Search
Close this search box.

Favorieten & Ontdekkingen | Augustus 2016

Blog Anne Ermens, Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Ik had een jaar geleden al een blog over leuke dingen, en zoiets wilde ik nog eens doen. Een lijstje maken met al mijn inzichten, ontdekkingen en favorieten van de maand. Komtie:

Refrein schrijf je met maar één ‘F’!

Kwam ik een jaar geleden achter, terwijl ik toen toch al 5 jaar m’n Conservatorium diploma aan de muur had hangen.

Ook als je lang genoeg bent kan je in een attractie uit de achtbaan gezet worden!

Ik was vorige week in Walibi. Na 1,5 uur in de rij te hebben gestaan (waaronder enkele minuten tijdens de mededeling “Techinsche storing”) kon ik in de ‘Lost Gravity’ die overigens helemaal te gek was.
Helaas was dat niet voor iedereen weggelegd; tijdens het wachten wees iemand mij op een dame die in de attractie klom; “Zo, die houdt bijna 1,5 plaats bezet!”. Niet aardig, maar wel een beetje waar, deze dame was aan de zware kant. Dat zagen de medewerkers van het park ook, en ze probeerden met twee personen de beveilingsbeugel aan te duwen. Zonder succes, het paste niet, en dus mocht de dame -zonder een ritje te hebben gemaakt- de attractie verlaten. NA 1,5 UUR IN DE RIJ TE HEBBEN GESTAAN!
Echt waar, Walibi, doe er wat aan. Een grote weegschaal bij de ingang is misschien wat pijnlijk, maar pijnlijker dan bovenstaande kan het niet echt worden.

Als je een tijdschrift leest, hoef  je niet bij het begin te beginnen. Je kan zelfs dingen over slaan en je hebt dan geen enkele reden om je schuldig te voelen!

Klinkt logisch toch?! Maar ik had altijd de neiging om alles te lezen, en het voelde ‘onaf’ als ik iets oversloeg. Slaat nergens op en dus heb ik een artikel over de deeltjesversneller mooi overgeslagen!

Een cheetah is hetzelfde als een jachtluipaard!

En de naam panter wordt gebruikt voor zwarte luipaarden en zwarte jaguars.

De stem van de Barron in ‘de Barron’ (attractie in de Efteling) werd ingesproken door de Barron van Bassie en Adriaan!

En hij was ook de stem van Gargamel in de smurfen én de stem van Zazoo in de Leeuwenkoning. Dit weet ik al een jaar, maar moest er aan denken omdat ik het daarnet over Walibi had. En vind het zo’n leuk detail.

De primaire kleuren zijn niet persé rood, geel en blauw!

Hier heb ik €25,- om gewed, want ik wist het zeker. Het kwam ter sprake tijdens het kijken van een filmpje van Bob Ross (Schilder met uitspraken als: “We don’t make mistakes, just happy little accidents!”). Het klopt wel, maar dat is een systeem vanuit het schilderen. Bij het zogenaamde ‘additieve systeem’, waarbij licht wordt gemengd zoals op een beeldscherm of in het theater, zijn de basiskleuren rood, groen en blauw!

Met een HDMI-kabel kan je je Macbook op je TV aansluiten, en op die manier films kijken die niet op Netflix staan!

Natuurlijk is het illegaal om films te kijken via Popcorn Time, Stremio of weet ik veel wat voor sites. Logisch dat het streamen daarvan ook niet wordt ondersteund door Apple TV. Maar stél dat je toch graag films kijkt via deze programma’s, kan je ze via zo’n adapter ook op je tv bekijken. Mega-handig.

Bob Ross.

Noemde ik misschien al eerder bij mijn Guilty Pleasures, maar verdient nog wat extra aandacht. Wat een heerlijke vent. Heel ontspannen om naar te luisteren en te kijken, hij geeft je het idee dat alles goed is, en kan in een half uur een schilderij maken, en je de illusie geven dat jij het ook kan. Ik liet eens een filmpje aan een vriendin zien bij een bushalte, en een voorbijganger herkende het meteen en maakte een praatje met ons. Ja, ik vind dat Bob zorgt voor verbondenheid, zachtheid, vriendelijkheid. Heerlijk.

Nou, hopelijk heb ik een waardevolle bijdrage geleverd aan jullie dag!

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x