Zoek
Sluit dit zoekvak.

Favorieten & Ontdekkingen | Oktober en November 2018

Favorieten en Ontdekkingen, Oktober 2018, November 2018

Zo, ik heb al een tijdje geen Favorieten & Ontdekkingen geplaatst, ik had – hoe is het mogelijk – niet genoeg te vertellen! Maar, inmiddels heb ik weer meer dan voldoende, en dus is het hoogste tijd wat met jullie te delen:

Favorieten

Warm Ontbijten

Sinds kort ga ik naar Shiatsu. Waarom weet ik niet heel concreet, maar een ex-leerling van me geeft het, ik was nieuwsgierig en het is leuk en interessant. Ik leerde onder andere dat het beter is voor je lichaam om met warm voedsel te ontbijten (heeft iets met je milt te maken). Met pijn in mijn hart liet ik dus mijn standaard ritueel – 2 boterhammen met hagelslag en een glas koud water met vitamine-bruistablet – los, maar inmiddels ben ik helemaal gewend. Door warm te ontbijten voel ik me wakkerder en heb ik de rest van de dag minder behoefte om te snacken. En het is nog lekker ook.


Lampje

Lampje, Annet Schaap, Favorieten & Ontdekkingen | Oktober en November 2018Voor het eerst sinds lezen een verplichting werd en ik het plezier verloor (bedankt he, Meneer van Hoof in 2004) heb ik weer écht genoten van een boek. Dat kwam door ‘Lampje’ van Annet Schaap. Het boek werd me aangeraden door de dame achter de kassa van een boekwinkel; “Officieel is het voor kinderen maar het is ook écht heel mooi voor volwassenen”, zei ze met stralende ogen.

Ik ben niet goed in samenvatten dus ga het ook niet proberen. Maar het is een sprookjesachtig, avontuurlijk en lief boek. Heerlijk voor onder een dekentje deze winter.

Hanna

Natuurlijk mag mijn eerste nichtje niet ontbreken in mijn favorieten. Ik ga er verder niet zoveel over zeggen, maar ik ben blij dat ze er is.

De Omdenken Podcast

Bij deze podcasts gaat Berthold Gunster, de bedenker van ‘Omdenken’, in gesprek met iemand met een ‘probleem’. In 20 minuten wordt gezocht naar een manier om het probleem te laten verdwijnen.

Inmiddels heb ik alle afleveringen gehoord en kan ik niet wachten tot er nieuwe komen. Niet alleen vind ik het interessant om te horen waar mensen mee worstelen en hoe ze daar mee omgaan, ook de manier van ‘coachen’ van Berthold vind ik gaaf. Hij benadert problemen met humor, durft soms pijnlijk confronterend te zijn en weet precies de juiste vragen te stellen, zonder dat het hele zeikerige, emotionele gesprekken worden. Echt een aanrader. (Hier lees je hoe je ze kan luisteren.)

Ontdekkingen

De Bizarre invloed van je Overtuigingen

Er is ooit onderzoek gedaan waarbij mensen met kanker een nieuw soort medicatie kregen. Hen werd verteld dat hierdoor hun haar uit zou vallen en ze braakneigingen zouden krijgen. In werkelijkheid werd een placebo (‘nep-geneesmiddel’) toegediend. Maar – nu komt het – 30% verloor hun haar en 56% rapporteerde braakneigingen! Bizar toch?!

Gezondheid bij Meerdere Persoonlijkheden

Minstens zo bizar als mijn vorige ontdekking is het volgende: er zijn verhalen bekend van mensen met een Dissociatieve Identiteitsstoornis (meerdere persoonlijkheden in een lichaam), waarbij het lichaam in de ene persoonlijkheid wél een allergische reactie kreeg op een wespensteek en de andere persoonlijkheid niet.

Ik las zelfs dat er iemand was waarvan het bloed werd onderzocht en hij op basis daarvan de diagnose ‘Leukemie’ kreeg. Toen hij – diezelfde persoon dus, maar wel met een andere persoonlijkheid – nogmaals werd onderzocht was er ineens niks meer te vinden in zijn bloed!

Dit soort dingen zijn altijd wel een beetje riskant om te bespreken, omdat ze de suggestie zouden kunnen wekken dat iedereen kan genezen, wanneer hij of zij maar positief genoeg denkt. Dat denk ik absoluut niet, maar bovenstaande dingen bewijzen wél een bizarre samenwerking van lichaam en geest die ik mega-interessant vind. Voor de liefhebber nog wat links naar artikelen die ik las: deze, deze en deze.

Heidewachtel

Mijn ouders hebben een hond. Een Heidewachter.

Niet dus.

Het is een Heidewachtel. Met een ‘L’ op het eind. En daar kwam ik nu pas achter. Zo jammer dit. Bijna net zo pijnlijk als het moment waarop ik er – na 3 jaar – achter kwam dat de vriend van mijn zusje niet León heet, maar Léon.

Wat me verder bij is gebleven van Oktober en November 2018

(Wellicht minder interessant voor jullie, maar ik vind het leuk om er bij stil te staan.)

✦ Mijn eerste bezoek aan een tattoo-shop. ✦ Een hele leuke dag tijdens het geven van een Workshop Zang. ✦  Die goddelijke dag in oktober waarbij ik mijn korte broek en Birkenstocks weer uit de kast haalde. ✦ Dat ik de Tango moest dansen met mijn ogen dicht, en ik het bijna in m’n broek deed ook al heb ik een geweldige danspartner. ✦ De avond dat ik Marco Borsato aanzette zodat ik lekker kon janken. ✦ Een hele hoop muziek-films. ✦ Heerlijke dag in de Efteling. ✦

Favorieten en Ontdekkingen, Oktober 2018, November 2018, Zonnige dag met ontbijt op balkon
Tijdens die heerlijke zonnige dag in Oktober met een lekker ontbijt op m’n balkon.

✦ Ik kreeg een Tamagotchi van vriendin M.! ✦ Dat ik weer begon met het kijken van Game of Thrones en Ned Stark dus heel binnenkort zijn hoofd weer zal verliezen. ✦ Dat ik Too Good Too Go probeerde. ✦ Ik kon mijn jaarlijkse ‘instort-moment’ voorkomen.  ✦ Ik begon aan Project Baas-Over-Eigen-Tijd. ✦ Een heel onaangenaam gesprek met een ex. ✦ Dat ik heel veel bezig was met Guilty Treasure. ✦ Dat er ineens bizar veel mannen in mijn leven kwamen die aandacht vroegen. ✦Ik begon weer met piano studeren en het trainen van mijn F-sleutel-vaardigheden. ✦ Iemand maakte onverwacht een ‘comeback’ in mijn leven. Sterker nog. Inmiddels is hij mijn vriend. ✦ Ik mocht een dagje naar Coolblue en vond het echt te gek. ✦

Waarom je je op December kan verheugen:

  • Kerst!
  • Sinterklaas!
  • Het openmaken van je Advent-kalender!
  • Gourmetten!
  • All You Need is Love Kerstsspecial!
  • Een nieuwe Mary Poppins-film in de bioscoop

Jaaaa. December. Heerlijk. Naast bovenstaande dingen verheug ik me persoonlijk ook op 5 december: dan laat ik mijn eerste tatoeage zetten! Komende maand komt ook éindelijk de website online van een project waar ik al vanaf de zomer mee bezig ben, daar heb ik ook veel zin in. En December  is natuurlijk de maand waarin ik altijd kerstoptredens doe met ‘Charmony’, en daar kijk ik ook enorm naar uit.

Je hoort het, ik ben enthousiast! Om jullie ook alvast in de Knusse Kerststemming te brengen hieronder – heel bescheiden – een kerstliedje door ons.

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Anne Aelise
2 december 2018 14:06

Hier zit serieus boeiend spul tussen.. Zeker het meerdere-persoonlijkheden-verhaal (vaak is de ‘eigen schuld’ – filosofie erachter in reacties op mijn blog aangekaart), maar bijvoorbeeld ook dat warme ontbijt: Toevallig las ik laatst dat de combi van warm en koud eten/drinken na mekaar (of afgewisseld) je wakker kan houden – of maken, wanneer dat de bedoeling is. Ik heb in ieder geval bar weinig verstand van shiatsu.. Ik heb wél -op een inmiddels verloren domein- over ‘Ayurveda’ geschreven – zit ik dan een beetje in de juiste hoek qua ‘vorm’? Hoe dan ook: ik ga naar aanleiding van je ontdekkings-post even verder pluizen op ’t web.. Bedankt voor de originele inspiratie 🙂

2
0
Ga naar de reacties!x