Search
Close this search box.

DIY Oorbellenhouder (ik had een creatieve bui)

00006, DIY Oorbellenhouder

Mocht je denken: huh, is dit de blog van Anne? Waarom schrijf ze ineens over een DIY Oorbellenhouder? Ja, dit is nog steeds gewoon mijn blog. Maar soms maak ik ineens spontaan iets, zoals het kattenlied, dat ene recept wat hier eenzaam op mijn website staat, of zoals nu, een DIY. (Voor wie de afkorting niet kent: dat betekent ‘Do It Yourself’.)

Ten eerste. Natuurlijk weet ik dat je een oorbellenhouder ook gewoon kan kopen. Dat je dan een mooi rek hebt in de vorm van een boom of een hartje of noem maar op, wat je op je kaptafel kan zetten. Maar ik heb geen kaptafel. En ik heb sowieso niet extreem veel ruimte. En ik hou ook niet van onrust in beeld.

En dus wilde ik een ander systeem voor mijn oorbellen.

Hoe ik de DIY Ooorbellenhouder maakte

Knutselwinkel, Week 43
Stap 1. Koop de spullen

Ga naar een knutselwinkel (ik ging naar de Pipoos) en haal daar de volgende spullen:

  • Vilt, de hoeveelheid hangt af van je hoeveelheid oorbellen. Zorg dat het vilt niet te dik en niet te dun is, je moet er wel wat doorheen kunnen prikken. (Volgens mij had ik twee van deze vellen.)
  • Zelfklevend klittenband.

Je hebt ook een schaar nodig en een kast, maar ik ga ervan uit dat je die al wel in huis hebt.

Stap 2. Meten en knippen

Stal al je spullen uit – hou de kat uit de buurt – en leg de yin en yang kant van je klittenband tegen elkaar, zodat je zeker weet dat je straks goed afgemeten stukken tegen elkaar plakt.

Leg dat klittenbandduo tegen het vilt aan en knip het zo af dat het precies past.

Stap 3. Plakken

Haal het beschermlaagje van de plakrand van de yin-kant af en plak ‘em op het vilt. Doe dit ook aan de andere kant van het vilt. (Hierbij kan je de yang-kant van het klittenband gewoon vast ‘geklittenband’ laten zitten aan de ying-kant.)

Doe nu de deur van je kledingkast open, haal het beschermlaagje van de plakrand van de yang-kant af en plak ‘em tegen de binnenkant van de deur.

00006, DIY Oorbellenhouder
Stap 4. Richt je DIY Oorbellenhouder in

Haal het vilt (met daaraan de yin-kant van het klittenband) voorzichtig los van de yang-kant van het klittenband wat als het goed is stevig tegen je deur aan blijft plakken. Hang en prik je oorbellen in en aan het vilt en klaar is kees!

En dat was ‘em!

Tot zover mijn eerste – en misschien ook laatste DIY – op mijn blog. Ik ben echt superblij met mijn DIY Oorbellenhouder. Op deze manier is alles uit het zicht, maar zodra ik de kast opendoe wél meteen overzichtelijk!

Wat wil een mens nog meer?!

Uhm. Een oplossing voor corona? Een einde aan zwartepietendiscussies? Adventskalenders? Wereldvrede? Maar daarover meer in mijn andere blogs.

Liefs,

Anne

Toevoeging op 28 december 2020

Oké. Dit was een heel leuk idee, maar mijn oorbellen zijn behoorlijk zwaar en mijn zelfgemaakte oorbellenhouder is al zo’n 15x naar beneden gekukeld omdat het klittenband het gewicht niet kon houden. Inmiddels hangt er een sieradenhanger van AlieExpress in de kast en die werkt prima. Sorry voor de dode mus.

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x