Zoek
Sluit dit zoekvak.

Corona: Wat doen we ermee?

Corona, Wat doen we ermee, Photo by Jake Bradley on Unsplash

Het is 13 Maart 2020. Vrijdag de 13e.

En de hele wereld is in rep en roer.

Als ik social media open, word ik overspoeld door berichten van bezorgde mensen. Muzikanten, die in paniek zijn omdat ze inkomen mislopen vanwege gecancelde optredens. Kleine ondernemers, die al dagenlang geen klanten in hun winkels hebben gehad.

Mijn nieuwe nichtjes, die afgelopen dinsdag zijn geboren, zijn alleen nog maar door hun vader bezocht. Ze liggen in het ziekenhuis, in Breda, en niemand mag erbij.

Het spelweekend van Prison Escape volgende week is afgeblazen. Morgen beslis ik wat ik doe met de zanglessen en de workshop die ik volgende week zou geven. Allemaal werkzaamheden waar ik me op had verheugd, en daarnaast ook de werkzaamheden die ervoor zorgen dat ik mijn huur kan betalen en Kroepoek kan voorzien van haar o-zo-geliefde brokjes.

Negen maanden na Corona

Over 9 maanden is het December en worden we weer met jaaroverzichten om de oren geslagen. Het kan niet anders dan dat, naast het liefdesleven van Bridget & André, ook Corona hier enorm aanwezig zal zijn.

Er zullen mensen zijn die dan met tranen in hun ogen denken aan de bruiloft die ze hebben moeten verplaatsen. Mensen die met een verbeten gezicht denken aan de studievertraging die ze hebben opgelopen vanwege tentamens die verschoven zijn. En ja, er zullen zelfs gevallen zijn van mensen die zullen denken aan diegenen die zij verloren zijn.

Corona, Wat doen we ermee, Photo by Jake Bradley on Unsplash

Wat doet de rest?

De vraag is. Wat doet de rest?

Ik hoop dat het grootste deel van de mensen terugdenkt aan Corona, alsof het een mogelijkheid was.

Dat jonge gezinnen elkaar stralend aankijken en terugdenken aan die weken waarin ze ineens zoveel tijd hadden om uitgebreid samen te ontbijten, omdat papa en mama thuis moesten werken.

Dat alle mensen die tegen een burn-out aan zaten, opgelucht glimlachen, omdat ze eindelijk wat meer tijd hadden om aan te pakken waar ze mee worstelden.

Ik hoop dat al die acteurs en muzikanten in mijn omgeving, me trots uitnodigen voor hun nieuwe voorstellingen, de voorstellingen die ze al jaren wilden schrijven, maar waar nooit tijd voor was.

Tijd en Geld

Tijd is geld. En dus is geld ook tijd. Misschien neemt Corona geld van ons af, maar we krijgen er tijd voor terug. Tijd waar we in onze ‘hoe-gaat-het-met-jou-ja-goed-maar-druk-druk-druk-maatschappij’ volgens mij al jaren behoefte aan hebben.

Maak er gebruik van!

(Inmiddels heb ik ook een blog geschreven met 50 tips voor dingen die je kan doen dankzij Corona.)

Liefs,

Anne

P.S.

De hele toestand triggert iets in mij waardoor ik ineens nóg meer ideeën heb dan normaal. Wil je op de hoogte blijven van de boeken die ik deze week wellicht ga schrijven, de podcasts die ik misschien ga opnemen, of de online zanglessen die ik waarschijnlijk ga geven? Je kan terecht op mijn Instagramaccount, Facebookpagina, of je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
1
0
Ga naar de reacties!x