Zoek
Sluit dit zoekvak.

Anneover.nl stopt

Blog Anne Ermens, Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Misschien zit je nu met grote ogen en een trillende lip naar het scherm te kijken. Ben je gestopt met ademen. Niet nodig. Adem gewoon door.

Ja, ik stop met bloggen op Anneover.nl, dat is waar.

Maar. Ik ga wél gewoon door met bloggen! Alleen doe ik dat vanaf nu gewoon op mijn ‘eigen’ website: www.anneermens.nl.

Mijn blog en mijn ‘zangeres-en-zangdocent-website’ worden samengevoegd. Voor jullie misschien niet zo’n grote stap, voor mij was het wel een ding… Hieronder vertel ik je hoe dat is ontstaan.

Heb je geen behoefte aan dat verhaal vol gevoelens dan geef ik, voor je weg klikt, nog even de belangrijkste praktische info:

Vanaf 8 februari:

  • Zijn mijn blogs te vinden op www.anneermens.nl.
  • Ben ik niet meer als Anneover te volgen op Social Media, maar wel via de Facebookpagina en het Instagramaccount wat op mijn gewone naam (Anne Ermens) staat.
  • Verdwijnt de nieuwsbrief van Anneover en stuur ik links naar mijn nieuwste blogs en/of nieuws over mijn werk via een andere nieuwsbrief. Je kan je gratis inschrijven via deze link.
  • Als je Bloglovin’ gebruikt kan je de blog ‘Anne Ermens’ toevoegen om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs.

En dan nu…

Waarom ik mijn sites samenvoeg

Wacht. Eerst nog even een advertentie. Net zoals de ‘echte bloggers’ dat doen.

Vroeger hadden we een programma op diskette met de Lion King Print Studio. Een programma waarmee je van alles kon ontwerpen met tropische – en onleesbare – lettertypes en de vrolijke gezichten van Timon en Pumbaa. Af en toe mocht ik iets uitprinten en zodra ik de kans had deed ik dat.

Ik maakte visitekaartjes. Met een leuk plaatje van een aap ernaast stond in krullerige letters geschreven ‘Anne Ermens, Musicalspeelster’ of ‘Anne Ermens, Zangeres’.

Flink wat jaren later, in 2008, maakte ik in iWeb mijn eerste website. Niet voor de lol, niet voor de nep, maar een échte website voor mezelf als zangeres en zangdocent! Eindelijk werden er ook échte visitekaartjes en zelfs briefpapier, gedrukt met daarop de bevestiging dat mijn droom was uitgekomen. Ik was zo trots als een pauw.

Maar…

Inmiddels is het begin 2019 en merk ik: er is meer. Bij de Kamer van Koophandel sta ik ingeschreven als ‘Anne Ermens Muziektheater’. Dat klinkt al redelijk breed, maar ik vind het niet breed genoeg om te omschrijven wat ik doe en wat ik wil doen. 

Nog steeds ben ik trots en blij dat ik zangeres ben, maar ik merk dat ik niet meer vast wil zitten aan een titel of label. Ik wil niet alleen Anne de zangeres zijn. Ik wil gewoon Anne zijn. Met alles wat daarbij hoort. Het zingen, het werken met mensen, het schrijven en alles wat zich nog in de toekomst zal aandienen.

Mijn blog Anneover.nl in 2017

Daarom wil ik niet langer als een soort gespleten persoonlijkheid twee websites onderhouden. Mijn blog, die ik begon in 2015, hoort minstens zo bij wie ik ben, als de werkzaamheden die ik doe binnen de muziek en het theater. En daar wil ik niet meer geheimzinnig over doen. (Eerder deed ik dat wel, ik was bang dat men me niet serieus zou nemen in m’n ‘echte werk’ als ze mijn stukken zouden lezen.)

Natuurlijk is het nog steeds een spannend idee dat castingbureaus, leerlingen en andere potentiële opdrachtgevers al heel veel informatie kunnen vinden die hen kan beïnvloeden in hun mening over mij. Maar ik ben bereid dat risico te nemen. (En als ik de resultaten van de enquete mag geloven valt het risico eigenlijk wel mee.)

En dat was het dan…

Anneover.nl stopt. Maar ik ga gewoon door. Op 11 februari verhuis ik al mijn blogs naar www.anneermens.nl, zie ik jullie daar terug?

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x