Search
Close this search box.

Update #3, met o.a. blij zijn met Stress en Knolselderij

Palmboom Sevilla, Update #3

Even een update. Er was namelijk heel veel waar ik over wilde schrijven. Maar ik had geen tijd.

“Geen tijd is geen prioriteit” zei ik wel eens irritant tegen mijn studenten:

“Geen tijd voor je huiswerk? Dan had je zeker ook geen tijd voor Netflix en Instagram?”

Zo irritant. En zo waar.

Ik had gewoon 24 uur per dag, net als ieder ander. Maar inmiddels gaan de zaken de goede kant op en waren er gewoon Heel Veel Belangrijke Dingen die ik óók aandacht wilde geven.

Omdat ik van lijstjes hou, even twee lijstjes:

Een Aantal Dingen die mij Zakelijk Gezien bezig houden
 • Woensdag heb ik een standje op de Pathé Ladies Night. Of nouja, een standje… Waar anderen kraampjes hebben met hun Tupperware of edelstenen. heb ik een piano, een aantal geprinte teksten voor de bezoekers, wat lieftallige deelnemers van mijn cursus die met me meezingen en een ‘loopende’ presentatie waarin ik de bezoekers laat weten wat ik allemaal voor ze kan betekenen. Als enthousiast voormalig bezoeker van de Ladies Night vind ik dat echt rete-leuk.
 • Het instuderen van de voorstelling van de Zingende Zeemeerminnen: dit weekend zijn we te zien op het Sprookjesfestival in Arnhem!
 • Voorbereiden van de nieuwe beginnerscursus (een kerst-editie!) en een workshop die volgende week op de planning staat.
 • Al mijn nieuwe Bredaase leerlingen! En die zijn afwisselender dan ooit: zo hoorde ik vorige week binnen een paar uur het ‘Minecraft’-lied op de melodie van een hit van Usher, ‘Jezus, Hoop van de Volken’ én het nummer ‘Roadie’ van Tenacious D, met teksten die Jezus wellicht iets minder zou waarderen.

En dit is nog maar een selectie van wat er zakelijk gezien allemaal gaande is. Is het lastig om daar overzicht over te houden? Ja. Heb ik daar stress van? Ook ja.

Maar eerlijk, heel erg is het niet. Want ik was er enorm aan toe weer meer te werken. Het voelt alsof alles weer bruist en ik stik van de ideeën voor in de toekomst.

Andere Dingen die ik ook even Belangrijker vond dan Bloggen
Palmboom Sevilla, Update #3
Een echte Sevilliaanse Palmboom
 • Ik was een paar dagen in Sevilla met Mi Madre om daar vooral ultiem van de zon te genieten.
 • Lunchen bij Lokaal Flipse in Breda. Het was niet alleen opvallend lekker, de eigenaar had ook duidelijk plezier in z’n werk én vriendin L. kreeg het handgeschreven recept voor de hummus waar ze niet over uitgepraat raakte. (Dat vind ik commercieel gezien niet perse een slimme zet, maar wél enorm sympathiek. En dat verhoogt de gun-factor, waardoor ze me zeker vaker gaan zien daar.)
 • Naar de bios! Ik zag ‘Instinct’ en ‘The Joker’ en zat bij beide films van begin tot het einde op het puntje van mijn stoel. Helaas geen films waarna je vrolijk naar huis gaat, maar zeker de moeite waard om te kijken. (En tof dat Halina Reijn me terug DM’de met blije emojis toen ik haar in een berichtje complimenten gaf over haar regiedebuut!)
 • Koken. Sinds een tijdje gebruik ik weer de Hello Fresh box (dat was ook nodig aangezien ik nog steeds worstel met dit probleem). Eerlijk gezegd zou ik liever bloggen dan koken, zeker als ik terugdenk aan de slachtpartij met de knolselderij die ik vorige week had en de smerige soep die daaruit ontstond na 1,5 uur ploeteren. Misschien toch maar weer terug naar een weekindeling waarin ik minder kook en meer blog…
 • Mijn nieuwe ukelele uitproberen. Tot nu toe is het een succes! (Soms zet ik iets op mijn Instagram-Stories, als je benieuwd bent kan je me volgen op @anneermens.)
(Helaas bleek de Ukelele toch nogal snel vals te worden. De kans is vrij groot dat ik ‘em terug stuur, onder begeleiding van dit lied.)
 • Het vrijgezellenfeest van mijn zusje. Ik denk dat ik minstens zo straalde als zij, want het was een topdag. Naast dat ze gewoon toffe vriendinnen heeft, ontdekte ik dat vegetarisch eten echt wel lekker kan zijn én voelde ik me een genie tijdens mijn eerste keer in een ‘Escape Room’.
 • Iets met daten. Maar dat hou ik lekker voor mezelf. Nouja. Voor mezelf en mijn vriendinnen. Ok, voor mezelf en mijn vriendinnen en mijn familie. Ok, én het selecte clubje op Instagram die ik om advies vroeg toen ik niet meer wist wat ik moest doen nadat ik in een week twee dates had met twee verschillende mensen die beide leuk waren. (Inmiddels is er nog maar eentje over trouwens, scheelt me een hoop gepieker over dating-etiquette, mijn normen, waarden, principes, karma en dergelijke.) Maargoed, genoeg informatie. De rest hou ik écht voor mezelf.

Zoals je merkt, genoeg leuke dingen die me bezig houden en toch nog net wat meer prioriteit hebben dan bloggen! Tot de volgende keer!

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
15 oktober 2019 08:54

Leuk om weer even wat van je te horen! Veel succes en plezier met alles 🙂

ilse
ilse
18 oktober 2019 08:35

Ik mis nog iets over hoe heerlijk een opgeruimde keuken is…. hahahaha

5
0
Ga naar de reacties!x