Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films van de Afgelopen Tijd #3 (met o.a. Ocean’s 8) en Extra Tips

Popcorn, Bioscoop, Recensie, Films van de Afgelopen Tijd, 3

Ik vind het altijd heel leuk om deze reviews te schrijven maar weet dat ik geen filmexpert ben en dit niet mijn grootste talent is. Daarom probeer ik ook altijd wat bijzonders te maken van de inleiding, om te compenseren. Vandaag geef ik je mijn tips voor het kijken van enge films en series.

En met eng bedoel ik niet persé films waar mensen huilend de zaal verlaten. Daarmee bedoel ik ook Desperate Housewives. Deze geweldige serie zag ik in een ver verleden met een Ex. Ik wilde ‘em nog eens zien maar De Ex Die Volgde weigerde. En aangezien het daten uiteindelijk niet tot een succes heeft geleid hakte ik een paar weken terug de knoop door. Ik ga het in m’n eentje doen. Ik ben een Zelfstandige Single.

De Tips voor het kijken van enge films en series :

  • Kijk overdag met de gordijnen open, zodat je onthoudt dat jij je in een veilige situatie bevindt. Wil je toch s’avonds kijken, zet dan je lampen lekker fel.
  • Zet het beeldscherm op een afstand. Met de laptop op je buik in bed zijn dingen enger dan wanneer er een salontafel en een vloerkleed tussen jou en Clown Chuck of King Joffrey in staan.
  • Voel je dat er een schrikmoment komt? Zet het geluid uit. Zonder geluid is de spanning veel minder heftig.
  • Kan je de spanning niet loslaten? Kijk nog wat dingen die je opvrolijken! Ik heb mijn favoriete filmpjes in deze afspeellijst gezet.

Goed, door naar de films!

 The Incredibles 2

Waar het over gaat

De misdaad moet weer worden bestreden. Dit keer wordt Mrs. Incredible aan het werk gezet, terwijl Mr. Incredible thuis voor de kinderen zorgt.

Mijn ervaring

Na een nacht met misschien 5 uurtjes slaap vanwege een optreden wist de films me bewonderenswaardig goed wakker te houden. Al hou ik meer van zoetsappige dingen dan van dit soort ‘helden-gedoe’, ze hebben weer enorm knap werk verricht bij Disney. De dilemma’s  van de personages zijn zo mooi uitgewerkt dat ik me bijna afvroeg of deze film misschien leuker is voor volwassen dan voor kinderen. De grappen maakte me hardop aan het lachen en de vormgeving was kleurrijk en energiek op een fijne manier.

Wel irritant: de stem van Elastigirl. Uiteraard een kwestie van smaak maar ik kreeg gewoon de hele tijd de behoefte om haar na te doen. Daar tegenover stond de lekkere sound van personage Winston Deaver, welke zo aangenaam en herkenbaar sympathiek was dat ik me inhield niet snel te Googlen waar ik het van kende. (Luister maar vanaf 0:38 in de trailer.)

De ervaring van mijn Bios-Buddy

Hoewel hij een tijdje sliep tijdens de film (God mag weten hoe, want het volume stond op standje raket) zei hij: “Wat ik heb gezien vond ik leuk”. Zijn dochter vond de film leuk maar vroeg zich wel af waarom de mannen zulke hoekige neuzen hadden.

Een aanrader voor

Iedereen, ik denk dat er voor man, vrouw, oud, jong, iedereen wat herkenbaars in zit. Maar als je normaal rustige zwart-films kijkt, leg je bij The Incredibles 2 wellicht het loodje. In dat geval raad ik het je af.

Score:

8/10

Ocean’s 8

Waar het over gaat

Vrouwen zijn van plan een enorm dure ketting te stelen.

Mijn ervaring

Laten we zeggen, Michael Jackson is niet echt dood. Hij leeft en zit vermomd als Sandra Bullock in deze film.* Ik ben nog nooit zo Online Onaardig geweest, maar het was alsof ik naar de Muppets keek. Een grote Botox-Parade. Bij de premiere hadden ze een quiz kunnen doen: ‘Wie-heeft-welke-ingreep-gehad?’. Met een Facelift als hoofdprijs. Het leuke was daardoor wel dat ik, waar ik laatst bijna twijfelde over een Nose Job na het zien van het resultaat bij Blake Lively, nu besloot nooit iets aan me te laten veranderen.

Misschien kwam het door alle ingrepen maar ik heb geen enkele chemie tussen de acht dames ervaren. De personages  waren sowieso een stel mopperkonten bij elkaar, die geen enkele ontwikkeling door leken te maken. Alleen de mannelijke bijrol was een succes een kreeg me even aan het lachen. Ook de ‘misdaad’ zelf was niet zo spannend. Het ging te makkelijk en al het tofs wat was bedacht kreeg je veel te snel door je strot geduwd. Nee. Net als ‘I Feel Pretty’ vond ik dit best een teleurstelling.

*Ik twijfelde even om te beginnen met een grap dat Sandra Bullock de dochter blijkt te zijn van Michael Jackson en Voldemort. Maar dat is nogal vergezocht een bovendien écht, écht heel gemeen.

Een aanrader voor

Mensen die geinteresseerd zijn in plastische chirurgie?!

Score:

6/10

Dat was het weer voor vandaag. Morgen ga ik tot mijn grote vreugde eindelijk naar een Ladies Night voor de premiere van Mamma Mia 2. Wellicht komt daar nog verslag van. Ik kan echter niks garanderen aangezien ik naar de ‘De Luxe’ versie ga en we daar champagne krijgen (en mijn laatste keer alcohol drinken alweer bijna een jaar geleden is.)

Liefs,

Anne

/// Disclaimer ///

Ik word helaas niet gesponsord door Pathé, maar sta daar zeker voor open. Na al 3 blogs over films zou een bon voor een snoepzak zeker welkom zijn.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Nicole
17 juli 2018 22:11

Ik ben laatst naar Oceans 8 geweest en ik vond het echt een fantastische film! Leuke aanraders.

1
0
Ga naar de reacties!x