Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films van de Afgelopen Tijd #5 (met o.a.Papillon en Doris)

Popcorn, Bioscoop, Recensie, Films van de Afgelopen Tijd, 5

Zo, dat was weer even geleden. Afgelopen weken zag ik vier films in de bioscoop (of, nouja, 3,5,  want bij een film ben ik weggelopen) en hieronder deel ik mijn bevindingen.

Book Club

Waar het over gaat

Vier vrouwen hebben een boekenclub en lezen ‘Fifty Shades of Grey’, en dat maakt een hoop in ze los.

Mijn ervaring

Ja, dit was nou eens echt een gezellige film. In tegenstelling tot Ocean’s 8 waren dit is gewoon Vier Vrolijke Vriendelijke Vrouwen. Natuurlijk zijn ze een stuk ouder dan ik zelf ben maar alsnog dacht ik, ‘als ze in de buurt wonen zou ik graag bij ze langs gaan.’. Ik ben niet van mijn stoel gevallen van het lachen, maar zat wel de hele tijd met een glimlach op mijn gezicht.

Overigens. Jane Fonda is 80. 80! Over het botox-gebruik moeten we het maar niet hebben, maar jeetje, ik hoop nog net zo levendig te zijn als ik zelf 80 ben. #Goals.

Een aanrader voor

Vrouwen die ongesteld en chagrijnig op de bank zitten onder een dekentje met een bak ijs.

Score:

7/10

Papillon

Waar het over gaat

Een man wordt (onterecht) veroordeeld voor moord, krijgt een levenslange gevangenisstraf en probeert te ontsnappen.

Mijn ervaring

Bah. Het was helemaal niks. Ik wist misschien bij het zien van de trailer al dat het geen succes zou zijn, en ging ook mee op voorwaarde dat mijn vriendin het me niet kwalijk zou nemen als ik weg zou lopen wanneer ik het te heftig vond.

Volgens mij heb ik het midden van de film niet eens gehaald. Ik dacht dat ik na 7 seizoenen GoT wel wat kon hebben, maar nee. In deze film zijn de mensen (voor zover ik het heb gezien) voornamelijk onaardig, boos en gewelddadig. Ik werd er heel verdrietig van.

Een aanrader voor

Geen idee. Ik snap niet waarom mensen van zoiets kunnen genieten.

Score:

2/10 omdat hij wel beter was dan ‘Verliefd op Ibiza’.

Doris

Waar het over gaat

Doris, een gescheiden, werkloze vrouw met twee kinderen ontdekt dat ze verliefd is op haar beste vriend.

Mijn ervaring

Ja, mwoah. Ik vond het geen zonde van mijn tijd, maar ook niet echt een ‘deze-moet-je-zien’-film.  En ik vond het einde compleet ongeloofwaardig. (Spoiler in het wit: Waarom zou je iemand maanden lang laten wachten voordat je zegt dat je haar ook leuk vindt? In de liefde wil je toch geen seconde verliezen?) Maar ik moest er wel een beetje bij snikken. Want Tjitske speelt enorm fijn. En dat maakt dat ik Doris, de televisie-serie alsnog op mijn lijstje heb gezet om te kijken op een druilerige herfstdag.

Een aanrader voor

Mensen die van Soof, Gooische Vrouwen en Bridget Jones houden.

Score:

6/10

BlacKkKlansman

Waar het over gaat

Afro-Amerikaanse agent Ron infiltreert bij de Ku Klux Klan, en probeert een hoop ellende te voorkomen.

Mijn ervaring

Deze durfde ik eigenlijk niet te zien. Maar, ik ging toch. Van tevoren was ik ingelicht over wat er allemaal heftig aan was, zodat ik ik me een beetje kon voorbereiden. En dat scheelde een hoop.

En, ik vond het een hele goede film! Ik had iets verschrikkelijks verwacht, waarbij ik gewoon urenlang ondergedompeld zou worden in ellende, maar dat was helemaal niet zo. Ja, het onderwerp is zwaar, er zitten schokkende scene’s in en het is erg confronterend om te zien dat er ook nu – in 2018 – nog een hele hoop werk aan de winkel is. Maar ik kwam niet compleet ingestort de zaal uitlopen: de film heeft humor, heerlijke muziek en er zijn genoeg scene’s waaruit blijkt dat er hoop is en er ook een hoop goede en rechtvaardige mensen zijn.

Een aanrader voor

Iedereen. En voor een les maatschappijleer. (En voor logopedisten. Want wat een onhandige titel om uit te spreken.)

Score:

8/10

Dat was het weer voor vandaag! Kan je geen genoeg krijgen van mijn recensies? Je kan er hier nog meer vinden!

Fijn weekend,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x