Search
Close this search box.

Het Complimentenboekje ©

Complimentenboekje, Open boek op tafel, Buiten

Als ik een compliment krijg dan gebeurt er meestal het volgende:

  1. Ik word rood
  2. Ik weet even niet wat ik moet zeggen en stamel een beetje “Oh”, “Jeetje” en “Goh”
  3. Dan voeg ik eraan toe: “Dat ga ik in mijn complimenten-boekje zetten”
  4. De compliment-gever lacht ongemakkelijk en ik zie hem/haar denken “What the fuck?!” of “Ze houdt me voor de gek”.

Het complimenten-boekje dus. Een boekje waarin je complimenten schrijft die je ontvangt. Heel simpel. Heel mindfullness. En ik heb er echt een. Eerst in fysieke vorm, maar inmiddels digitaal gemaakt. Ik heb er net weer in zitten lezen, want ik wil kijken of ik misschien (in overleg met de gevers) wat opmerkingen over mijn zanglessen online zou kunnen zetten, zodat geïnteresseerden een idee hebben wat ze wachten staat als ze zangles bij me nemen.

Maar jongens, wat een feestje om dat te lezen, ik raad het echt iedereen aan. Sterker nog, ik zou er eigenlijk patent op moeten aanvragen zodat ik het kan doorverkopen aan psychologen en dergelijke. Het complimentenboekje ©. Nee, ik laat geen foto’s zien, want dat is toch een beetje dagboek-achtig, maar denk aan complimenten als:

  • “Oeh wat een lekker taille”, gegeven door een dansjuf
  • “We hebben genoten”, gegeven door een beveiliger die bij de auditie-kamer (is daar een mooier woord voor?) bij de voorrondes van ‘The Voice’ stond
  • Dat oud-docenten hun leerlingen naar me doorsturen
  • “Ik vind het echt bijzonder lief dat je altijd zo betrokken bent bij dingen die gebeurd zijn en dat je dan ons goede raad geeft”, door een middelbare school leerling

Ik zit nu al met een enorm rood hoofd, want eigenlijk vind ik het raar om dit te delen, dus hier laat ik het bij qua voorbeelden. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen hoe ontzettend het fijn het is om dit soort dingen te lezen. Vergelijkbaar met het eten van een heel groot stuk mokka-schuim-gebak. Moet je voorstellen hoe het zou zijn om je complimentenboekje te lezen terwijl je een stuk mokka-schuim-gebak eet…op Curacao…met een Salsaband op de achtergrond… (Ik dwaal echt altijd af. Daarom was mijn eerste blog ook zo misselijkmakend langdradig.)

Waar wil ik naar toe met dit verhaal? Nou, probeer het ook eens! Ook als je een man bent, ook als je boven de 15 bent. Want weet je, het is vast het belangrijkst is dat je in jezelf gelooft en jezelf waardeert,  maar het is heel erg fijn als je omgeving dat ook doet. Dat je daarvan geniet wil niet zeggen dat je er afhankelijk van bent.

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
ilse
ilse
25 mei 2017 09:05

Top idee! En kom je er een keer niet op om te zeggen dat het in je complimentenboekje komt en neig je naar Uh, zeg dan gewoon ‘dank je wel’ ?

1
0
Ga naar de reacties!x