Zoek
Sluit dit zoekvak.

Organiseren kun je van mij leren | Deel 4: Gewoon 3 losse tips

Organiseren, Deel 4, Gewoon 3 losse tips, Punaise, Paperclip, Photo by Plush Design Studio on Unsplash

Het is een beetje raar misschien, maar ik heb er moeite mee deze ‘rubriek’ goed te organiseren. Inmiddels heb ik echt een heleboel tips, maar ik krijg er maar geen fatsoenlijk verhaal van gemaakt. En dus deel ik ze gewoon zo.

Tip 1: Zet het in de Cloud

Ken je dat? Dat je in de supermarkt loopt en ineens niet meer weet welke ingredienten je nou precies nodig hebt voor je recept? Of ken je dat? Dat je de cartridge van je printer wil vervangen maar niet meer weet waar de gebruiksaanwijzing ligt?

Ik niet. Want ik heb het ‘Cloud-Systeem’. Dat houdt in dat ik alles waarvan ik denk dat ik het op meerdere locaties nodig heb in de cloud zet. Wanneer ik niet weet wat ik wil koken scroll ik door mijn mapjes op Google Drive en als ik mijn kersenpitkussen in de magnetron gooi kan ik binnen 30 seconden checken hoelang ‘ie er ook alweer in moet. Ideaal.

(Ik gebruik hiervoor de software van Google Drive in combinatie met MacDropAny op mijn laptop en daarnaast de Google Drive app op mijn mobiel en tablet. Bij alles wat ik koop met een gebruiksaanwijzing maak ik meteen een foto of scan, geef het bestand de juiste naam en upload het in de juist map.)

Tip 2: Laat je apparaten voor jou werken, in plaats van andersom

Tinder, Telefoon

Elke keer als ik een gadget koop doe ik dat met de wens dat ‘ie mijn leven makkelijker maakt en zorgt dat ik tijd bespaar. Zo ook toen ik een Google Home Mini kocht.

Toch was ik uren bezig met dat ding. Ik kwam er namelijk achter dat ik ook aan het apparaat kon vragen of er nog post zou komen en zelfs kon vragen of ‘ie een reep Tony’s kon toevoegen aan mijn digitale winkelmandje bij de Albert Heijn. Dat winkelmandje zou ik dan weer op mijn mobiel kunnen bekijken tijdens het boodschappen doen terwijl ‘ie automatisch de snelste looproute door de winkel zou laten zien.

Het stomme is. Ik doe mijn boodschappen helemaal niet altijd bij de Albert Heijn. En ik loop dagelijks langs mijn brievenbus. Dat er zoveel mogelijkheden zijn wil niet zeggen dat ze voor mij nuttig zijn om te gebruiken!

Functioneringsgesprek met je gadget

Daarom had ik laatst een soort van functioneringsgesprek met mijn gadgets. Per apparaat noteerde ik wat ik wilde dat ‘ie voor me deed en paste de instellingen en apps daar op aan.

In het geval van mijn Google Home: ik wil dat ‘ie wél het licht voor me aandoet en de muziek speelt waar ik om vraag, maar zich niet bemoeit met mijn boodschappen. Nu ben ik weer de baas. En we leven nog lang en gelukkig.

Tip 3: Keuken als eerst

“Ik weet niet meer wanneer ik voor het laatst heb gekookt…”, Interview, Photo by Andy Chilton on Unsplash

Al jaren stel ik het opruimen en schoonmaken van mijn keuken altijd uit tot het laatst. Omdat het vaak een bende is van opeengestapelde troep. Omdat mijn handen er vies van worden. En gewoon, omdat het vaak zo veel is wat er staat.

Tot ik me ineens realiseerde dat de keuken eigenlijk symbool staat voor een van de belangrijkste levensbehoefte’s, namelijk: eten! En eerlijk is eerlijk; wanneer het zo’n zooi is nodigt het natuurlijk niet uit om te koken. Niet om avondeten te maken, maar ook niet om een gezonde bak met fruit en yoghurt te maken. Want waarom zou je tijd verspillen aan ruimte maken op het aanrecht en afwassen van de snijplank, wanneer je ook gewoon een pak koekjes open kan trekken?

Misschien is het overdreven, maar ik geloof erin dat wanneer de keuken schoon blijft, ik beter voor mezelf zorg. Daardoor zit ik lekkerder in mijn vel en krijg ik de behoefte om op alle vlakken beter voor mezelf te zorgen. En zie daar: het begin van een vicieuze cirkel omhoog, een opwaartse spiraal een gelukkiger leven.*

Verbeter de Wereld, Begin bij Jezelf

Verbeter Jezelf, Begin in de Keuken

*Overdrijven is een vak. I know. Het is ook echt ‘mijn’ vak. Soort van.

En nu we het toch over ‘mijn vak’ hebben…

Als je me alleen van mijn blogs kent wist je het misschien niet, maar naast alle persoonlijke belevenissen waarover je kan lezen heb ik ook gewoon een baan. Onderdeel daarvan is het geven van zangles en na dik 10 jaar in Arnhem te hebben gewerkt start ik 1 Juni in Breda! Je kan er hier meer over lezen…

Groetjes,

Anne

Meer lezen over Organiseren?

Ik schreef al eerder:

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x