Zoek
Sluit dit zoekvak.

2020, Week 3, Kroepoek getraumatiseerd, Repetities en een Kostuum

Dierenarts-met-Kroepoek-2020

Oh jongens, die weekoverzichten vind ik LEKKER! Met deze manier van schrijven ervaar ik meer vrijheid dan ooit en dat vind ik top. Jullie reacties zijn ook positief, dus iedereen blij.

Week 3. Daar gaan we.

Maandag 13 Januari

Vandaag zet Kroepoek voor het eerst in haar Kleine Kattenleventje haar eerste stappen in de vrije natuur. Dat klinkt als een sprookje.

Dat is het niet.

Het tuigje aandoen gaat nog redelijk, maar wanneer dat tuigje aan een lijn wordt vastgemaakt, ruikt ze onraad en besluit eerst onder de tafel en daarna onder het bed te gaan zitten. En daar niet meer weg te gaan.

Langzaam zie ik mijn ‘Suki-Fantasieën‘ in rook opgaan, maar, soms moet je doorzetten. En dus til ik een eeuwigheid later een trillende Kroepoek op en loop ik – terwijl ik haar geruststellend toespreek – naar buiten.

Er is zelfs videomateriaal!

Ze vindt het helemaal niks, kruipt onder een struik en daar blijft het bij.

Als ik na het lesgeven thuis kom lijkt ze hersteld. Gelukkig heeft ze nog niet door dat we donderdag nóg een tripje gaan maken.

Op Maandag deel ik ook het weekoverzicht van week 2.

Dinsdag 14 Januari

Op dinsdag werk ik gewoon en zijn er geen opvallende dingen. Ook wel eens prima!

Ik ontdek overigens wel dat ik écht heel vatbaar ben voor marketing. Ik koop HEEL VAAK dingen bij de Appie als ze in de bonus zijn. Ook als ik ze niet nodig heb. En helemaal als er een 35% sticker op zit. Ook als dat betekent dat ik drie Rocky-Road-cake-achtige-dingen in mijn eentje soldaat zal moeten maken. Een zware taak die ik met succes uitvoer.

(Ik ontdek overigens ook deze meme waar ik enorm hard om moet lachen, maar alleen Efteling-liefhebbers zullen ‘em begrijpen.)

Woensdag 15 Januari

Als ik s’ochtends op de bank – nadat ik lastminute mijn sportschool-les heb geannuleerd – rustig zit te internetten, moet ik ineens een beetje huilen. Op de fijne manier. Internet staat vol met berichten over Nikkie, die deze week openbaar maakte niet alleen vrouw, maar ook transgender te zijn.

Naast Nikkie lijkt het alsof er sowieso veel mensen heel open hun dingen te durven delen. Over vruchtbaarheid, over problemen, noem maar op. En het fijne is, het lijkt alsof daar door de meeste mensen heel respectvol mee om wordt gegaan.

Het klinkt misschien gek, maar voor mijn gevoel is de wereld mooier aan het worden. Echt! En dat ontroert me.

Ik zit niet de hele dag te huilen, de rest van de dag geef ik zangles en repeteer ik met ‘De Bredaase Boefjes’. (‘De Bredaase Boefjes’ is de werktitel van mijn duo met gitarist Demi. Ik weet niet of hij daarmee akkoord gaat. Denk het niet. Het klinkt namelijk alsof we carnavalsmuziek spelen en dat doen we niet. Daarom is het ook een werktitel.)

Demi en ik hebben geen zin om op de foto te gaan voor mijn blog. Dus hier moet je het mee doen.

Ohja! En de eerste stempel mag weer gezet worden: na de laatste leerling sleep ik mezelf alsnog naar de sportschool.

Donderdag 16 Januari

Ook donderdag begint bijna huilend. Ik neem Kroepoek mee voor controle bij de dierenarts. Ze is doodsbang en in het begin vind ik dat schattig, maar wanneer er een extra assistent bij wordt gehaald, Kroep in een handdoek wordt gewikkeld om haar te kalmeren en ze begint te krijsen van de angst, ga ik behoorlijk kapot van binnen. Het geluid gaat door merg en been en – ik weet dat ik klink als een gek kattenvrouwtje, die kleine haarbal is toch echt een beetje mijn baby.

Kroepoek op de behandeltafel. Zie je die ogen, vol teleurstelling en verwijt?

De rest van de dag blijf ik bij haar, duik ik in een nieuw monoloog en besluit ik mijn bucketlist op mijn website te zetten en een ‘influencer-achtige’ pagina te maken waarop ik kortingen en acties zet.

Vrijdag 17 Januari

Vrijdag ben ik wellicht de meest gelukkig vrouw op aarde: mijn kostuum voor carnaval komt aan en het is geweldig. Ik Facetime meteen vriendinnen en familie.

Ze nemen op. Ik zie hen, zij zien mij nog niet…

Ik: “Hallo!”

Zij: “Hallo?”

Ik: “Ik zei ‘Hallo’, maar eigenlijk bedoel ik…

BONJOUR! Bonjour! BONJOUR! Bonjour! Bonjour!!!

Terwijl ik in hun oren krijs, spring ik voor de camera in mijn Belle-pak.

Naast dit gelukzalige tafereel, ga ik voor het eerst (en laatst) floaten (komt nog een review over), maak ik mijn huis schoon, stamp ik mijn monoloog verder in mijn hoofd en komt vriendin M. naar me toe. We hebben een bijzondere avond, die vooral bijzonder is omdat we niet echt iets bijzonders doen. We zitten op de bank, drinken thee, eten chocola, kletsen en – professioneel als we zijn – overhoren elkaars monologen en geven elkaar ezelsbruggetjes om de tekst goed te onthouden.

Zaterdag 18 Januari

Ik word wakker op de Meest Goddelijke Manier van de wereld. Zodra mijn wekker gaat, rol ik mezelf naar de andere kant van mijn tweepersoonsbed, druk op de knop en… gaat mijn zonnebank aan. Alsof ik langzaam word uitgebroed. Heerlijk is het.

K. en ik in hip licht in een hippe bar.

Toch draait de dag om iets nóg belangrijkers. Dat is niet eens de auditie die ik in de middag doe, nee: in de avond ga ik naar Rotterdam om daar met vriendin K. (hou haar in de gaten, want ik acht de kans vrij groot dat ze volgend jaar het Leids cabaretfestival wint) weer van die Goddelijke Kaaschurros ’tot ons te nemen’.

Stralend lopen we naar de Markthallen en komen daar tot de pijnlijke ontdekking dat de hele tent van de kaaschurro’s spoorloos is verdwenen, en daarmee de Crisis van 2020 van start is gegaan.

Grapje. Als we later onze buik hebben gevuld met ‘niet-zo-lekker-als-kaaschurro’s-maar-alsnog-lekker-eten’ en een hip drankje drinken in een hippe bar op een hele hoge verdieping, is de pijn alweer vergeten.

Zondag 19 Januari

Een zondag zoals-ie bedoelt is. Ok, als ik even buiten beschouwing laat dat mijn wekker om 07.30 gaat in verband met een repetitie. Maar, deze is veel minder intens dan ik hoopte/waar ik voor vreesde en dus voelt het chill.

Als ik thuiskom blog ik en werk ik mijn ‘Grote Boek van 2020’ bij, het document waarin ik alles opschrijf wat ik leer en ontdek. Deze week is dat bijvoorbeeld dat longblaasjes een oppervlakte van 70 m hebben, en bij het inademen zelfs 100 m2. Maar ook dat Gwyneth Paltrow een kaars verkoopt die naar haar vagina ruikt.

In de avond haal ik mijn vriend op van het station, die me verrast met een bos bloemen. “Gewoon, omdat je lief bent”. Het klinkt als het begin van een romantische avond, maar uiteindelijk eindigen we hangend op de bank, waar we beginnen aan het 2e seizoen van Prison Break. En dat is heerlijk.

Tot zover mijn week,

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Joke
Joke
20 januari 2020 15:53

Hoi Anne,

Tip van onze dierenarts, als een dier bang is niet op reageren want dan blijft ze bang omdat jij haar/hem toespreek en dat geeft dan het recht om bang te zijn. Of dit echt zo is, geen idee maar misschien iets om uit te proberen of eens met jou dierenarts over te hebben. Je beloont ze voor hun bangheid werd mij gezegd en ik hou dus voortaan heel braaf mijn mond als Beertje naar de dierenarts moet. Kan natuurlijk ook zelfbescherming van onze dierenarts zijn want je weet “IK PRAAT NOOIT”. Als je het uit wilt proberen, Kroepoek naar jou toe laten komen en dan belonen met iets wat Kroepoek heel lekker vindt.

Geen idee of het werkt maar misschien het proberen waard.

Groetjes Joke

Joke
Joke
22 januari 2020 15:37

Heerlijk die overbezorgde dierenmoeders.

Anne
Anne
20 januari 2020 15:54

Oh arme kroepoek, wat een spannende week! Heb ooit 1 keer geprobeerd een van mijn katten een tuigje aan te trekken maar dat was al zo’n gedoe dat ik het niet meer geprobeerd heb. Helaas voor de heren, dan maar niet naar buiten! (Plus mijn vriend is nog een erger kattenvrouwtje dan ik, die is bang dat ze dan aan de klimop in de tuin gaan knabbelen…. geen idee waarom hij daarvoor bang is…)

Anne
Anne
20 januari 2020 17:30

Wow, een paar jaar is ook wel echte toewijding! Ja klimop is giftig geloof ik, Maar ik heb geen idee in welke hoeveelheden. (Er staat hier ook een plant binnen die niet heel gezond voor ze is maar daar blijven ze ook vanaf. Ik kon juist naar de dierenarts vanwege vastzittend katttengras. Terwijl ik dacht dat het juist goed voor ze was….) Ben benieuwd hoe het verder gaat met kroepoek 😉
Oja, die meme is fantastisch!

Audrey
20 januari 2020 16:22

Oooo, arme Kroepoek! Je Belle-kostuum is trouwens echt tof! Echt voor je gemaakt.

Rachel
23 januari 2020 13:09

Wat heb je een leuk overzicht gedeeld op je website 🙂

12
0
Ga naar de reacties!x