Search
Close this search box.

Meest romantische cadeau ooit + 9 andere favorieten van 2022

Meest romantische cadeau ooit + 9 andere favorieten van 2022 (blog)

Met kerst kreeg ik het meest romantische cadeau ooit. Hoogste tijd dat ik je erover vertel én meteen 9 andere favorieten van 2022 met je deel!

Meest romantische cadeau ooit

Het is kerst 2022 en ik krijg het eerste pakje van onder de boom bij mijn schoonfamilie in mijn handen gedrukt. Mijn hart gaat tekeer, want hoewel ik probeer te leven als een minimalist, word ik gewoon erg gelukkig van cadeautjes. Ondanks dat ik altijd heel duidelijk dingen op mijn verlanglijstje zet – ik ben heel specifiek, want ik hoef geen roze in mijn huis en ook geen citroengeuren – gaf mijn vriend eerder deze week aan ‘zelf iets bedacht te hebben’. Dat vind ik vrij spannend, want mensen die zelf cadeau’s bedenken kunnen soms ondanks hun goede bedoelingen de plank een beetje misslaan.

Terwijl ik het papier van het cadeautje scheur, verschijnt langzaam de tekst ‘lovebox’. Even pauzeer ik, want ineens schiet het idee door mijn hoofd dat dit een ‘kinky cadeautje’ is, en ik dat voor de ogen van mijn 7-koppen-tellende-schoonfamilie uit moet gaan pakken. Terwijl ik een beetje ongemakkelijk het kartonnen ‘floepje’ van het doosje open, worden mijn vermoedens versterkt; er verschijnt een stekker. Mijn vriend gaat me toch niet echt een of ander seksspeeltje geven?

Maar nee. Het is geen seksspeeltje, maar het meest romantische cadeau ooit.

Het is een ‘Lovebox’

Er verschijnt een klein, houten doosje met een dekseltje erop, en een rode hartje wat ik eraan vast kan maken. Wanneer ik het deksel optil, zie ik dat het doosje een scherm bevat. Het is een soort mini-tv. Na een paar minuten heb ik het uitgevogeld… en het is GE-WEL-DIG!

Bij elke box hoort een geheime code. Mijn vriend heeft de code van mijn box en kan nu, via de bijbehorende app, berichtjes, foto’s en teksten naar het beeldscherm sturen. Op het moment dat-ie dat heeft gedaan, begint het hartje te draaien en weet ik: er staat iets liefs op het beeldscherm.

Dit is de ‘Lovebox’ in actie.

Gaaf, want het is een gadget. Het ziet er tof vormgegeven uit en heeft een kleurenscherm. Maar het allertofste is, dat het op deze manier weer heel uitnodigend is om lieve berichtjes te gaan sturen. (We hebben uiteraard afgesproken dat mijn vriend alleen maar lieve berichtjes mag sturen en geen praktische dingen als ‘wil je even vuilniszakken halen’ of ‘ik ben later thuis’.) En lieve berichtjes, dat is helemaal mijn ‘liefdestaal’. (Mocht je niet bekend zijn met liefdestalen, hier vind je meer.)

Inmiddels zijn we bijna 1,5 week verder en ‘het hartje’ draait bijna dagelijks om me te laten weten dat er een lief berichtje in de box zit. Ik lieg niet als ik je vertel dat ik letterlijk heb gekwispeld van plezier.

Mocht je ‘em ook willen, of meer informatie willen, dan bespaar ik je de google-tocht, want geloof me, je krijgt heeeeel veel andere – wél kinky – resultaten, als je zoekt op ‘lovebox’. Maar met deze link kom je uit op de mijne.

En dan nog 9 andere favorieten van 2022

Ach, nu ik toch bezig ben, kan ik ook wel wat andere favorieten van 2022 met je delen. Zodat het ook leuk is voor mensen die romantiek haten.

1. Menstruatie-ondergoed

Voor het contrast, begin ik dan ook met het meest praktische en het minst sexy-ste. Menstruatie-ondergoed. We kunnen er allemaal wel moeilijk over doen, maar zo ongeveer 50% van de bevolking menstrueert en het wordt tijd dat we daar eens gewoon over kunnen praten. Want als er bloed uit je lichaam komt, op welke plek dan ook, wil je de schade enigszins beperken. Na al het andere (ik voel toch wat ongemak als ik het typ, maar: tampons die niet lekker zitten, maandverband dat ‘vies’ voelt en menstruatiecups die zorgden dat ik me huilend van de pijn afvroeg of ik naar de eerste hulp moest) probeerde ik met frisse tegenzin (‘het voelt vast als een luier’) menstruatie-ondergoed uit.

Sindsdien gebruik ik niks anders meer. Geen gedoe meer op de wc met verwisselen, geen pijn op de fiets, geen geurtjes en geen vies gevoel. En het is nog duurzaam ook. Als je meer wil weten, moet je even googelen. (En als je het wil proberen, kan je gewoon online bestellen.)

2. Boeken die een arm om je heen én een schop onder je kont zijn

Ik vond dit jaar maar liefst twee boeken die voelden als een begripvolle arm om me heen én een liefdevolle schop onder mijn kont ineen. Ik voelde me gezien, gehoord, getroost en gemotiveerd door:

  • ‘Je kan het (doen)!’ door Lianne Keemink. Lianne is nuchter, maakt lastige dingen overzichtelijk, heeft heerlijk veel zelfspot, erkent dat niet alles ‘maar gewoon te manifesteren is’ maar wijst je wel op je eigen verantwoordelijkheid om ‘dingen te gaan doen’ en wat leuks van het leven te maken. Heerlijk boek en in tegenstelling tot andere zelfhulpboeken ook echt een boek wat ervoor zorgt dat je daadwerkelijk aan de slag gaat. (En dat zeg ik niet omdat ze me uitnodigde op haar perspresentatie, maar ik ben wel trots dát ze me uitnodigde, dus ik ga hieronder even een foto posten van Lianne en mij.)
  • ‘Big Magic’, door Elisabeth Gilbert. Veel minder praktisch dan het boek van Lianne en een stuk zweveriger ook, maar wél een bijzonder inspirerend boek waarin Elisabeth met heel veel mooie anekdotes vertelt over ‘creatief zijn’ en ‘een leven dat meer door nieuwsgierigheid dan door angst wordt gedreven’. Dikke aanrader.
Lianne en ik. We hadden al eens eerder contact, maar ik was alsnog vereerd dat ik tot het selecte clubje van ‘awesome vrouwen’ behoorde die op haar boekpresentatie waren uitgenodigd.

3. Het lamineerapparaat

Er is dit jaar een fase geweest waarin ik driftig om me heen keek en dacht ‘wat kan ik nog meer lamineren’?! De akkoorden voor m’n workshop Ukelele & Zang, stencils voor de zangworkshops voor bedrijven… Nog steeds ben ik dol op mijn lamineerapparaat. Het voelt ZO professioneel om niet meer met slordige papiertjes door het leven te gaan, maar met luxe geplastificeerde documenten.

Ik dacht trouwens dat zo’n ding wel € 400,- zou kosten, maar die van mij kostte nog geen 3 tientjes!

4. De mooiste tuinen

  • Met mijn vriend bezocht ik de ‘Levenstuinen van het Groot Hontschoten‘, wat saai klinkt, maar echt beeldschoon was. Zo’n mooie plek, gewoon in Nederland, waar je echt even het gevoel hebt dat je in de hemel wandelt.
  • Met mijn moeder ging ik naar de Hortus Botanicus in Leiden, ook beeeeeldschoon en – en dat is een groot voordeel – er is zo’n lekkere, warme, tropisch vochtige kas waar je in rond kan lopen.
9 andere favorieten van 2022, Levenstuinen van het Groot Hontschoten (b)
Dit was het ‘Groot Hoontschoten’ maar ik ben niet goed met foto’s dus je moet er eigenlijk maar gewoon zelf heen.

5. Eten bij ‘Goed Proeven’

In december at ik tijdens een reünie met mijn ex-zangeressen-collega’s van Charmony het aller-aller-aller-lekkerste van het jaar. Helaas wel in Arnhem, onze oude thuisbasis, dus dat is vanaf Breda niet echt naast de deur. Maar goed ook, want anders zou ik wekelijks bij ‘Goed Proeven‘ zitten, voor geitenkaas-honing-bitterballen, pizza prosciutto met truffel, feta-spinaziedip en ga zo maar door. (En ja, ik probeer meer vegan te eten, maar die avond dus niet.)

6. Lekkerste adventkalender

Begin November kreeg ik een enorm cadeau van een vriendin. De adventkalender van Yankee Candle, gevuld met geurkaarsen! Misschien was het niet helemaal de bedoeling, maar ik heb me niet per se aan de telling gehouden en begon in november al lekker met branden en heb er echt 2 maanden dagelijks van kunnen genieten. In tegenstelling tot andere dure merken (Rituals ik kijk naar jullie!!!) geven deze geurkaarsen wél echt geur af die je meteen ruikt als je binnenkomt.

Extra tip: het was wel verdrietig hoeveel geurkaars er over bleef als de lont was opgebrand, maarrrr… de overgebleven was kan je gewoon als wax-melt gebruiken in zo’n wax-melt-brandertje.

7. Lippenstift die kissproof is en mooi blijft zitten

Na een zoektocht van zo’n… 34 jaar, vond ik eindelijk een lippenstift die én mooie kleuren heeft, én kissproof is, én eten-en-drinken-proof is én mooi blijft zitten. (Dit in tegenstelling tot andere langhoudende lippenstiften, die na een paar uur gaan korrelen, waardoor je aan het eind van de dag met een uitgedroogde, slordige mond zit.) Het zijn de Maybelline Superstay Velvet nogwattes en ze zijn nu in de aanbieding op bol.

Zoals ik zei: ik ben niet erg goed in foto’s maken. En dit is onbewerkt. Zo ziet een huid met een laagje make-up eruit van dichtbij en je ziet ineens ook dat er een pietsie-beetje lippenstift op mijn tand zit. Maar goed, dan heb je in ieder geval een eerlijk beeld en weet je dus ook dat de kleur en textuur niet gephotoshopt is en het er bij jou ook zo mooi dekkend uitziet.

8. Cursussen die écht het verschil maken

Hoewel ik regelmatig zeg ‘nee, ik heb zelfontwikkelingspauze’, heb ik dit jaar wederom een hoop cursussen, masterclasses en trainingen gedaan. Hieronder wat toppers:

  • All choked up, een engelse masterclass over angst, stemgebruik en neurologie. Machtig interessant en dit smaakt naar meer. (Meer over dit onderwerp, maar dan zónder dat ik een volledige studie psychologie moet gaan doen.)
  • De online cursus Copy School van Lenneke, waarin ik leerde om niet alleen vanuit mijn eigenheid te (blijven) schrijven, maar vooral ook leerde hoe ik met mijn teksten kan verkopen. Hoe ik duidelijk maak wat mijn zanglessen, workshops, online cursussen en ga-zo-maar-door voor je gaan betekenen, waarom ze het geld waard zijn. Superhelderde en praktische cursus, die geen bullshit tips geeft om je klanten op vieze wijze te manipuleren, maar juist gevuld is met integere wijsheid om je ideale klant aan te trekken. (Als je ‘em ook wil doen, gebruik de code ‘anne25’ voor € 25,- korting!)
  • De workshop ‘Animatie & Nasynchronisatie’ bij stemacteren. Ik vreesde voor een workshop van een soort ‘kinderfeestjesniveau’, waarbij mensen ‘lekker gingen spelen’, maar ik kreeg gelukkig waar ik op hoopte: heel veel leerzame informatie, het opdoen van praktijkervaring en indivuele feedback. Als Disney me in 2023 belt om een film in te spreken, weet ik zeker dat ik vol vertrouwen de studio in kan.
  • De online cursus ‘Protect your online course‘*. Een cursus over juridische dingen, zoals de AVG, algemene voorwaarden, ‘wat als iemand je content kopieert’ en andere zaken die me in eerste instantie laten gapen en met m’n ogen laten rollen omdat alles in me schreeuwt ‘dat is moeilijk en snap ik toch niet’. Maar Phyllis maakt het allemaal toegankelijk en zorgt ervoor ik inmiddels goede algemene voorwaarden heb en niet voor nare juridische verrassingen kom te staan. (Als je ‘em ook wil doen, gebruik de code anne*123 voor € 50,- korting!)

*De cursus is gericht op mensen met een online cursus maar ik heb met de info alles in mijn bedrijf ‘kunnen regelen’, ook voor de live workshops, zanglessen en klussen als voice-over.

9. Kroepoek-kerst-truien

Van een vriendin kreeg ik onverwacht een pakket met… Twee truien, een voor mijn vriend en een voor mij met een soort illustratie van Kroepoek erop! GE-WEL-DIG! Ik wist van het bestaan van zulke truien af, maar kon het gewoon niet aan mezelf verantwoorden om ze te bestellen, omdat ze vrij prijzig zijn. Maar goed, je hebt dan wel een unieke kersttrui met je eigen huisdier erop… Deze gaat dus mooi niet de berging in, maar blijf ik het hele jaar door dragen. Dolblij mee.

Meest romantische cadeau ooit + 9 andere favorieten van 2022, Kroepoektrui (b)
Dit is misschien – voor ons alledrie – niet de meest flatteuze foto van het jaar, maar wel mijn absolute lievelingsfoto!

Dat was ‘em!

Je verdient een dikke medaille als je ‘em hebt uitgelezen! Wat een verhaal he, en dan was dit nog maar een selectie van mijn favorieten… Nog wel een vraag voor jou: doe me een lol en zet nog even in de reacties het meest romantische cadeau ooit dat jij van iemand kreeg! Want je snapt vast dat ik mijn vriend volgend jaar kerst wil verrassen met iets wat minstens zo romantisch is als mijn ‘Lovebox’.

Houdoe, veel liefs en natuurlijk heeeeel veel moois gewenst voor 2023!

Anne

P.S. Dit weekend…

  • kan je op vrijdag nog aansluiten voor de Zangavond in Breda! Het thema is Top2000, je zit verder nergens aan vast, ervaring en talent is niet nodig en je hoeft ook geen noten te kunnen lezen. Meer over zangavonden lees je hier.
  • kan je op zaterdag nog meedoen met de workshop Ukelele & Zang in het thema… Kinderliedjes! Zelfs mensen die nog nooit iets met muziek hebben gedaan, leer ik in 1 middag de basis van het zingen en ukelele spelen, zodat je binnen de kortste keren de tablet met Woezel & Pip links kan laten liggen en samen met je kinderen muziek kan maken. (En als je niet van kinderen houdt, deze workshop geef ik ook in andere thema’s, zoals ‘kampvuurliedjes’.) Je hoeft geen ukelele te hebben, want je kan er een van me lenen en meer info over de workshops Ukelele & Zang lees je hier.

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Jikke
Jikke
4 januari 2023 16:07

Heerlijk weer geschreven Anne! Wat een top jaar is het geweest en wat ga je weer knallen dit jaar. Je schrijfstijl is heerijk om te lezen. Daardoor lees ik zelfs met mijn dyslectie met gemak en vooral plezier je blogs door.
Toedeloe

Joke
Joke
9 januari 2023 12:07

Heerlijk weer zoveel over jou te lezen. Mijn meest romantische cadeau, maar dan met Sinterklaas omdat ik op 1e Kerstdag jarig ben en wij dus niet aan cadeautjes onder de boom doen, was een weekendje weg zonder de kinderen, die toen nog klein waren en die Henk eigenijk niet missen kon. Misschien voor een ander niet zo’n romantische cadeau maar voor mij toen wel omdat ik wist hoeveel heimwee Henk dan naar de kinderen zou krijgen.

Lauradenkt
17 januari 2023 21:38

Oeh, mijn love language is ook lieve berichtjes! Het meest romantische cadeau van mijn vriend is de video die hij heeft gemaakt toen we één jaar hadden. Het is een beetje lastig te omschrijven, maar hij had daarin heel mooi verteld hoe onze relatie was en allemaal beelden gebruikt van plekken die veel voor ons betekenen. En er zelf muziek bij gemaakt (hij is componist). Het was heeeel lief!

6
0
Ga naar de reacties!x