Zoek
Sluit dit zoekvak.

Update #3.1, Gebabbel en Over December 2019

Foto Anne Ermens, Door Indebuurt Breda, December 2019

Zo! Daar gaan we. Na de laatste blog van 2019, is het nu tijd voor de eerste blog van 2020! (Gelukkig Nieuwsjaar trouwens!) Het wordt niet mijn beste blog ooit, dat kan ik maar beter vast gezegd hebben.

Het is namelijk 01.26 in de nacht.

Maar het zit zo. Ik heb al de hele tijd zo’n zin om te bloggen maar ik krijg het mijn vingers niet goed uit.

Of nouja. Het gaat mijn vingers wel uit, maar het zijn allemaal onsamenhangende verhalen. Terwijl ik het juist zo tof zou vinden om een overzichtelijke blog te hebben, met duidelijke categorieën en mooie kopteksten en dat soort dingen.

Dat zit er dus nu niet in.

Maar er zijn wel een hoop dingen die ik wil vertellen.

Laten we eerst eens beginnen met vorige maand. Normaal doe ik natuurlijk altijd mijn ‘Favorieten & Ontdekkingen‘ van de maand, met daarin ook ‘wat me die maand was bijgebleven’. Maar die blogs worden steeds langer, dus ik geloof niet dat ik dat de optimale werkwijze vind. Dat gaat ook veranderen waarschijnlijk.

Ik denk er nog even over na.

Maar nu dus even de dingen die ik wil vertellen over December 2019

Er waren eigenlijk gewoon heel veel toffe dingen. Echt heel veel. Zo werd er op de eerste dag van de maand Sinterklaas gevierd en werd ik verrast door mijn zusje die me misschien wel het mooiste cadeau ooit gaf, namelijk, een boekje dat ze voor me had ingevuld.

Zodra de Sint vertrokken was gebeurde er nog wat moois: ik kocht mijn eerste echte ‘grote-mensen-kerstboom’. Ik was er zo trots op dat ik mijn ouders uitnodigde om ‘em te komen bezichtigen. Dat deden ze, en ze namen ook nog kerstkransjes voor me mee. Helemaal leuk en zo heerlijk dat dat soort dingen zo makkelijk gaan nu ik weer in Brabant woon.

Eerlijk, inmiddels geloof ik dat het beste anti-winter-depressie-middel is: je gewoon keihard mee laten slepen in alle feestdagen-gekte. En dus nam ik mijn date als verrassing mee naar de kerstmarkt in Antwerpen. (Hij heeft geen winterdepressie hoor – tenminste niet dat ik weet – maar ik ken hem natuurlijk nog niet helemaal door en door -, maar ik ben daar wel toe geneigd. Dus de trip naar Antwerpen was ergens ook in eigen belang. Maar we genoten allebei. Niet alleen omdat het romantisch was, maar ook omdat we een ‘Virtual Reality’-beleving deden. Heel cool.)

December was overigens niet alleen maar reuzengeur en maneschijn. Mijn moeder had brute plannen, maar ik wist haar gelukkig te stoppen. Inmiddels ligt ‘Beer’, weer veilig op zijn plek. In zijn groene T-shirt. Deze 31-jarige kan weer opgelucht ademhalen. En Beer dus ook.

Kroepoek

Ik deed een Kroepoek-Adventkalender (die ik eigenlijk ‘Katventkalender had moeten noemen, maar dat soort ideeën komen altijd pas achteraf) op Instagram. Dat leek me leuk, dat iedereen dan dagelijks bij het opstaan een foto zou zien van Kroepoek, met een kerstig muziekje erbij.

Dat doe ik dus nooit meer.

Elke ochtend ging de wekker om 07.20 en zat ik te prutsen om alles op de juiste plek te krijgen, zodat het allemaal uiterlijk 07.30 online stond. Zodat iedereen het kon zien voordat-ie aan het werk ging.

Nu kunnen we uitgebreid discussiëren over ‘wie het zieligst is’ en ‘wie het vroegst uit bed moet’, maar aangezien het 01.49 is en ik in mijn eentje achter de laptop zit, win ik de discussie. Ik vind 07.20 vroeg. Serieus. Ik vind het ellende als mijn wekker zo vroeg afgaat. Ik heb mezelf echt vervloekt.

Deze is niet van de kalender. Maar ik wilde het wel even laten zien.

Deed ik dat omdat ik 1 Miljoen volgers heb?

Nee.

Omdat ik gesponsord werd door een kattenmerk en tot in de eeuwigheid gratis kattenvoer krijg?

Nee.

Misschien omdat ik soms een control freak ben en mezelf dingen opleg die helemaal nergens op slaan?

Wellicht.

Het was een leermoment. Dit ga ik niet meer doen. (Je kan het overigens hier terugkijken, ook als je geen Instagram hebt.)

Werk

Er gebeurde enorm veel leuks op zakelijk vlak in December 2019! Ik was helemaal in mijn nopjes.

‘Never gonna get it’ tijdens afscheidsconcert van ‘Charmony’
  1. Het afscheidsconcert van Charmony was echt de meest perfecte en fijne manier om ‘de boel af te sluiten’. Wat een heerlijke avond.
  2. Ik zong voor het eerst met een gitarist die zo ontzettend jazz/pop-achtig was dat we soms ter plekke op het podium besloten een solo toe te voegen, of een modulatie, of het hele lied IN EEN ANDERE MAATSOORT TE DOEN! Eerlijk, er was een punt in het proces dat ik in paniek raakte van de hoeveelheid flexibiliteit die van me werd verlangd. (Per slot van rekening ben ik toch opgeleid met dat je gewoon moet doen wat de bladmuziek zegt. Niet dat ik dat altijd deed. Maar toch. Als je dan ineens flexibel MOET zijn, is dat best wel even wennen.) Maar het was te gek.
  3. De winnaar van mijn win-actie kwam langs om een lied op te nemen en dat was heel leuk.
  4. Jennifer van Indebuurt Breda kwam mij interviewen en ze schreef echt een leuk stuk! Superknap hoe ze een lekker lopend verhaal weet te maken van 1,5 uur ge-ouwehoer. Daar kan ik nog van leren!
  5. Ik werd last-minute gebeld om een workshop te geven en deed dat.
Foto van de Workshop. Dit schreef ik erbij op Social Media:
Gisteren werd ik gebeld: ‘Of ik nog geen 36 uur later een Workshop Zang kon geven want degene die dat oorspronkelijk zou gaan doen was ziek’. Een paar jaar geleden had ik dat niet gedaan. Want ‘Zou ik dan wel genoeg tijd hebben om voor te bereiden en te zorgen dat het perfect is’. Nu dacht ik: ‘Oh, wat tof dat ze me bellen. Dat kan ik wel, leuk!’ Het fijne is. Dat was geen overmoedig gedachte, maar een realistische! Het was een topavond met de dames van VVAO Breda! Even in rijm, zodat het een soort slagzin lijkt: ‘Na vanavond weten zowel jullie als ik dus, je kan me altijd bellen voor een last-minute-klus!’

Shit.

Mijn laptoplader ligt in mijn lesruimte en de laptop is bijna leeg. Ik ga dit snel opslaan en de rest wat ik wil vertellen even in klad op papier zetten. En dan horen jullie binnenkort het vervolg.

Trusten!

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Anne
Anne
7 januari 2020 06:25

Ik werd dan wel elke ochtend op werk (als ik even stiekem Instagram checkte) heel erg blij van de kroepoekadventskalender. Dus hopelijk was het daarmee het vroege opstaan een beetje waard!

Audrey
7 januari 2020 08:43

Jaaa, het was heel leuk! Je hebt allemaal toffe dingen gedaan.

4
0
Ga naar de reacties!x