Search
Close this search box.

5 Best Gelezen Blogs van 2018 & Blog-Update

Best Gelezen Blogs van Anne Ermens

Nu ik zoveel blog én we bijna beginnen aan een nieuw jaar vind ik dat het tijd is voor een jaaroverzicht! Hieronder zie je de 5 Best Gelezen Blogs van 2018 én een update over mijn blog!

5 Best Gelezen Blogs van 2018

5. Grote Stappen

Leuk dat deze zoveel gelezen is! Ik denk dat veel mensen, ik wilde eerst zeggen ‘van mijn leeftijd’, maar eigenlijk van alle leeftijden hiermee te maken hebben: het omgaan met de druk van verwachtingen en het vergelijken met anderen.

In deze blog stond denk ik ook een van mijn favoriete quotes van mezelf (hoe bescheiden…) van dit jaar.

“Laatst scheen de zon en liep ik dansend door het huis, met mijn kat op mijn arm. Ik trok allemaal kastjes open en zei: “Kroepoek, wij hebben alles! Kijk, pastelkleurige markeerstiften! Een lippenstift-houder! We hebben zelfs een kiwi-schiller! Kijk hoe rijk we zijn!”

4. Het Verhaal van de Diva die ging Kamperen | Deel 1: Vakantievriendje

Ik was erg open over mijn liefdesleven afgelopen jaar en ‘moest’ na dit 1e deel helaas ook schrijven hoe het ‘Verhaal van de Diva die ging Kamperen’ eindigde in liefdesverdriet en een soort van solo-kampeer-avontuur in de tuin van mijn zusje.

Maar, ik heb het ergens al tussen neus en lippen door laten vallen, inmiddels is dit ‘Vakantievriendje’ mijn vriend. En dat vind ik heel bijzonder.

3. Het Verhaal achter mijn Tatoeage

Ik had niet verwacht dat zoveel mensen hier interesse in hadden en overwoog zelfs de blog niet te plaatsen. Grappig dat ‘ie toch zoveel gelezen is!

2. De Wonderlijke Wereld van Tinder | Deel 4

Oh Tinder. Dat lukt niet in een blog. Uiteindelijk schreef ik er maar liefst vijf stuks over. Over waarom ik begon, hoe de dates waren, wat voor mensen erop zaten en nog veel meer.

Uiteindelijk lazen jullie deel 4 het meeste, het deel waarin ik vertelde te stoppen.

1. Geband van het Viva Forum : Ik deed iets wat niet mag

Die had ik niet aan zien komen! Het verhaal over mijn eerste – en enige – soort van criminele activiteit tot nu toe is de best gelezen blog van 2018!

Blog-Update

In Januari dit jaar begon ik regelmatiger te bloggen. Dit had alles te maken met de enorme berg aan inspiratie die ik kreeg toen ik terecht kwam in de wereld van het daten. Begin van de zomer stopte het daten, maar had ik de smaak van het bloggen zo te pakken dat ik besloot om mezelf een blog-doel te geven, namelijk: elke week een blog online zetten. Gewoon om mezelf te dwingen lekker te blijven schrijven.

Anne op de Posbank, Oktober 2018
De dag dat ik besloot dat er geen blog online zou komen, zodat ik lekker de zon in kon,

Dat leek me best lastig, want ik wilde natuurlijk niet zomaar willekeurige troep plaatsen ‘zodat er maar iets online zou komen’. Maar ik merkte al gauw, het is geen enkel probleem om wekelijks wat te delen. Ik heb meer dan genoeg te vertellen. Slechts een keer is het me niet gelukt een blog te plaatsen, en verder heb ik mijn doel zeker gehaald.

Het is leuk om te zien dat – waarschijnlijk door het wekelijks bloggen –  mijn bereik is gegroeid: afgelopen maand bezochten bijvoorbeeld meer dan 1100 mensen mijn blog en zo’n 450 mensen houden mijn blog in de gaten via de Nieuwsbrief, mijn Social Media kanalen en Bloglovin’.

Van mijn omgeving kreeg ik overigens wisselende reacties op mijn blogs: sommigen kunnen het aantal blogs niet bijhouden en vinden ook niet alles even sterk. Dat soort feedback is misschien niet persé leuk, maar ik kan er verassend goed mee omgaan. Hoewel het erop lijkt dat jullie het liefst lezen over ongemakkelijke situaties zoals Speeddaten, maak ik nou eenmaal niet dagelijks dat soort dingen mee. Daarnaast vind ik het ook leuk om over verschillende onderwerpen te schrijven, en het is niet meer dan logisch dat niet iedereen zit te wachten op ‘Tips voor Beginnende Bloggers’ of een review van iOS 12. Geen probleem, lees vooral wat je leuk vindt!

Enne, hoewel ik gewoon ‘Baas-over-eigen-Blog’ blijf, was ik inmiddels toch wel benieuwd naar jullie mening over sommige dingen. Daarom maakte ik vorige week een korte enquete. Het duurt denk ik 5 minuutjes om ‘em in te vullen, en je zou me er erg mee helpen. (Heel veel dank voor de mensen die dit al hebben gedaan!)

Leverde dat bloggen ook wat op?

Zeker. Heel veel plezier, leuk contact met lezers en ook een hele hoop mooie inzichten. Het is misschien vreemd om te zeggen maar door het schrijven over bepaalde zaken heb ik mezelf echt kunnen dwingen op een andere manier met dingen om te gaan. Zoals met  ‘De Truc van Moeten en Willen’ maar zeker ook met mijn tips voor Liefdesverdriet.

Daarnaast – en daar zijn jullie vast ook nieuwsgierig naar – leverde mijn blog dit jaar, voor het eerst, ook een financieel extraatje op. Ik werd ‘getrakteerd op koffie‘ door 2 bezoekers én verdiende maar liefst €7,64 via Affiliate Links. Ka-ching! Die €7,64 heb ik trouwens nog niet echt gekregen, ik moet wachten tot het minimumbedrag van €10,- is bereikt. Maar toch leuk.

En nu…

Nou, ik ben eigenlijk van plan om gewoon lekker zo door te gaan! Afgelopen jaar was een veelbewogen jaar, en ik weet niet of 2019 net zo spannend zal worden. Vooralsnog lijkt het enige spannende in de planning mijn verhuizing naar Breda, die waarschijnlijk in het voorjaar gaat plaatsvinden. Maar ik, en jullie, merk(en) vanzelf wel hoe het gaat lopen! In ieder geval is het mijn bedoeling om alsnog wekelijks te blijven schrijven.

Bedankt

Ik kan niet anders dan mijn laatste blog van het jaar afsluiten met een dankjewel. Het is heel bijzonder dat in een tijd waarin iedereen een blog lijkt te hebben, jullie ervoor kiezen om de mijne te lezen. Alle online en offline reacties van zowel bekenden als onbekenden maken me enorm blij. Heel erg bedankt, en ik wens jullie alle goeds voor het nieuwe jaar.

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Nicole Orriëns
1 januari 2019 10:33

Wat een heerlijk positief blogje. Ik kan lezen dat je er veel plezier in hebt : )

3
0
Ga naar de reacties!x