Search
Close this search box.

10 Adventskalenders voor 2020

Kroepoek, Kerst, 10 Adventskalenders voor 2020

Eigenlijk probeer ik een minimalist te zijn. Maar zoals jullie ook weten, vind ik goodiebags en verrassingboxen echt onweerstaanbaar. Daarom kon ik het niet laten om tóch even kijken naar de adventskalenders van 2020.

Tot nu toe heb ik me ingehouden en er nog geen een besteld. Dat is moeilijk. Erg moeilijk. Ik weet ook niet of ik het volhoud.

Hieronder de 10 hoogtepunten van mijn speurtocht naar toffe adventskalenders voor kerst 2020. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit en weet je je weg te vinden in de discussie in je hoofd rondom dit onderwerp (‘Gun het jezelf!’, ‘Maar is dat wel zo duurzaam?’, ‘In verhouding is het goedkoop!’, ‘Zou jij niet eigenlijk sparen voor een Apple Watch?’)

10 Adventskalenders voor 2020

1. Yves Rocher (nu van €49,90 voor €39,90)

Oh, goeie ouwe Yves. Een van de weinige mannen met wie ik al tientallen jaren een goede relatie heb. Met z’n pakjes en verrassingen en aanbiedingen en verjaardagskaarten. En nu dus ook een adventskalender. Gevuld met verzorging en cosmetica-producten. En die zijn natuurlijk altijd welkom.

(Voor jonge mensen: in een tijd voordat je online kon shoppen, was Yves Rocher een postorderbedrijf. Je kreeg een catalogus met de producten, vulde een formulier in en kreeg dan een pakketje thuisgestuurd. Dat lijkt nu niet meer speciaal, maar het was echt magisch. Ik denk dat ik een jaar of 9 was toen ik voor het eerst met Yves in contact kwam en hij me zielsgelukkig maakte met 6 mini-lippenstiftjes die ik gratis bij mijn bestelling kreeg én een wit met groene-beautycase.)

2. Yankee Candle (€69,99)

Dit jaar kocht ik voor het eerst in mijn leven chique geurkaarsen. Net voor de lockdown, haalde ik er eentje van Yankee Candle en een van Woodwick. Zo’n €20,- besteedde ik eraan en ik behandelde de kaarsen met heel veel aandacht en liefde. Ze gingen niet aan op de automatische piloot, maar echt alleen als ik heel bewust ‘een momentje’ creëerde. Om te mediteren, yoga te doen, of lekker rustig een tijdschrift te lezen. Het was elke euro waard.

En nu wil ik dus deze kalender. Met elke dag een geurkaars. Verrukkelijk.

3. Thee Adventskalender (€13,22)

Wat meer budgetvriendelijk is deze thee-adventskalender. Ik heb eerder zo’n soort ‘kalender’ gehad en dat maakte mijn ochtenden echt leuker. Vanaf 1 december trok ik echt de tijd uit om rustig mijn kopje thee te zetten en keek dan ondertussen naar de ‘Vlogmass’ kerstvlogs om helemaal in de stemming te komen.

4. Stop the water while using me (€74,95)

Oké. Dit was wel even een ontdekking tijdens mijn speurtocht. Een bijzonder duurzame adventskalender. Niet alleen omdat-ie maar zes vakjes bevat, maar ook omdat er verzorgingsproducten inzitten die waterverspilling tegen gaan. Sterker nog, het suggereert dat er spullen als shampoo inzitten, die je kan gebruiken ZONDER WATER!

Heel eerlijk, voor mij is dit niks. Ik ben nog niet zover. Ik hou van lekker geurtjes, mooie verpakkingen en het gevoel van water dat mijn haar schoonspoelt. Maar deze kalender delen is misschien al een klein stapje voor me richting een duurzamer leven.

5. Goodiebox Adventskalender (€119,95)

Vorig jaar had ik er een van dit merk. Toen kon ik ‘em bestellen voor €65 en dat vond ik al een bizarre prijs voor een pakket waar ik de inhoud niet van wist. Nu is-ie nog duurder en tja, zoveel geld wil ik er gewoon niet aan uitgeven.

Toch vind ik ‘em wel enorm verleidelijk. Hij heeft namelijk een waarde van €482,-, ziet er prachtig uit én ik ben sowieso altijd heel enthousiast over de merken waar Goodiebox mee samenwerkt.

Wat er in zit? Verzorging en cosmetica van verschillende dierproefvrije merken zoals Human + Kind, Figs & Rouge en Rituals.

Even tussendoor

Aangezien je kerstborrel waarschijnlijk niet doorgaat, heb ik daar nog een suggestie voor: je kan bij Prison Escape een onwijs vette online game spelen. Het is absoluut geen escape room, het is een compleet unieke beleving waarbij je met een team van maximaal 7 personen het beveiligingssysteem van de gevangenis in Breda probeert te kraken om zo een gevangene te bevrijden. Lees hier meer.

Dit stukje is geen samenwerking, ik ben gewoon écht enthousiast over de game zelf en gun mijn collega’s – ik werk zelf als actrice bij de ‘normale Prison Escape – gewoon heel veel succes en uitverkochte games.

6. Lego Star Wars (€28,99)

Hoewel ik het niet ga kopen – ik hou niet van al dat kleine frummelspul in huis – vind ik de adventkalenders van LEGO wel altijd heel erg leuk. In mijn omgeving zijn flink wat Star Wars liefhebbers, die volgens mij wel interesse zouden hebben in zo’n kalender.

Voor de liefhebber: de LEGO kalender van Harry Potter van vorig jaar wordt ook nog verkocht.

7. Adventskalender voor katten (nu van €6,99 voor €4,99)

Maak me gek. Een adventskalender voor katten voor nog geen €5,-. Met elke dag snoepjes! Dit is gewoon te leuk.

Mocht je ‘em bestellen, bestel dan meteen je kattenbakvulling en dure kattenvoer mee. Ik bestel al mijn kattenspullen via deze website, want het scheel me echt een hoop geld. (En gesjouw met zware zakken. Sorry PostNL bezorger.)

8. Ikea Adventskalender 2020 (€10,99)

Hier zit niet alleen chocola in, nee, er zitten ook cadeaubonnen in waarvan de waarde een verrassing is! Sowieso zitten er voor €10,- aan waarde in (en betaal je dus eigenlijk maar €2,- voor de kalender met chocolaatjes) , maar als je geluk hebt, zit er ook gewoon een cadeaubon in ter waarde van €250,-!

En aangezien ik vorig jaar helaas de ‘gewone kaarten van €5,-‘ in mijn adventskalender van de Ikea vond, is de kans nóg groter dat ik dit jaar wél zo’n superwaardevolle cadeaubon vind. Toch?!

9. The Body Shop (€50,-)

The Body Shop. Zo’n mooi merk, maar het lijkt soms een beetje ingehaald te zijn door o.a. Rituals en Lush. Jammer, want de verzorgingsproducten zijn echt ontzettend lekker en de Body Shop is ook nog eens een bedrijf dat zich inzet voor een betere wereld. Niet alleen de laatste jaren, omdat ‘goed doen hip is’, maar altijd al: zo hadden ze in 1989 al een campagne tegen het afbranden van het Braziliaanse regenwoud en werkten ze samen met onder andere Amnesty International.

Oké. Ik krijg nu bijna het gevoel dat ik de wereld red door deze adventskalender te kopen. Ik ga even m’n bankrekening checken.

10. Goochel Adventskalender (Nu van €26,99 voor €21,15)

Deze kalender is eigenlijk van 2019, maar who cares. Een adventskalender is een adventskalender. En deze is vet! Met 24 goocheltrucs! Ik zou ‘em serieus graag hebben, aangezien ‘goochelaarsassistent worden’ nog steeds op m’n bucketlist staat.

En dat waren ze!

En, heb je inmiddels een lening afgesloten om er een paar te bestellen? Verleidelijk he?!

Ik zal bekennen, inmiddels heb ik er toch een besteld. Die eerste, van Yves Rocher. En waarschijnlijk ga ik die van de Ikea ook halen. Nog 30 dagen, dan mogen de eerste vakjes open…

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Michelbuijs
Michelbuijs
2 november 2020 14:37

Ik zou zeggen koop nummer 1 nummer 3 en nummer 7 .
Die passen allemaal wel bij jouw .
En je hebt daarna een heel jaar om het op te maken dus zo veel is het eigenlijk niet.

Shirley
2 november 2020 23:15

Leuk! De afgelopen 2 jaar had ik adventskalenders met beautyproducten, dit jaar heb ik er 1 met lekker bonbons gescoord. Nog even en dan mogen we het eerste vakje openmaken!

2
0
Ga naar de reacties!x