Search
Close this search box.

Favorieten & Ontdekkingen | September 2018

Favorieten en Ontdekkingen, September 2018

Favorieten

Lieve Berichtjes

Toen ik vertelde dat mijn Romantische Sprookje ‘instortte’ heb ik heel veel lieve berichtjes gehad. Bedankt daarvoor! En maak je geen zorgen, het gaat weer ok. Ik heb veel 130 km/u – ritjes gemaakt op de snelweg met Kensington keihard aan (dat doet me altijd goed) en daarnaast alle tips opgevolgd uit mijn blog over Liefdesverdriet die binnenkort online komt.

Anchorman 1 en 2

Op een verdrietige avond waarbij ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen lachen (ja jongens, mijn gevoelens zijn altijd redelijk intens en dramatisch) keek ik de film ‘Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’. Ik. Ging. Kapot. Ik heb de film moeten pauzeren om te herstellen van het lachen. En ook deel 2 was verrukkelijk. Flauw, droog en grof.

Favorieten en Ontdekkingen, September 2018. Anchorman 2
Het Jongetje met de Vliegtuigjes

Toen ik thuiskwam van het hardlopen (belangrijk om te benoemen) zag ik een jongetje met een papieren vliegtuigje bij mijn flat. Hij ging helemaal op in wat hij aan het doen was, en leek er helemaal mee in de wolken. Ik liep naar de voordeur en zag daar zijn moeder staan. Met een enorme boodschappentas. Gevuld met nog minstens 30 papieren vliegtuigjes in verschillende kleuren, die allemaal uitgeprobeerd moesten worden. Zo mooi hoe tevreden hij was, en zo mooi hoe geduldig zijn moeder met haar volle aandacht stond te kijken.

Ik vond het zó mooi dat ik me bij de trap omdraaide, weer naar buiten liep en vroeg of ik er een foto* van mocht maken, voor in mijn favorieten van de maand. Dat mocht. “Maar”, zei hij tegen me, “dan mag je niet doen alsof je al die vliegtuigjes zelf hebt gemaakt!”

*De foto is helaas op wonderbaarlijke wijze verdwenen, jammer he?!

Ontdekkingen

De stem van ‘Where is the love’

Justin Timberlake zingt in ‘Where is the love’ van de Black Eyed Peas! Nooit geweten! En toen ik het liedje weer luisterde dacht ik, hoe kan je dat nou niet horen?! Overigens had ik bij Rita Ora’s ‘Your Song’ wél meteen door dat Ed Sheeran de backings doet, maar misschien wisten jullie dat ook nog niet.

Teksten van Kensington

Ze zingen in het liedje ‘Done with it’ niet:

“Nopajo winjo winjo, nopajo winjo ai, hoppanagain jowai”

Maar

“Not by your win, your window, not by your win, your eye, hopin’ again you’ll arrive”

Ik ben dol op mijn werk

Dit is super-weird. Maar ik had zo’n geweldige zomer dat ik echt vergeten was hoe leuk ik mijn werk ook alweer vond. En dat is absoluut de beste ontdekking van September.

Wat me verder bij is gebleven van September 2018

(Wellicht minder interessant voor jullie, maar ik vind het leuk om er bij stil te staan.)

Wakker worden de tuin van mijn zusje. ✦ Mijn eerste hypotheekgesprek (conclusie: ik ga niks kopen, ben er nog niet klaar voor me zo te settelen). ✦ Het eerste Sinterklaasbuffet van 2018. ✦ Ik werd geband van het Viva-forum. ✦ Mijn eerste uitnodiging voor een Blog-event! Ik ben niet gegaan, maar toch. ✦ Een mooi afscheid. ✦ Bridge to Liberation in Arnhem. ✦  Weglopen bij een film. ✦  Dat ik elke dag wakker werd en dacht ‘vandaag gaat mijn zusje bevallen’ en dat dat maar niet gebeurde. ✦ Ik stelde uit pure onrust een eigen ‘kraamtas’ samen, zodat ik zo snel mogelijk naar mijn zusje kan als het zover is. ✦ Dat er 2 mensen tegen me hebben gezegd dat ik bruin ben geworden. Nog nooit gebeurd. (Vandaar in een verleden mijn blog over de Spray-tan.) ✦ Ik stuurde eindelijk een belangrijke mail na dat ik dat al 3 maanden had uitgesteld. ✦ Te gekke avond bij show in Slagharen. ✦ Dansen als een losgeslagen stripper tijdens een nieuwe les op de sportschool. ✦ Heel veel toffe reacties op het nieuwste filmpje van Charmony. ✦ Ik kondigde aan dat ik in 2019 ga verhuizen. ✦

Waarom je je op Oktober kan verheugen:

Dat is een goede vraag. Oktober. Herfst. Regen. Ik kijk er allemaal niet bepaald naar uit en het kost moeite om positief te doen. Ik kan dus ook niks verzinnen waar je je op kan verheugen. (Behalve dat mijn zusje toch echt deze maand een kindje zal krijgen. Maar daar hebben jullie niks aan.)

5 minuten later: ik ben uit pure wanhoop maar op de site van Pathé gaan zoeken, in de hoop daar een film te vinden waar je je op kan verheugen. De Musicalfilm Funny Girl is eigenlijk het enige waar mijn hart sneller van ging kloppen, vanaf 24 oktober in de bioscoop.

Waar verheug jij je op in Oktober?

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x