Zoek
Sluit dit zoekvak.

Favorieten & Ontdekkingen | Juli 2019

Favorieten en Ontdekkingen

Buenos dias! Het is weer tijd voor een Favorieten & Ontdekkingen blog, dit keer van Juli!

Favorieten

De Zon

“Omdat het, als de zon schijnt, toch altijd voelt alsof de wereld haar armen om je heen slaat.” aldus A. Ermens. (Dat ben ik.) Nu moet ik zeggen dat 39 graden wel een beetje voelt als een verstikkende arm om me heen, maar alsnog was de zon mijn grote favoriet van de maand.

Goodiebox

Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze. Tenzij je investeert in ervaringen, zeggen ze. Maar geloof me, ik bestelde deze maand een verassingspakketje en dat maakte me heel erg blij.

Foto door Kelly Mulder

De Goodiebox dus, een pakket met een aantal beautyproducten, ter waarde van minimaal €65,- voor maar €19,95. Dikke vette marketing natuurlijk, en mijn vriendin L. kon zich ook niet voorstellen dat mensen daarin zouden trappen: “Die €19,95 geef je dan toch liever uit aan spullen die je zelf kiest?” zei ze slim. Ik snap wat ze bedoelt maar toch… Pakketjes met verassingen… Jullie kennen me.

En bovendien, mijn beginnende rimpels* lijken écht minder door het serum uit het pakket. En – ik weet dat het marketing is – maar je voeten insmeren met Rituals voelt toch écht anders dan insmeren met Kruidvat huismerk.

Mocht je ‘em ook willen, je kan ‘em hier bestellen! Jij krijgt dan €5,- korting en ik verdien punten. Echt een win-win situatie en uiteraard een marketingtruc waar ik wederom intrap.

*Ja, rimpels. Ik ben aan het aftakelen, maar dat had je waarschijnlijk bij het lezen van deze blog ook al door.

Ontdekkingen

Je Ringvinger

Wist je dat je je ringvinger niet kan optillen als je middelvinger ingeklapt is? Dit leerde ik van de 7-jarige dochter van mijn nichtje. Het is een beetje lastig uit te leggen, dus bij dezen een filmpje:

In het Water Plassen

Ik kwam tot de ontdekking dat er mensen zijn die in het water plassen. Volwassenen. Niet als ze alleen thuis in hun eigen douche staan, nee, ook in de zee of in openluchtbaden. Er zijn bekenden van me die dit doen! Ze hebben het me opgebiecht!

Ik was in shock. Een dagje zwemmen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ik heb de afbeelding heel klein gemaakt want ik wil niemand overstuur maken met deze dode stukjes kreeft.
Kreeft in Breda

Na een ganzenplaag en een overdosis aan rupsen hebben we weer wat nieuws hier in Breda. Kreeften. Ik dacht nog dat iemand een grap met me uithaalde, of dat er een soort exotische bloemblaadjes waren die op kreeften leken, maar nee. Ik spotte ’the real deal’. Of nouja. Een stuk van ’the real deal’. Tot nu toe heb ik nog geen compleet exemplaar gezien, alleen dode stukjes kreeft.

Wat me verder bij is gebleven van Juli 2019

✦ Een spontane chatsessie waarin een een oudleerling en ik spraakberichtjes aan elkaar stuurden om te laten horen welke accenten we beheersen. ✦ Heel. Veel. Emoties. ✦ Een apart telefoongesprek met een man. ✦ Op een warme zomeravond meerijden in een hele snelle cabrio. ✦ Iemand kocht een zangles bij me als verjaardagscadeau voor haar vriend. ✦ Ik leerde wat ‘faka’ betekent. ✦ De avond dat ik succesvol kookte voor vier personen. ✦ Ik was megachagrijnig in de Efteling. ✦ Iemand kreeg een klap in zijn gezicht. ✦ Ik schreef blogs die ik beveiligde met een wachtwoord. ✦ De leuke casting die ik had om voice-overs in te gaan spreken. ✦ Een filmisch moment in de regen. ✦ Als een popster met mijn armen zwaaiend uit het raam van mijn auto meezingen met groepen als Fifth Harmony. ✦ Een verrassend telefoongesprek met een bekende. ✦ Hoe ik zweette in mijn Zeemeerminnenstaart toen het 38 graden was. ✦ Heel veel goede, open gesprekken met al mijn lieve oude én nieuwe vrienden. ✦ Spontaan een video opnemen waarin ik zing en piano speel. ✦

“Spontaan een video opnemen waarin ik zing en piano speel.” Deze dus.

Waarom je je kan verheugen op Augustus 2019

Misschien niet leuk jou, maar ik ben jarig in Augustus! Op de 8e*! Ik ben van 8-8-88! (Ik vind dat heel bijzonder, terwijl dat helemaal geen prestatie is want ik heb daar natuurlijk zelf helemaal niks voor hoeven doen.)

– Hoe tof zou het trouwens zijn als ik op een dag, op mijn verjaardag dus, als een soort Oprah Winfrey allemaal cadeaus kon weggeven op mijn blog. Zo van: ‘De eerste tien mensen die reageren krijgen allemaal een nieuwe auto cadeau!’ Maar goed. Wie weet. Ooit. –

Daarnaast kan je – als je daar van houdt – weer naar Lowlands in Augustus en is op 3 Augustus de premiere van ‘Zeevrouwen, de Musical‘, waar ik zelf in mee speel.

Bovendien is Augustus voor mijn gevoel dé zomermaand, een soort van ‘de laatste kans’ om je echt optimaal in het zomergevoel onder te dompelen voordat het dagelijks leven weer gaat beginnen en de herfst voor de deur staat. Ik zou zeggen, geniet ervan!

*En ik ontdek dat 8-8 tevens is omgeroepen tot ‘Internationale Kattendag’. Toeval bestaat niet.

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
1 augustus 2019 09:02

Hoe kun je nou chagrijnig zijn in de Efteling? :O Maarre, leuk lijstje weer verder 🙂 En tof om het filmpje te zien!

Soraya
5 augustus 2019 08:46

Wauw, ik zie nu pas je filmpje maar het is zo mooi. Wat een mooi liedje. Raakt me echt.

Het klinkt alsof er zoveel in je leven gebeurt. Volgens mij is dat ook wel een beetje leeuw-eigen: als ik vrienden een maand niet gezien heb is er vaak zoveel bij mij gebeurd. En dat je op 8-8-88 geboren bent is wel echt bijzonder. Mooie datum.

3
0
Ga naar de reacties!x