Search
Close this search box.

Adventskalenders 2019 | Het Grote Overzicht

Adventskalender 2019, Photo by Markus Spiske on Unsplash

Inmiddels staat er ook een blog klaar over de adventskalenders van 2020!

Hoewel ik probeer minimalistisch te leven en soms om Marie-Kondo-achtige wijze alles wat geen ‘joy sparkt’ uit mijn huis te verwijderen, zijn er ook dingen waar ik geen weerstand aan kan bieden.

Dozen met spullen. Tasjes met verassingen. Dat kan variëren van de Hello Fresh Box tot het Suprisepakket wat je soms krijgt bij een abonnement op een vrouwentijdschrift of de maandelijke Goodiebox.

En natuurlijk hou ik ook van Adventskalenders. Die met chocola sowieso, maar die met kleine, gezellige spulletjes helemaal! Daarom vandaag een overzicht van de adventskalenders 2019!

In de categorie ‘Eten & Drinken’

Hoe leuk, een kalender vol met mueslirepen! My Mueli heeft er een en hij kost €49,90. Daarnaast hebben ze ook nog kalenders met bijvoorbeeld kleine bakjes muesli. Dat ziet er toch supergezellig uit?! Op de website kan je meer bekijken!

En ik ben dan wel geen bierdrinker, ik denk dat menig man (lekker niet-gender-neutrale opmerking dit) erg blij wordt van deze adventskalender met 24 speciaalbiertjes. Wat dat moet kosten? €69,90! Valt me nog best wel mee eigenlijk.

Ook deze kalender met rum van €169,11 laat ik aan me voorbij gaan. Als het geld me op mijn rug groeide zou ik ‘em kopen voor goede vriend T. Wie weet… Ooit…

Interessanter voor mij: een kalender met thee. Voor €33, 88 krijg je 24 verschillende smaken van Betjeman en Barton. Best veel geld overigens, voor zakjes met kruiden die je in je water hangt. Vorig jaar kocht ik voor een euro of drie ook een ’thee-adventskalender’, bij Duitse Drogist DM. Lekker, en het paste ook een stuk beter in mijn budget.

In de categorie ‘Beauty’

Een paar jaar geleden kocht ik van mijn AirMiles een Rituals adventskalender. Wat een feest. Elke ochtend een vakje openen, snuffelen, smeren. Ik werd er echt megablij van. Nu ik de versie van 2019 zie, begin ik ook al een beetje te kwijlen. De meest uitgebreide versie kost €89,90.

Wil je helemaal uitpakken dan is daar de Jo – je kent het misschien van de dure kaarsen – Malone kalender, die je rechts ziet. Dik €350,-. Zouden er echt mensen zijn die dat kopen? In mijn eigen zijn dit soort adventskalenders alleen maar voor vrouwen zoals Sylvie Meis, die dat dan gewoon maar even krijgen van hun date.

Links zie je een adventskalenders 2019 van l’Occitane. Een Frans merk wat er ook heel Frans uitziet en daardoor al heel aantrekkelijk is, vind ik. Je ziet hier de ‘Klassieke’ variant van €49,-,  gevuld met cremepjes, zeepjes en ander spul wat lekker ruikt en goed verzorgd. Er is ook nog een Premium-variant van €99,-.

En dan hebben we nog de Body Shop, ze bieden maar liefst 3 kalenders aan, waarvan de goedkoopste – die je hierboven ziet – €50,- kost. Mocht je niet kunnen kiezen tussen alle beauty kalenders, dan zegt de moraalridder in mij: ga voor deze. The Body Shop staat bekend om het feit niet op dieren te testen en alle producten zijn vegetarisch. (Ik vertel hier misschien nog wel eens meer over, want ik ben me er momenteel in aan het verdiepen.)

Aanvulling:

  • Inmiddels lijkt het erop dat de Goodiebox ook een adventskalender gaat aankondigen.
  • Make-upmerk NYX heeft er ook een, tot nu toe alleen maar goede ervaringen met dit merk, dus erg verleidelijk.
  • En ook Essie – van de nagellak – heeft een adventskalender!

Overige Adventskalenders 2019

Hoewel ik deze Harry Potter Lego nooit zou kopen, vond ik ‘em wel de moeite waard om aan jullie te laten zien. Deze adventskalender is voor €27,99 op Bol.com en er is – zoals je rechts ziet – ook een Star Wars variant!

Tja, wat je hiermee moet weet ik ook niet, maar mijn ‘mensen-met-een-bios-abonnement-in-Breda-WhatsApp-groep’ was er enthousiast over. Deze Marvel adventskalender met kleine poppetjes van €55,99.

Ook met de Minion-kalender rechts kan ik niet zoveel. Eigenlijk vind ik die Minions überhaupt niet zo grappig, ik vind het gewoon niet fijn als er geen fatsoenlijke zinnen worden geproduceerd. Maar mocht je ‘em leuk vinden, voor €31,25 is-ie voor jou.

Hoe vet is dit? Voor €26,44 heb je een adventskalender met elektrische dingen waarmee je uiteindelijke 24 spelletjes kan maken! Ik zou deze serieus willen hebben, denk dat ik er uren mee zou kunnen spelen.

Rechts zie je een kalender zonder inhoud. Hij is van hout, kost €31,49 en je kan ‘em dus zelf elk jaar opnieuw gebruiken en vullen met kleine cadeautjes. Best een leuk idee, al zou ik het lastig vinden om 24 cadeautjes te kiezen waar een ander echt iets aan heeft. Maar je kan ‘er natuurlijk ook lieve briefjes instoppen, of elke dag een hint voor iemands verjaardagscadeau.

Was dat het al?!

Nee, natuurlijk niet. Er is nog veel meer! Wanneer ik wat interessants zie verschijnen zal ik deze blog dan ook aanvullen. Zo hoorde ik bijvoorbeeld ooit over een adventskalender met kattensnacks en ik zal uiteraard niet rusten voor ik deze heb gevonden. Heb je zelf nog tips, let me know!

Liefs,

Anne

In deze blog maak ik trouwens gebruik van affiliate links, meer daarover lees je hier.

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Jenn
17 september 2019 16:58

Zitten leuke dingen tussen! Ik had vorig jaar de kalender van Balea, die wil ik eigenlijk wel weer. Verder kijk ik wel even wat ik tegenkom, ik wil er ook niet te veel aanschaffen. Met de online kalenders doe ik ook altijd graag mee.

Jenn
18 september 2019 09:22

Sommige bedrijven hebben een online kalender, met cadeautjes of kortingsbonnen of winacties of een combi. Nog geen idee welke er dit jaar zullen zijn. Hebban had bijvoorbeeld iedere dag een e-book vorig jaar.

Marlous
19 september 2019 15:49

Ik vind Adventskalenders zo leuk! Ik vind het wel altijd een dilemma dat je enerzijds wil weten wat er in zit, maar tegelijkertijd moet het natuurlijk wel een verrassing blijven. Ik had vorig jaar de kalenders van Clinique en Yves Rocher, die vond ik erg leuk. Ik had ze vorig jaar rond Black Friday met korting gekocht, dus ik hoop dat dit jaar weer te kunnen doen haha.

Marlous
19 september 2019 16:33

Haha, lief! Qua duurzaamheid kun je ook een kalender met iemand anders doen! En dan bijvoorbeeld duurzame cadeautjes (dat kunnen ook zelfgemaakte items zijn of bijvoorbeeld een stekje van je plantje) erin stoppen. Alleen zo’n kalender maken is al heel erg leuk, laat staan er eentje krijgen 😉

Shirley
26 september 2019 09:38

Vorig jaar op mijn werk had ik een adventskalender van The Body Shop gekregen. Was heel leuk om iedere dag een doosje uit te pakken. De cadeautjes die ik zelf niet zou gebruiken, heb ik aan anderen gegeven. Dit jaar ga ik toch voor een kalenderloos bestaan denk ik. Hoewel, eentje met echt goede chocolade erin lijkt me wel wat.

10
0
Ga naar de reacties!x