Zoek
Sluit dit zoekvak.

2020, Week 11: Baby’s, Boek en Corona

Tweeling, Week 11, Maart 2020

Daar is-tie weer, een weekoverzicht. Onvoorstelbaar dat het nog maar een week geleden is dat ik ‘gewoon’ mijn werk deed…

Goed. Daar gaan we.

Maandag 9 Maart

In het winkelcentrum bij mij in de buurt word ik opgeschrikt door een jongen in een kooi.

De Jongen in de Kooi

Het blijkt Hans te zijn, van Grietje. Het winkelcentrum heeft een Sprookjesweek en dus zitten er overal Sprookjesbosbewoners. Ze zien er uit alsof Anton Pieck elk moment uit zijn graf op zal staan om een rechtzaak aan te spannen tegen de fabrikant. Maar toch leuk.

Verder is het een ‘gewone’ maandag. Lesgeven dus, en tussendoor wat andere klusjes: zo ‘ontwerp’ ik een poster voor mijn workshop, die ik ook maar meteen naar de drukker ben, en ook maar meteen op een paar locaties ophang.

Dinsdag 10 Maart

Een speciale dag, dat weet ik al weken. Vandaag worden mijn nichtjes ‘gehaald’.

Als in: ‘er uit gesneden’.

Je zou verwachten dat ik mijn zusje dus, zodra ik wakker ben, overlaad met hartjes-emoji’s, gelukswensen en sterkte wensen.

Maar nee. Ik heb een nachtmerrie en ben (zoals altijd na een nachtmerrie) ontoerekeningsvatbaar. In plaats van klaar te staan voor mijn zusje op deze heftige dag, is zij het die mij gerust moet stellen.

Als ik weer helder ben, vertrek ik naar mijn ouders, om samen te wachten op het verlossende telefoontje.

En dat komt. Om 10.39 krijgen we een appje met het goede nieuws: ik heb 2 gezonde nichtjes, mijn zusje is in orde en mijn schoonbroer zegt zelfs “Het was hartstikke leuk om mee te maken!”

Tweeling, Week 11, Maart 2020
Mijn trotse schoonbroer met mijn nieuwe nichtjes. (Ik heb uiteraard toestemming voor het plaatsen van deze foto.)

Het slechte nieuws?

We mogen er niet bij. Vanwege Corona mag alleen mijn schoonbroer bij mij zusje en de baby’s, en verder helemaal niemand. Het is jammer, maar het is niet anders. Alles voor de veiligheid.

Ineens heb ik extra tijd. (Ik had de hele dag vrij genomen, omdat ik natuurlijk al wist dat vandaag ‘de dag’ zou zijn.) En – in plaats van een nieuw seizoen Friends te kijken – maak ik er goed gebruik van.

Ik kook vooruit voor 6 dagen en lees meer dan 50 pagina’s in mijn boek! (Dat is veel voor deze vrouw met de concentratie van een visstick.)

Woensdag 11 Maart

Omdat Breda het ‘Epicentrum’ van Corona lijkt te zijn, en inwoners worden aangemoedigd thuis te werken, werd mij door ‘Indebuurt Breda’ gevraagd of ik nog wat tips had. Op woensdagochtend plaatsen ze het artikel:

Als je op de afbeelding klikt, kan je het hele stuk lezen.

Gelukkig voel ik me prima en vertrek ik gewoon naar mijn lesruimte. Er staan een aantal leerlingen op de planning die ik al een tijdje niet heb gezien, zoals X. Hij is een jaar of 10 en elke keer als hij nadenkt, doen we allebei alsof we een denkbeeldige baard hebben, waar we dan als een stelletje professors al filosoferend aan gaan zitten plukken.

Inmiddels vindt hij die denkbeeldige baard zo leuk dat het een te groot percentage van de lestijd in beslag neemt en dus besluit ik over te gaan op de 10-tellen-techniek. (“Binnen 10 tellen wil ik weten welk liedje je vandaag gaat zingen. 10…9…8…”)

Donderdag 12 Maart

In de ochtend haal ik wat snacks op de markt (suikervrij uiteraard) terwijl de lente-zon schijnt. Heerlijk.

De zon dan. En de markt. Aan suikervrije snacks zelf kan ik niet zo goed wennen.

In de middag heb ik een afspraak met Jeroen. Hij is gespecialiseerd in Google advertenties en ik heb hem ‘ingehuurd’ om een uurtje met me mee te kijken. Natuurlijk weet ik dat ik niet in een uur alles kan leren, maar, in een uur kan ik wel een begin maken. Ik vind het mega-interessant en besluit dat ik misschien ooit nog wel in de marketing wil gaan werken.

Hoewel ik de rest van de dag nog best wel wat dingen te doen heb, hebben ze niet zo heel veel noodzaak en hou ik me verder vooral bezig met het schrijven van mijn boek.

Wattes?!

Ja, ik herhaal: ik begin aan het schrijven van mijn boek. Niet omdat ik een deal heb bij een uitgever, maar gewoon omdat ik al een tijdje een idee heb en dat wil gaan uitwerken. Er is een kans dat ik het afmaak, er is ook een kans dat het een van de ziljoenen projecten is waar ik vol enthousiasme aan begin en die ik niet afmaak.

Vrijdag 13 Maart

Inmiddels wordt het duidelijk dat Corona niet ‘zomaar’ iets is. Ik krijg al een paar berichten van optredens/voorstellingen/gevangenisgames die worden gecanceld en pieker over ‘hoe ik dat nu moet gaan doen met mijn leerlingen volgende week’.

Ondertussen probeer ik positief te blijven en schrijf ik deze blog.

Brownies zonder Suiker, Week 11, Maart 2020

In de avond maak ik deze ‘Brownies’. Het zijn ‘Brownies’ en niet gewoon brownies. Omdat ze suikervrij zijn. En ze dus niet echt naar brownies smaken. Meer naar… Subtiele muffigheid en verregend karton?

Zaterdag 14 Maart

Omdat O. (mijn vriend) en ik allebei een beetje niezen, sniffen en keelpijn hebben, zijn er niet veel activiteiten om te doen. Maar, Corona is – voor zover wij dan weten – niet gevaarlijk voor dieren en dus kunnen we mooi even naar de Kinderboerderij.

Kinderboerderij, Week 11, Maart 2020
Je kan bij ‘mijn’ Kinderboerderij ook dieren sponsoren, en ik heb bedacht dat ik die lieve kleine ezel wil sponsoren!

In de middag schrijf ik deze blog, met ‘50 dingen die je kan doen dankzij Corona‘. Dat is ook wel nodig, want alles komende tijd lijkt te gaan vervallen.

Zo ook de repetitie die in de avond gepland staat. Gelukkig wordt het alsnog een bijzonder fijne avond, aangezien ik O. met weinig moeite over weet te halen om ‘De Zwanenprinses’ – wie kent ‘em nog – te kijken.

Met dank aan deze ‘Derek’ en ‘Odette’, is al het kwaad die avond vergeten, en blijft er alleen nog maar magie en romantiek over. Heerlijk.

Zondag 15 Maart

Na al Zwanen-prinses-zingend (O. kent de teksten van ‘Derek’ verrassend goed…) wakker te worden, begin ik gauw weer met piekeren.

En na lang piekeren besluit ik uiteindelijk niet alleen mijn workshop, maar ook alle zanglessen voor komende week te cancellen. Niet gauw daarna zet ik een oproep op Social Media: of er mensen zijn die mijn ‘proefkonijn’ willen zijn met online zangles.

Online Tekenles, Week 11, Maart 2020
In de middag volg ik via Instagram een online tekenles bij Marloes de Vries. Het is leuk, maar ik heb geen talent en spreek dus met mezelf af dat, áls ik ooit een boek schrijf, ik dat niet zelf moet gaan illustreren.

Buiten de online tekenles die ik in de middag volg, ben ik de rest van de dag vooral bezig met plannetjes bedenken. Het wordt steeds duidelijker dat de komende tijd een hele bizarre tijd wordt, waarin niks meer vanzelfsprekend is en ik ben vastbesloten me te laten leiden door enthousiasme, positiviteit en hoop in plaats van angst en negativiteit.

En dat was het…

Heel benieuwd wat komende tijd ons gaat brengen. Tot volgende week!

Liefs,

Anne

Inmiddels staat er een heuse ‘Corona-pagina‘ online waarop je kan zien wat ik voor je kan doen in deze vreemde tijden, zoals ‘Gewone Hulp’, maar ook Online Zangles en ‘Second Opinions’.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Soraya
19 maart 2020 21:38

Ik moet wel heel hard lachen om je “brownies”. Is het alleen geraffineerde suiker wat je nu vermijdt? Of mogen vervangers zoals agavesiroop, dadelstroop, oerzoet etc ook niet? Ik gebruik voor het bakken van echt lekker bananenbrood agavesiroop. En blissballs gemaakt met dadels en noten zijn misschien wel een goede zelfmaaksnack om je suikercravings te stillen. Voor zover mijn ongevraagde advies, stuur vooral een berichtje als je hulp wil bij het vervangen van suiker!

2
0
Ga naar de reacties!x