Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Wonderlijke Wereld van Tinder | Deel 2

Tinder, Meisje met telefoon

De vorige keer las je hoe ik op Tinder terecht kwam en kon je meegenieten van mijn eerste ‘gesprek’.

De ‘Waarom-Fase’

Tinder, TelefoonNa het eerste Tinder-gesprek kom ik al snel in de ‘Waarom-Fase’ terecht. Kinderen vanaf drie schijnen ook zo’n fase te hebben, waarin ze dus bij alles vragen waarom iets zo is.  Leuk om te Googlen, ze vragen dan dingen zoals ‘Waarom vallen wolken niet naar beneden?’.

Goed. In deze fase, waar  geen einde aan lijkt te komen, vraag ik me bijvoorbeeld af:

  1. Waarom plaatst iemand alleen maar stralende foto’s van zichzelf met glazen bier? En iemand anders zelfs met drie emmers bier? Dat straalt voor mij de boodschap uit dat iemand super leuk gezelschap is. Tenminste, als hij drinkt.
  2. En in diezelfde categorie, waarom zegt iemand ‘Parttime Alcoholist’  te zijn in zijn ‘Over Mij-stukje’?
  3. Waarom wil iedereen alleen maar reizen? Is er dan niemand tevreden met het ‘gewone’ leven wat hij leidt?
  4. Waarom zijn mensen zo lui met spelling, grammatica en leestekens? ‘deze jonge zoekt een leuke meid’, ‘hoe was jou weekend’… (Ik zou willen dat ik dit los kon laten. Taalgebruik zegt verder niks over iemands persoonlijkheid. Een van de liefste mensen die ik ken heeft dyslexie en zou dit soort fouten misschien ook maken.)
  5. Waarom vind ik het stom als iemand geen ‘Over Mij-stukje’ heeft terwijl ik zelf ook te lui ben om daar iets in te vullen?
  6. Waarom voel ik me een grote bedriegster als ik opeens met twee mannen tegelijk chat? Terwijl het toch niet vreemd is om verder te swipen wanneer iemand al dik een week niet reageert op je eerste berichtje.
  7. Waarom plaatst 99% van de mannen in hun bio hoe lang ze zijn? (Deze vraag is inmiddels beantwoord; blijkbaar willen vrouwen dat altijd weten omdat ze niet willen daten met mannen die kleiner zijn dan zij. Nooit over nagedacht.)
  8. Waarom lijkt die ene man op de foto’s van Tinder een compleet ander mens dan op zijn foto van Whatsapp?
  9. Waarom gebruiken mannen photoshop? En poseren ze met een duckface? En poseren ze op alle foto’s met 5 vrienden zodat ik alsnog niet kan zien om wie het gaat?
  10. Waarom plaatst een ander dat hij ‘Fulltime Panda Porno Producer’ is? Wat in mijn ogen een niet bestaande baan is.

– Hier stop ik even met de lijst, anders wordt deze blog 15-delig.-

Dates

Ooit schreef ik 2 jaar lang brieven met Jeroen, mijn allereerste vakantieliefde. Nouja, liefde… ik was een jaar of 10 en verliefd op hem. Wat hij voor mij voelde wist ik niet. Het was een tijd waarin ik me überhaupt niet constant bemoeide met andermans gevoelens. Het was de tijd dat nog niemand een mobiel had, en ook MSN en Hyves nog niet bestonden. De tijd dat ik geen Spice-Girls deodorant mocht kopen, omdat ik nog geen haar onder mijn oksels had en dus ook nog niet zweette.  En, het was de tijd dat het nummer ‘Afscheid’ van Volumia uitkwam. Nog elke keer als ik dat lied hoor zie ik mezelf weer staan op het Shandybal*. Met een snoepzakje in mijn heuptas (mijn geld voor drinken gaf ik eigenlijk alleen maar uit aan snoepzakjes) en tranen in mijn ogen, denkend aan Jeroen.

Deze romantische en geduldige kant is ver te zoeken wanneer ik na vier dagen mijn eerste fatsoenlijke Tinder-gesprekspartner vraag om elkaar te ontmoeten. We spreken het eind van diezelfde week af. Ondertussen heeft ook een Andere Man me benaderd en raak ik een beetje in de stress. De Andere Man is een Brabander én heeft ook een kat met een voedsel-naam (de mijne heet Kroepoek), en iets in mij zegt dat dat misschien wel een teken van boven is.

Tinder Speltip 6. Spreid je kansen.

Tinder, Kiwi de kat
De Andere Man gaf toestemming om deze foto van zijn kat Kiwi plaatsen.

Ik heb geluk. Mijn date die vrijdag blijkt geen laffe, luie Tinderaar (tja, ondanks mijn meestal positieve houding ben ik in Tinder toch redelijk sceptisch) maar echt een fatsoenlijke, lieve en geïnteresseerde man. Bovendien lijkt hij op een kruising tussen Jan Kooijman, Jim Bakkum én Nick én Simon. Op zaterdag word ik wakker en ligt mijn besluit vast. Ik wil geen spelletjes spelen met mensen en laat dus de Andere Man weten dat ik een leuke date heb gehad met iemand anders. Ik voeg er aan toe dat ik het dus niet netjes vind om dan nog met anderen te chatten. Wat ben ik trots en blij dat ik op zo’n eerlijke manier heb gehandeld.

De blijdschap zakt snel wanneer ik maar niks van mijn date hoor. Misschien ben ik niet alleen eerlijk maar vooral naïef. Misschien moet ik mijn kansen spreiden en me niet gedragen als een of andere heilige. En, misschien heeft mijn date van gisteren vandaag ook nog wel drie dates in de planning staan…

Laat hij ooit nog wat weten? Voor jullie een vraag, voor mij een weet. Binnenkort deel 3!

Liefs,

Anne

*Het Shandybal, een carnavalsfeest voor de kinderen uit mijn dorp waarbij Shandy werd gedronken; een mix van 7up en bier. Het evenement van het jaar, met legendarische hits als ‘Kontebonke’.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Patrick
22 mei 2018 20:38

Hahaha.. ja, de waarom-fase. Goed omschreven. Had ik niet zo over nagedacht, maar dit zo lezende was dat het einde van mijn Tinder gebruik.
Denk dat ik met al die vragen die je noemde heb geworsteld. Niet lang daarna merkte ik dat ik de app niet meer opende…

2
0
Ga naar de reacties!x