Search
Close this search box.

De ‘Hier-pieker-ik-s’nachts-over-lijst’

De 'Hier-pieker-ik-s'nachts-over-lijst', Photo by Aron Visuals on Unsplash

Ik kon niet slapen en vond het weer eens hoogste tijd voor een blogje. (Wilde er niet wéér zoveel tijd tussen laten zitten.) In mijn blogprogramma staat een enorme rits aan concepten: zo wil ik eindelijk eens het verhaal afmaken over die keer dat ik met 6 Turkse mannen zat te eten en ook eens de blog schrijven over dit boek wat ik zo tof vond. Maar eerlijk gezegd ben ik nogal onrustig en denk ik niet dat ik verder kom dan deze lijst.

Het fijne van dit lijstje

Ik heb eigenlijk geen echte grote problemen. Hoewel ik liever slaap dan pieker, is het wel echt een luxe dat ik over dit soort dingen – kuch, voornamelijk mezelf – kan nadenken en me geen echte zorgen hoef te maken over de mensen die ik liefheb of over grote problemen van mezelf.

Goed. Hier is-tie.

De ‘Hier-pieker-ik-s’nachts-over-lijst’

 • Zal ik voor een nieuw project gaan werken met investeerders en dan grote risico’s nemen maar tegelijkertijd de kans creëren dat iets heel groot kan worden?
 • Hoe zou het met Dotan gaan?
 • In hoeverre is het slecht dat ik eerst voor mezelf wil zorgen en een comfortabel(er) leven wil leiden en dán pas tijd vrij wil maken om als vrijwilliger te kunnen werken bij de Kindertelefoon of Voorleesexpres?
 • Scheer ik mijn benen omdat ik dat mooi vind, omdat de maatschappij het verwacht? Als iedereen nu stopt met benen scheren, wat zou ik dan doen?
 • Zou Anita Meyer deze blog ook hebben gelezen?
 • Waarom horen we niks meer over de man die jaren geleden het NOS journaal onderbrak? Waar is hij, hoe gaat het met hem, hoe kijkt-ie terug op die gebeurtenis?
 • Zal ik een ‘verzwaringsdeken’ kopen? Ze zeggen dat mensen met ADHD dan sneller inslapen. Of is dat weer zo’n bullshitverhaal waar ik intrap?
 • Zou Kroepoek gelukkig zijn?
 • Hoeveel lezers zou ik nodig hebben voordat een verzwarings-dekens-bedrijf mij sponsort en ik zo’n deken kan uitproberen?
 • Zou een Vision-Board echt werken?
 • Ik wil een logopediste vragen me te helpen met een ‘Martin Morero’-achtig accent voor de voorstelling van de Zeemeerminnen die ik volgende maand moet spelen. Gewoon omdat ik dat een toffe toevoeging vind. Maar voorlopig staat die voorstelling maar 1x op mijn planning. Vind ik mezelf een briljante en gemotiveerde ondernemer als ik daar allemaal uren in ga steken, of vind ik mezelf dan eigenlijk een domme ondernemer die niet-rendabele keuzes maakt?
Zo klinkt Martin Morero, mocht je ‘em nog niet kennen.
The list continues…
 • Zou morgen mijn ondergoed wel droog genoeg zijn, of moet ik voor de zoveelste keer dit jaar weer m’n bikini onder mijn kleren aan?
 • Als ik nou gewoon stop met alle social media en 10 mensen uitkies waar ik mee omga, die dan echt extreem goede vrienden worden, hoe zou dat dan zijn?
 • Zou Kroepoek over 15 jaar nog leven? En zou ik dan misschien toch kinderen hebben en zou dat dan goed gaan? Want tot nu toe blaast ze naar alle kinderen en ik zou Kroepoek nooit wegdoen, dus in dat geval heb ik een probleem in de toekomst.
 • Als ik tijdens een avondje bij vrienden met kinderen al 5 minuten langer op de WC blijf zitten, gewoon om even rust te hebben, ben ik dan überhaupt ooit in staat een goede moeder te worden?
 • Hoe gaat het nu met die Maria Mosterd, en wat was er nou echt waar van haar boek?
 • Welke kerstliedjes zouden de deelnemers van mijn beginnerscursus zang ‘The Christmas Edition’ leuk vinden?
 • Als mensen die je letterlijk vraagt: ‘laat je alsjeblieft wat van je horen, je doet anders en ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan’, daar niet of niet inhoudelijk op reageren, wat moet je dan doen?
 • Waarom heb ik na 1,5 maand gezond leven mijn sixpack nog niet terug?
 • Ben ik in staat om binnenkort een Pepernoten-buffet te doen, daar extreem van te genieten en daarna weer op gezonde voet verder te leven?
 • Zouden Koning Willem-Alexander en Maxima lepeltje-lepeltje liggen als ze slapen? En zouden ze dan een met-goud-geborduurde pyjama aanhebben? Zou de koning snurken? En zou ze hem dan een stomp geven?

Tot zover het kijkje in mijn hersenen. Ik klap mijn laptop dicht, zet nog een kop thee en dan komt er vast een moment dat ik in slaap kukel. Welterusten!

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Desirée
Desirée
24 oktober 2019 23:55

Door mijn hoofd spoken ook altijd vragen die niemand anders stelt. Willen andere mensen het ook weten maar nemen ze de moeite niet om de vraag te stellen ? Of denk ik op een andere manier over bepaalde zaken, zodat andere mensen niet dezelfde vraag hebben ?

Vroeger kreeg ik vaak als antwoord “ dat weet ik ook niet. Je kunt niet alles weten, soms is het gewoon zo “ . En een dergelijk antwoord roept natuurlijk altijd meer vragen op , zoals Waarom of waarom niet ?

Jack
Jack
25 oktober 2019 00:25

Anne, dankjewel. Ik wil net gaan slapen en ik denk dat er geen beter ontspanningsmiddel is dan zo’n blog.
Voor de statistieken laat ik je weten dat deze koning:
a. Regelmatig lepeltje/lepeltje gaat slapen
b. Geen goud-geborduurde pyjama aan heeft
c. Soms snurkt
d. En dan soms een stomp of een stamp krijgt van zijn Koningin

Welterusten.

Jack

Joke
Joke
26 oktober 2019 11:45

Hi, hi, wat een spoken in jou hoofd. Mijn spook is op dit moment, ga ik mijn tekst niet vergeten morgen op het 55+ songfestival en als ik toch eens door mag gaan kom ik maar zo op het podium in de “La Mar” te staan. Bibber, bibber.
Even voor de goede orde blijf gezond leven maar ga niet voor een Six-Pack. Heel veel mensen, waaronder ik, vinden dit echt niet mooi. Van een beetje vet blijft je huid veel langer mooi en jong.

Eet smakelijk en blijf de spoken volgen.

5
0
Ga naar de reacties!x