Search
Close this search box.

Lied van een Kattenvrouwtje (Nieuwe Video)

Lied van een Kattenvrouwtje, Anne en Kroepoek

Geschreven op 24 september 2019

Daarnet zong ik – zoals zo vaak – een zelfbedacht liedje voor Kroepoek, mijn poes. Er stond een enorme berg afwas in de keuken en ik zag er tegenop deze aan te pakken, dus besloot dat uit te stellen. Ik vond ‘ik moet mijn zelfbedachte liedje uitschrijven’ een goed argument om dat te doen en pakte mijn pen.

Voor ik het wist stonden er twee coupletten op papier.

“Zo. Dan kan je nu gaan afwassen”, zei mijn geweten.

“Maar ik weet ook een refrein!” zei mijn brein.

Ik schreef door. ‘N minuut later stond ook het refrein uitgeschreven.

“Ik wil nog niet afwassen”, zeurde mijn brein, “zullen we nóg twee coupletten erbij schrijven, zodat het een écht liedje is?!”

“Ja, maar…” sprak mijn geweten tegen.

Ik luisterde niet. Als een razende schreef ik ‘Lied van een Kattenvrouwtje’ af, en zong het liedje – op de melodie van ‘Ik heb je lief’ van Paul de Leeuw – in op mijn mobiel, zodat ik de timing niet kon vergeten.

Inmiddels ben ik een uur verder. Want ik zag voor me welke foto’s van Kroepoek ik onder de tekst kon editten in een filmpje en ja, ‘als je als kunstenaar inspiratie krijgt, dan moet je daar meteen mee aan de slag’, zo maakte ik mezelf wijs. (Ik noem mezelf eigenlijk nooit kunstenaar, behalve als het me goed uitkomt op momenten zoals deze, waarin de afwas moet worden uitgesteld.)

Lied van een Kattenvrouwtje

Met een rood hoofd van de inspanning en een gevoel van schaamte app ik Judith en Wouter van het PR-bureau waar ik mee werk:

“Ik denk dat dit niet helemaal is wat jullie in gedachten hadden met ‘zet jezelf vaker zingend online’…”

Ik stuur ze de concept-opname. Een paar minuten later heb ik nog geen reactie maar ik weet eigenlijk al: dit gaat online. Na mijn verhaal over schaamte en fouten maken denk ik, ik hóóp dat dit zo’n filmpje wordt wat mensen lachend naar elkaar doorsturen. Prima!

Want ik weet, als ik ooit als oude oma in een tehuis met andere oma’s zit, dan laat ik dit filmpje zien. En dan grijns ik en zeg ik: “Ha, dat had ik toch maar leuk bedacht!”.

Kroepoek, deze is voor jou:

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
4 oktober 2019 09:11

Ik ben Team Hond, maar Kroepoek is wel heeeeeel schattig! En je liedje is heel leuk!

Marlous
4 oktober 2019 11:25

Haha geweldig! Echt heel mooi gedaan. Kroepoek kan trots zijn. Herkenbaar trouwens, die creatieve flow. Ik heb dat vaak ’s nachts en dan ben ik altijd in innerlijke strijd of ik nou wel of niet m’n bed uit ga..

Vlasje
Vlasje
4 oktober 2019 11:40

Wauw!

Wendy
4 oktober 2019 14:06

Zó leuk dit! 😀 Logisch dat de afwas even moest wachten.

Joke
Joke
4 oktober 2019 22:22

Geweldig dit nummer. En al die schattige foto’s van Kroepoek. Zo leuk om te horen en te zien.

Ferrara
6 oktober 2019 13:35

Via spam je blog bij Huisvlijt val ik hier binnen.
Kostelijk dat lied voor je kat en wat een fantastische naam heeft je huisgenoot.
Van mij mag je winnen!

Villasappho
13 november 2019 16:25

Whoa wat nou slecht? Beter dan het origineel en het gaat over een kat dat is altijd goed. Heel leuk!

15
0
Ga naar de reacties!x