Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 10 favorieten van januari 2021

Januari, Floorverrast

…eigenlijk wilde ik deze enthousiaste verhalen onder mijn depri en dramatische ‘dagboekstukjes van januari’ plakken om de boel in balans te houden. Maar toen werd de blog wel héél erg lang. Dus, wil je over gevoelens lezen, klik dan hier voor die dagboekstukjes. Zit je niet te wachten op gevoelens, blijf dan lekker hier!

Komen ze, mijn 10 favorieten van januari 2021

#1 Plaktape

Er zijn momenten geweest dat ik mijn – ik bedoel ons, want ik woon nu samen – huisje rondliep met de gedachte: ‘wat kan ik nog meer vastplakken?’

O. kocht namelijk dit spul, genaamd ‘Nano-tape’, om stekkerdozen aan de onderkant van de tafel vast te maken zodat er niet zoveel kabels over de grond liepen. Het werkte zo goed, dat we ook wat pianokabels vastmaakten aan het pianostatief. En de laptop van O. op het laptopstatief waar-ie steeds van weggleed. En plastic dieren op keukentegels. (Ik ga richting het einde van mijn beestjes-angst-therapie, dus nu hangen er plastic dieren in de keuken, zodat ik dagelijks mee geconfronteerd word.)

Mocht je nog een idee hebben voor iets wat we vast kunnen plakken, let me know, want ik ben fan.

(Waarschuwing: het tape is wel zó ontzettend goed, dat je het beter niet met papier kan gebruiken: als je het dan weer los wil halen, scheur je namelijk een beetje papier mee. Dus als je geboortekaartjes eerst aan de muur wil en daarna in je plakboek raad ik het je af, dan kan je beter kneedgum gebruiken.)

Het tape is momenteel voor €7,22 verkrijgbaar op bol.com.

#2 Het Ludo & Janine moment

Vroeger keek ik altijd GTST. In huize Sanders, waar Ludo en – afhankelijk van hoe het ervoor stond in hun relatie – Janine woonden, was altijd mooie muziek en dan dronken ze heel chic wijn en dineerden ze rustig en lazen boeken en speelden schaakspelletjes enzo.

Afgelopen maand probeerde ik ook een Ludo & Janine moment. Jazzmuziekje op, kaarsjes aan, wijnglas op tafel (oké ja, met ranja, maar toch) en boek in de hand. Helemaal top en zoveel rustiger dan het kijken van een serie of film.

Dit is bijvoorbeeld een fijne playlist.

#3 Gilmore Girls

Maar oké. Ik keek wel serie. Op aanraden van mijn omgeving, begon ik aan ‘Gilmore Girls’, een vriendelijke serie over vriendelijke mensen. Zonder moorden, geweld en martelen en dat is een heerlijk welkome afwisseling, nadat ik in 2020 Prison Break keek en in 2019 Game of Thrones. (Die combineerde ik overigens ook met series als ‘Friends’ en ‘How I met your mother’, anders had ik het niet aangekund.)

Gilmore Girls is momenteel te zien op Netflix.

#3 Samenwonen

Vorig jaar stelde mijn vriend ‘de vraag’ en sinds 1 januari woont hij bij me. En hoewel we ook echt wel een paar ‘akkefietjes’ hebben gehad, ben ik dolblij dat hij er is.

Januari, Samenwonen
Dit zijn de kinky gesprekken als je samenwoont.

Je mag mijn vriend niet lenen, sorry. Maar ik ‘heb hem’ via datingapp ‘Happn’. Echt wel de moeite waard om te proberen dus.

#5 De Toto-les met mijn 90-dagen-traject-leerling

Momenteel werk ik intensief met een leerling door middel van het ’90-dagen-traject’ (ik heb nog steeds geen betere naam). Zijn doel heeft te maken met meerstemmig zingen en hij houdt van Toto en dus kreeg hij een speciale ‘Toto-les’, waarin we werkten aan de meerstemmigheid van o.a. ‘Africa’ en ‘Can’t stop loving you’. Dat was geweldig, want ik vind de muziek van Toto geweldig. (Als je de tijd hebt, luister even hoe ‘Rosanna’ is opgebouwd, je kan hier alle instrumenten geïsoleerd luisteren.)

Deze maand komt er een plek vrij voor het 90-dagen-traject. De laatste pilotplek met €250,- korting. Neem contact op voor meer info.

#6 Het boek over corona (€10,-)

Ik las in januari het boek ‘Coronakronieken’ uit, een boek wat leest als een soort fragmentarische documentaire over de eerste maanden van de lockdown in Nederland. Ik kocht het in mei, als een soort ‘souvenirtje’ van ‘deze rare tijd’. Omdat ik dacht dat het ‘wel leuk zou zijn om later terug te lezen’ en het aan eventuele kleinkinderen – je weet maar nooit – uit te kunnen lenen als ze nieuwsgierig waren.

Het was bizar om te lezen, voornamelijk omdat aan het eind van het boek nog niet duidelijk is hoe het verder zal gaan. Omdat we nu nog niet eens weten wanneer dit coronatijdperk voorbij is!

Hoewel het boek me soms beangstigde, omdat het me confronteerde met de ‘grootsheid’ en ‘rampzaligheid’ van de situatie, ben ik blij dat ik het heb gelezen. Ik realiseerde me dondersgoed hoeveel geluk ik heb en heb gehad. (Daar schreef ik een paar weken terug ook deze blog over.)

Het boek is momenteel voor €10,- verkrijgbaar op bol.com.

#7 Verrassingsdag door Floorverrast

Van het geld dat we met Sinterklaas kregen van mijn ouders, boekten O. en ik een thuisverrassing via ‘Floorverrast‘. Enorm leuk, want in de week voor ‘de grote dag’ ontvingen we al twee pakketjes: een die nog niet open mocht, en een met acht enveloppen en twee pakjes. (Er zat trouwens ook lavendel in het pakketje waardoor het lekker rook en dat vond ik zo tof! Heerlijk, dat soort details.)

De verrassingen worden op maat gemaakt en dat was hartstikke goed gedaan. In verband met het verrassingseffect ga ik niet alles uit de doeken doen, maar wij kregen onder andere een aantal leuke en romantische (hoera!) opdrachten om uit te voeren, iets voor een buitenactiviteit en een online mysterie waar we ons zo’n 6 uur lang in hebben vastgebeten.

Januari, Floorverrast

Juist nu alle dagen zo op elkaar lijken, was het zo ontzettend fijn om weer eens écht iets nieuws te beleven en samen een nieuwe herinnering te maken! Een dikke vette aanrader.

Een thuisverrassing bestel je vanaf €45,- per persoon via Floorverrast.nl

Goed om te weten:

  • Soms doe ik ook een klusje voor dit bedrijf. Vind je het ongemakkelijk ‑ of juist geweldig ‑ als ik onderdeel zou kunnen zijn van jouw verrassing, geef dat dan even door.
  • Ondanks dat ik het bedrijf ken, is deze verrassing wel helemaal op eigen initiatief besteld, de tekst op eigen initiatief geschreven en deze thuisverrassing ook uit eigen portemonnee betaald. (Maar ik neem aan dat jullie wel weten dat ik een eerlijke meid ben.)

#8 De leerling die ‘Atje voor de sfeer’ zong

Een van mijn leerlingen heeft het Syndroom van Down en spreekt niet altijd even duidelijk. Het duurde dus even voor ik doorhad welk lied ze bedoelde, toen ze in haar online zangles zei dat ze ‘whoadjevodesveeer’ wilde zingen.

Het bleek deze hit, genaamd ‘Atje voor de Sfeer’. En hoewel het misschien niet de muziek is die ik zelf het liefste luister, was het moment dat we samen feestend achter de computer zaten, absoluut een van mijn favoriete momenten van januari.

#9 Make-up Cup

Het programma ‘Make-up Cup’, waarin Nikkie (die van Nikkie Tutorials) begeleidt in creatieve en uitdagende make-up-opdrachten, was een van de knuste dingen die ik zag. De kinderen zijn lief voor elkaar, Nikkie is een schat en als je ziet hoe iedereen met elkaar omgaat, geeft het gewoon een beetje hoop op een mooiere wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn.

Make-up Cup, kan je kijken op Zapp.

#10 Een nieuwe auto

Weet je nog, mijn blog over ‘De Deadline’? Waarin ik vertel over hoe ik heb geworsteld met het ZZP’er zijn, de onzekerheid en de financiële onrust? Ik schreef:

‘Ik maak liefkozende grappen over m’n ingedeukte auto met duckt-tape, maar verlang stiekem naar het moment dat ik een auto rijd waarin ik niet bij elk vreemd geluidje bang ben dat ‘ie ermee op houdt.’

Deze week was het eindelijk zover. Ik kocht een nieuwe auto. Mijn oude auto kon namelijk écht elk moment uit elkaar gaan vallen. Ik maak geen grapje, er zat een gat in de uitlaat en als je onder de auto stond, kon je de vloerbedekking zien.

Inmiddels ben ik trotse bezitter van een – ik check even wat voor auto het is, ik vergeet dat soort dingen want ik wil alleen dat-ie veilig is, twee airbags en airco heeft – Citroen C4!

Ook al deed het een beetje pijn om in hem weg te rijden, terwijl ik via de binnenspiegel zag hoe mijn oude Alfa eenzaam bij de garage bleef staan (we hebben zo veel meegemaakt, de Alfa en ik), ik ben zo ontzettend blij met mijn nieuwe auto. Met het gevoel dat ik veilig van A naar B kan gaan, mijn nichtjes kan vervoeren zonder het idee te hebben dat ik ze in gevaar breng, en gewoon weer zonder hartkloppingen in de auto kan zitten, omdat ik er nu vanuit kan gaan dat er niks mis is.

Ik kocht mijn auto bij Auto Service Theeuwes in Rijen, een adres waarvan zelfs mijn vader (die altijd van het goede uitgaat in de mens, behalve van auto-mensen) zei dat-ie er écht een goed gevoel bij had. En dat had ik ook.

Hey Anne, en Kroepoek dan?

Kroepoek is altijd favoriet. Dus vooruit, hier nog een foto:

Ze ligt hier op mijn yogamat. Ik heb flink gesport deze maand, maar dat noem ik verder niet omdat het nóg niet een van mijn favoriete dingen is. Wie weet komt dat nog.

Tot zover mijn favorieten, ik wens je een hele fijne week! Tot de volgende blog!

Houdoe en veel liefs,

Anne

Ps:

Als je nog geen plannen hebt voor komende zaterdag – en als het goed is, heb je die niet want lockdown én avondklok – kan je bij me terecht voor een online workshop. Klik op de afbeelding hieronder voor meer!

Januari, Online workshop Zang
Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Joke
Joke
2 februari 2021 10:53

Hoi, hoi, Ook deze blog vind ik geweldig, ik zie je al zo samen Atje voor de sfeer zingen. Daar wordt je vanzelf vrolijk van, goede keuze van jou leerling. Floor verrast vind ik een hele goede tip. Misschien dat ik dit wel ga boeken voor mijn zus en ik en natuurlijk vindt ik het dan super dat jij hier aan mee werkt. Hou het in ieder geval in gedachten.

2
0
Ga naar de reacties!x