Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Wonderlijke Wereld van Tinder | Deel 5: Omdat ik aan vier delen niet genoeg had

Tinder, Speeddaten, Daten, Hand in hand breed

Maar liefst vier blogs schreef ik over Tinder, en nog is het niet genoeg. Er staat namelijk nog steeds een lijstje op mijn computer met willekeurige dingen die ik er nog over kwijt wil.

Voordat ik daarop in ga vind ik wel dat ik jullie verplicht ben een update te geven over hoe-het-er-nu-voor-staat. Nou. Stil. Ik ben inmiddels al dik een maand Tindervrij. En toen ik een vriendin het woord ‘date’ wilde whatsappen maakte mijn telefoon er automatisch ‘saté’ van. Dus dat zegt genoeg.

Tijd voor de willekeurige dingen die ik nog wilde delen:

De Man die Afhaakte

Tinder, Speeddaten, Daten, Hand in hand breed
Weer zo’n kleffe foto die ik niet zelf heb gemaakt en waar ik ook niet opsta.

Ik was altijd voorzichtig met informatie geven. In mijn profiel stond ook ‘docent’ in plaats van ‘zangdocent en zangeres’ want als mensen eenmaal weten wat ik doe kunnen ze een hoop info over me vinden en dat voelt niet veilig.  Toen ik – na een aantal berichtjes én het plannen van een minidate de dag erna – toch het een en ander losliet heeft een man me flink zitten Googlen.

Het resultaat? Op maandag, de dag van de mini-date liet hij weten dat onze afspraak niet door kon gaan. Op dinsdag vertelde hij dat hij op deze website terecht was gekomen. Hij had een aantal blogs gelezen, waaronder die over het Speeddaten, en was bang dat ik alleen maar op zoek was naar nieuwe personages om over te kunnen schrijven.

Het resultaat van dat resultaat: ik heb een hele dag gepiekerd. ‘Gebruik ik mensen voor mijn blog?’, ‘Zet ik mensen voor gek?’ en zelfs ‘Misschien moet ik sowieso maar stoppen met bloggen, het slaat ook nergens op!’. Maar langzaam werd ik een beetje chagrijnig, ik vind namelijk dat ik echt respectvol schrijf. Ik heb zelfs mensen om toestemming gevraagd om over ze te schrijven! En geloof me, er zijn genoeg dingen geweest van mensen waar ik makkelijk mee had kunnen ‘scoren’, maar die ik niet gebruikt heb, omdat het gemeen zou zijn. Vanuit mijn chagrijnig- zijn werd ik steeds pissiger en vuriger. Omdat ik het idee had dat ik niet mócht bloggen kreeg ik júist zin om te bloggen. Zonder de Man die Afhaakte waren de Tinder-blogs nooit online gekomen. Die dinsdag begon ik met Deel 1.

Tinder-Etiquette

Tinder, TelefoonOp dat woord heb ik gegoogled. Sowieso heb ik een hoop gegoogled in mijn Tinder-Tijdperk. Hoe wijs ik iemand af? Als ik op een date met iemand zoen bij het afscheid, hoe begroet ik diegene dan op de date daarna? Als mijn date ineens op Instagram* voorbij komt, is het dan gek om hem te gaan volgen?

Mijn conclusie: zet een kookwekker. Denk maximaal 2 minuten per onderwerp na. Heb je geen oplossing of conclusie, vertrouw er dan op dat die vanzelf wel ontstaat. Blijf weg bij het Viva-forum en ga wat nuttigs doen met je tijd. ‘Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest’, het is maar daten, geen hersen-operatie.

De Man met een Kind

Een van de mannen waar ik mee heb gedate had een kind. Dat stond niet op zijn profiel, als dat wel zo was geweest had ik hem ook naar links geswiped. Dat klinkt hard, maar eerlijk is eerlijk, ik heb daar geen behoefte aan. En, mede dankzij de rubriek ‘Verlaten Vrouw’ in de ‘Linda’ (waarom lees ik niet gewoon iets nuttigs?!) heb ik ook een slecht beeld van Sexy Single Vaders. Dat is nogal veroordelend en onaardig, en daarom stuurde het universum waarschijnlijk deze man op me af.

Grote Stappen, Baby in Berenpak

Want hoewel soaps, films en vrouwentijdschriften soms een ander beeld schetsen, een Sexy Single Vader is niet meteen een eikel. Een zak die zijn vrouw in de steek laat omdat zij niet binnen een week na de bevalling haar oude lichaam terug heeft. Die elke avond met vrienden gaat stappen terwijl zijn vriendin ligt te kolven. Iemand die na een paar jaar zijn partner inruilt voor een jonger en onbevrucht exemplaar.  Die af en toe geld overmaakt naar de moeder van het kind en eens per maand wat leuks gaat doen ‘omdat de rechter dat bepaald heeft’.

Zo zwart-wit is het niet. Gelukkig liet de Man met een Kind me dat inzien. Hij sprak met veel respect over de moeder van zijn kind en ze hadden alles goed geregeld. Wanneer hij over het kind zelf sprak begon hij te stralen op een manier waarop ik dacht dat alleen mijn eigen vader dat kon. Met oneindig veel liefde.

De laatste tijd krijgen ‘Slut Shaming’, ‘Victim Shaming’ en vooral ‘Body Shaming’ veel aandacht. Van mij mogen ‘Dad Shaming’ en  ‘Single Parent Shaming’ daaraan worden toegevoegd. Ik beloof bij dezen dat ik het nooit meer zal doen.

Op tijd stoppen

Niet lang na mijn Tinderstop vertelde Mr. X me dat er een documentaire  werd uitgezonden genaamd ‘Love me Tinder’ die ik echt moest kijken. Dat deed ik. Ik zag een man die vertelde dat hij 550 matches had. Een vrouw die opbiechtte soms met mannen te slapen in de hoop dat ze dan bij haar zouden blijven. Deze mensen hadden zich er totaal in verloren. Ik heb uiteindelijk met 4 mannen gedate, en dat was gelukkig voldoende voor me om erachter te komen dat het daarbij moest blijven.

En dan nog een ding waar ik hardop om moest lachen

Ik kreeg dit niet in een verhaaltje verwerkt maar wil het toch vertellen. Een kerel die voorbij kwam op Tinder had in z’n biografie het volgende staan: ‘Als je in het echt niet op je foto’s lijkt dan moet je mijn bier net zo lang betalen tot je wél op je foto’s lijkt.’

Nou, dat was het. Het hoofdstuk Tinder is nu helemaal afgesloten en ik kan door met mijn leven. Fijn weekend allemaal!

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
An
An
23 juni 2018 16:07

Mja dat grapje over bier staat in heel veel tinderbio’s. Niet erg origineel.

Jack
Jack
23 juni 2018 19:24

D’r zat hier weer een vader te stralen. Met oneindig veel liefde voor zijn twee dochters!

Karin
Karin
28 juli 2018 15:11

Hahaha! Heerlijk. Ik je waardeer je humor, openheid en kwetsbaarheid die je overal in terug laat komen. Leuke blog

6
0
Ga naar de reacties!x