Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over Anne

(van de Blog van Anne)

Heb je Game of Thrones gezien?

Daarin zat ‘Khaleesi’, een personage met heel veel ’titels’. (Daenerys Stormborn of House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, enzovoorts…)

Ik ga mezelf ook zo voorstellen.

Ik ben Anne…

Ik dacht vroeger dat geluk zat in roem, hoofdrollen en grote optredens, maar inmiddels weet ik dat het zit in zo’n kleine haarbal die tegen je aan komt liggen. Die haar kopje in je oksel duwt, spint en van je houdt. Ongeacht of je wel of niet je haren hebt gewassen en al 5 dagen dezelfde magnetronmaaltijd eet.  Deze 8,5-jarige poes is echt ‘mama’s kleine baby’. (Mag je walgelijk vinden hoor.)

Haar officiële naam is – volgens ons – ‘Kroepoek Cornelia Pluis von Breckenstein’. Dat zeggen we als we boos zijn. (Bijvoorbeeld als ze haar gluiperige pootjes in de crème fraice probeert te dippen.)

Of het nog geen tijd is om aan kinderen te beginnen, Anne en Kroepoek chillen op de bank (b)

Dat klinkt als ‘die ene  stoute tovenaar van Harry Potter’, maar gelukkig lijkt mijn vriend totaal niet op die weirdo.

Als ik het over hem heb – mijn vriend – dan noem ik hem altijd ‘O.’. Want zijn naam begint met een O. Hij hoeft niet zo nodig online, dus daarom blijft hij voor jou als lezer een beetje een mysterie. (Dit in tegenstelling tot mijn complete date-verleden.)

Olaf jarig

Deze foto mocht ik ooit wel van O. posten. Hij is o.a. (trainings)acteur en stuntman. Hier werkten we samen als acteurs voor ‘Prison Escape’.

Tenminste, zo heet mijn bedrijf bij de Kamer van Koophandel; ‘Anne Ermens Muziek-Theater’.

Die titel onstond vanuit het idee dat ik musicals zou gaan spelen. (Ik ben opgeleid om ‘het theater in te gaan’; studeerde Muziek-Theater op het Conservatorium.)

Maar het liep – gelukkig – anders

Ik dans en acteer nog amper en ben vooral veel bezig met dat wat ik het allerleukste vind: stem en muziek.

Tot nu toe hielp ik 2426 mensen (beter) ‘van zich te laten horen’. Ik werk met zangers (van amateurs tot tv-finalisten), sprekers (van ondernemers met podcasts tot vloggers) maar ook met groepen (van vrijgezellenfeestje tot teamuitje).

Daarnaast werk ik als voice-over (ik spreek bijvoorbeeld telefoonmenu’s en bedrijfsanimaties in) en treed af en toe nog op als ‘Zingende Zeemeermin’. 

Meer over mijn awesome werk vind je hier!

 • Tante van 3 geweldige, allerliefste, blonde nichtjes.
 • Dochter van ‘ons pap’ en ‘ons mam’, de allerbeste ouders die ik me maar kan wensen.
 • Grote zus van mijn 1-jaar-jongere zusje (die verder ook graag anoniem blijft). 
 • Groot Efteling-liefhebber (we hebben ook een abonnement, echt een droom die uitkomt).
 • Brabantse (oorspronkelijk uit Rijen, 15 jaar in Arnhem gewoond en sinds 2019 in Breda, waar ik nooit meer weg wil.)
 • Snoep-en-snack-verslaafde: ik rook, gok, game, drink, blow en snuif niet, maar chocola, koek en chips vind ik onweerstaanbaar.
 • Tech-liefhebber. Mijn sites maak ik zelf, een huis is in mijn ogen pas een thuis als er met-een-app-bedienbare-lampen hangen en ik droom van die nieuwe Apple bril.
 • Groenlinkser, PvdD’er en alles wat aansluit bij ‘woke’, ‘links’ en ‘activistisch’. Ik spreek me erbij vlagen over uit, maar ben eerlijk gezegd ook een beetje angstig vanwege alle haat op ‘woke’.
En, voor wie van labeltjes houdt:
 • Leeuw: ik ben geboren op 8-8-88.
 • ‘Emotional Manifestor’ met een 3/6 profiel (volgens Human Design).
 • ‘Rockstar’ (volgens de Fascinate-test).
 • AD(H)D’er (maar wel een hele georganiseerde).
 • HSP’er (oftewel: kei-gevoelig).
Maar vooral ook: een enthousiaste ‘deler’.

Als ik niet praat, schrijf ik. En als ik niet schrijf, praat ik. ‘Dingen’ in woorden naar buiten sturen is mijn manier om ‘het leven te verwerken’.

En daar kan jij dan weer van meegenieten. Leuk toch?!

Vragen? Ga even naar mijn ‘officiële website‘, want daar kan je vreeeeeselijk veel over me vinden. Echt goed gezocht, maar toch niet gevonden? Mail dan even naar info@blogvananne.nl.

Houdoe en liefs!

Anne

BlogvanAnne, Blog van Anne, Foto met laptop en koptelefoon
0
Ga naar de reacties!x