Zoek
Sluit dit zoekvak.

31 Dingen die ik niet had willen missen voor mijn 31e

Lijstje 31 Dingen die ik niet had willen missen voor mijn 31e, Taart, Jarig, Photo by Raychan on Unsplash

Afgelopen week werd ik 31. En omdat ik van lijstjes hou, leek het me leuk om een lijstje te maken van de 31 Dingen die ik niet had willen missen voor mijn 31e.

Eigenlijk wilde ik een kort lijstje zonder uitleg, maar ja, je weet hoe het gaat! Sommige woorden zijn ‘klikbaar’, dan opent de bijbehorende blog in een nieuw venster. En, staat er iets tussen waar je meer van wil weten, let me know!

1. Een hardloopwedstrijd lopen

Het was maar 5 kilometer, maar ik vind het misschien wel de grootste prestatie van mijn leven. Het enige wat ik mee had was het feit dat ik in het bezit ben van twee benen, verder heb ik er keihard voor gewerkt en mezelf door elke meter heen moeten slepen.

2. Relaties verbreken
3. Mijn eerste aanrijding

Die was niet tof, uiteraard. Maar ik ontdekte dat een aanrijding niet perse hoefde te betekenen dat er iemand dood gaat of verlamd raakt. Het kan ook ‘gewoon’ een deuk zijn die door de verzekering wordt opgelost. Dat stelde me gerust.

4. Ontslag nemen en samenwerkingen stoppen

Als ik eenmaal begin aan iets, een band, een baan, dan geef ik niet zomaar op. Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk wél ontslag durfde nemen bij een baan en na drie maanden stopte met een band, omdat ik teveel af moest wijken van dingen die voor mij belangrijk waren.

Kroepoek, Steun en Toeverlaat in tijden van Liefdesverdriet
Ik bedoel… kijk nou!
5. Een tatoeage zetten
6. Kroepoek adopteren van mijn ex
7. Doen waar ik zin in heb

Tijdens een rondje hardlopen toch stiekem met de kabelbaan gaan. Huppelen in de Efteling. Een trouwjurk kopen* terwijl ik single ben. Misschien vreemd, maar ik doe er niemand kwaad mee en ik word er blij van.

8. Hulp zoeken

Wat ben ik blij dat ik hulp durf te zoeken. Fysiotherapie, logopedie, een psycholoog, craniosacraal therapie, Shiatsu, accupunctuur, ik heb een hoop gezichten voorbij zien komen en blij dat ik me vooruit heb laten helpen.

9. De diagnose ADHD krijgen en medicatie slikken
10. Schijt hebben aan wat een ander

Op mijn 28e was het eindelijk zover. Ik keek iemand aan en dacht voor het eerst in mijn leven: ‘Het interesseert me geen reet wat je van me vind. Ik vind jou namelijk een heel onaangenaam persoon en hoef jouw goedkeuring niet.’

11. Heel erg ziek zijn

Niet dat ik ervan genoot, maar een paar jaar geleden was er een moment dat ik midden in de nacht zwetend op de grond van mijn woonkamer lag te spugen. Toen ik even later tóch de boel op te ruimen, zelfs even te dweilen, en weer in bed te gaan liggen dacht ik: ‘Wow, nu kan ik écht heel erg goed voor mezelf zorgen’. Doet me trouwens ook aan dit moment denken.

Anne Kort Haar, Lijstje 31 Dingen die ik niet had willen missen voor mijn 31e
Dit ben ik dus. Met kort haar.
12. Mijn haar kortknippen

Want nu weet ik hoe dat is en doe ik dat nooit meer.

13. Afgewezen worden op het Conservatorium

Na twee jaar vooropleiding werd ik toch afgewezen voor het Conservatorium in Tilburg. “Kom over een jaartje maar terug”, zeiden ze. Mijn hart was gebroken. Inmiddels denk ik, gelukkig maar. Door die afwijzing kwam ik in Arnhem terecht en ging ik…

14. Solliciteren bij popcentrum de Jacobiberg

Ik was 19 toen ik reageerde op de vacature voor zangdocent. “Je zit pas in je tweede jaar van het conservatorium, ze nemen je nooit aan”, zei mijn omgeving. Waar ik het zelfvertrouwen vandaan haalde, geen idee. Maar ik ging. Ik werd aangenomen. En ontdekte hoe ontzettend leuk het is om les te geven, hoe goed ik erin was en dat ik misschien helemaal niet meer perse behoefte had aan een grootste musicalcarrière.

15. Daten

Tinder, Happn, Speeddaten. Ik mag mezelf inmiddels een ervaren dater noemen en daar schaam ik me absoluut niet voor. Het is een ontzettend leuke manier om niet alleen anderen, maar ook jezelf te leren kennen,

En nu, lieve lezers, is het even tijd voor de reclame. Ja, ik ben een meedogenloze geldwolf en gebruik affiliate links. Maar aangezien ik per blog minstens 5 uur bezig ben, leek me dat toch ook eigenlijk best wel redelijk. Het kost jou overigens geen cent extra, zo’n link! Je leest er hier meer over.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
16. Mijn leerlingen

Allemaal bijzonder. Zij leerden van mij, maar ik leer ook nog vaak van hen, bijvoorbeeld omdat ze me dwongen nog steviger in mijn schoenen te gaan staan als docent. (Ik schreef overigens eerder over hoe trots ik op ze ben.)

17. Mijn rijbewijs halen en een auto hebben
18. Alleen naar het buitenland gaan
Spraytan, Gekleurd, Zomer in Frankrijk
Blond en bruin (voor mijn doen dan) tijdens een zomer vakantiewerk in Frankrijk.

In de zomer van 2008 vetrok ik naar een camping in Frankrijk, om daar twee maanden op een camping te werken. Ook ging ik alleen naar Londen en Parijs, en in het najaar hoop ik alleen naar Spanje te gaan.

19. Naar Breda verhuizen
20. Liefhebben

Dat ik ‘Ik hou van jou’ durf te zeggen. ‘Ik mis je’, ‘Je betekent veel voor me’ en ‘Ik ben bang om je kwijt te raken’. Dat ik gekwetst ben en vaker gekwetst zal gaan worden, maar nooit bang hoef te zijn dat ik – in vriendschappen, romantische relaties, welke relatie dan ook – niet heb laten merken hoe belangrijk de ander voor me is.

21. Accepteren dat ik niet over alles hetzelfde denk als mijn ouders
Anne Ermens, Rebecca, Bas Haans Fotografie, 2012
Tijdens de eindvoorstelling van de MusicAllFactory.
22. Na mijn Conservatorium-diploma te hebben gehaald, tóch teruggaan naar de MusicAllFactory

Omdat ik daar weer met heel veel plezier en vertrouwen aan het werk ging, docenten had waar ik me veilig voelde en een klas kreeg die ik inmiddels als familie beschouw.

23. Dat ik op een gegeven moment ontdekte dat iets soms gewoon aan een ander ligt

Altijd goed om te kijken wat jouw aandeel is in bepaalde situaties. Mooi om jezelf te willen verbeteren. Maar soms is iets gewoon echt de schuld van een ander.

24. Mijn vrienden
25. Een eigen bedrijf hebben

Het bedenken en organiseren van acts. Het maken van het online reserveringssysteem voor mijn lessen. Dat ik soms de administratie kan uitstellen om te gaan zwemmen. Nieuwe cursussen bedenken. Eerlijk, het hebben van een eigen bedrijf vind ik soms een vloek, maar ik had/zou het voor geen goud willen missen.

26. Alleen wonen
27. Mijn Opa, Oma en Oma

Omdat ik, elke keer als ik naar mijn geboortefoto’s kijk, weet dat er mensen zijn die van me hielden vanaf het moment dat ik in de couveuse lag en niet eens in staat was zelfstandig te ademen.

28… en de rest van de Familie

De jaarlijkse familiedag en het samen eten op Nieuwsjaarsdag, dat mijn schoonbroer me vroeg als getuige voor de bruiloft met mijn zusje. Hoe mijn ouders op de trap staan te zoenen en hoe mijn zusje straalt als ze het over haar dochter heeft… Ik ga verder niet in op mijn familie, want dan wordt het net zo’n soort speech van iemand die een Oscar heeft gewonnen. Maar het is duidelijk dat ik er erg blij mee ben.

29. Social Media

Omdat er naast negatieve kanten vooral ook heel veel positieve kanten zijn, zoals alle hulp die je krijgt als je een woning zoekt, contact onderhouden, en heel vrolijke kattenfilmpjes. (Zoals deze.)

30. Eten met 12 Turkse mensen
31. Een blog beginnen

Omdat het niet alleen leuke reacties oplevert, maar ook – al zeg ik het zelf – innovatieve theorieën en systemen. Omdat ik op die manier tóch af en toe de schrijfster ben die ik vroeger ook wilde worden. En omdat ik er simpelweg gewoon heel erg blij van word.

Dit was ‘em! Wat mij betreft doe ik het over 31 jaar weer, ik ben heel benieuwd wat er dan allemaal op de lijstje staat!

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Shirley
12 augustus 2019 07:26

Wat een leuk idee om zo’n lijst te maken en op die manier stil te staan bij wat je bereikt hebt. Op naar de volgende 31 jaar.

Audrey
12 augustus 2019 09:12

Wat een leuke lijst! Ik vond het korte haar je nog best goed staan, eigenlijk! Wel heel anders 😉 En nog gefeliciteerd met je verjaardag!

5
0
Ga naar de reacties!x