Search
Close this search box.

Het gaat niet zo goed

Kaars en boek, het gaat niet zo goed

Het gaat niet zo goed. (Dat voelden jullie misschien ook al aankomen.)

Ik voel mijn lichaam in een rap tempo van overprikkeld richting overspannen gaan. (

‘Sorry lichaam’, zeg ik, tegen mijn hart dat maar snel blijft kloppen. ‘Ontspan nu maar’, zeg ik, tegen de spieren die stijf staan van de spanning.

‘Het spijt me Anne’, zeg ik tegen mijn lijf. ‘Ik wist niet dat het zo erg was. Ik dacht eigenlijk dat we heel goed op weg waren, dat we in balans waren. Misschien heb ik onderschat met hoeveel spanning ik je heb opgezadeld afgelopen tijd. In al mijn enthousiasme ben ik je misschien voorbij gedenderd. In mijn dankbaarheid voor wat ik allemaal wél had, heb ik misschien de zorgen die er óók waren, te vaak weggewuifd. Het spijt me. Ik neem je serieus. Ik zal voor je zorgen.’

Hier online blijft het waarschijnlijk voorlopig stil. 

Dat is onderdeel van mijn plan van aanpak. 

Want natuurlijk, NATUURLIJK heb ik een plan van aanpak. Bijna arrogant was het, hoe ik vanochtend tegen de huisarts vertelde ‘hoe ik allemaal wel niet denk erger te kunnen gaan voorkomen’ en ‘binnenkort weer als een feniks te zullen herrijzen’. Toen ik vertelde over het sudokupuzzelboekje wat ik gisteren kocht, zodat ik tijdens het rustig-aan-doen wel mijn brein kon blijven trainen, werd ik door haar teruggefloten. Of het misschien niet slimmer was om een kleurboek te kopen. Iets te doen wat ontspant in plaats van nóg meer uitdaging te creëeren. Zij is de huisarts, dus ze zal het wel weten…

Over twee weken mag ik naar haar terug. Dan overleggen we of het – naast mijn plan van aanpak – nodig is om toch een professional mee te laten helpen. Maar ik probeer toch nog even te fantaseren over hoe ik over twee weken misschien weer helemaal de oude ben – maar dan nog beter – en hoe ik dan een leuk ebook schrijf vol tips over overspannen zijn, waar heel veel anderen dan iets aan hebben. Zodat dit de moeite waard is.

Nu komt er nog een stukje waarvan mijn vriend zei: ‘het voelt een beetje onlogisch dat je aan het eind ineens zakelijk gaat doen in zo’n persoonlijke blog, maar aangezien je werk zo belangrijk voor je is, klopt het misschien ook wel weer dat het erin staat.’ Ik vind dat hij daar wel gelijk in heeft.

Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet eindigen. Ik ben positief, maar doodmoe. Toch voel ik nog heel erg de behoefte om duidelijk te maken dat ik niet alleen mezelf, maar ook mijn werk serieus neem, dus bij dezen: ik heb mijn rooster aangepast waardoor ik minder uren werk. Dat geeft niet alleen rust, het zorgt er ook voor dat ik, áls ik dan werk, gewoon de kwaliteit kan leveren die mensen gewend zijn in plaats van een schim van mezelf te zijn. Ik wil eventuele leerlingen en mensen-die-een-liedje-bij-de-lunch wilden boeken, dus op het hart drukken: plan lessen en liedjes in en laat me mijn verrukkelijke werk doen, want het geeft me zo veel voldoening en blijdschap! (En geloof me, ik ben echt niet 24/7 een wrak. Ik ben alleen een beetje minder overweldigend misschien, maar da’s ook wel eens lekker rustig.)

Hier hou ik het bij voor vandaag. Ik ga mijn lichaam geven wat ze nodig heeft en lekker slapen.

Houdoe en liefs,

Anne

P.S. 1.

Er moet altijd een foto bij een blog, maar ik ga nu even geen energie steken in het maken van een selfie. Daarom een foto van de dingen die het leven nu net een beetje fijner maken. De geurkaars die m’n vriend gewoon zomaar voor me kocht. En het prachtige boek dat ik voor mezelf kocht (en waarvan m’n ouders het bedrag meteen overmaakten zodat ik het eigenlijk van hen had gekregen, zo lief). Zolang ik nog van die dingen kan genieten, komt het heus wel weer goed.

P.S. 2.

Hoe goedbedoeld ook, ik heb momenteel weinig aan adviezen als ‘je zou niet moeten bloggen als je je zo slecht voelt’, ‘je kan beter even 3 weken stoppen met werken’ en dat soort dingen. Ik vertrouw op mij – en op mijn huisarts – en ik merk dat het me heel erg helpt als mijn omgeving dat ook doet. Het delen van tips uit eigen ervaring mag altijd, fijn juist! Ik laat me graag inspireren.

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Anne (andere Anne)
Anne (andere Anne)
3 maart 2021 07:46

Als ik je blog lees ben je al heel goed bezig, je neemt nu (enigszins op tijd) rust en de ruimte om het wat kalmer aan te doen. En volgens mij is dat ook het enige wat je kan doen. Vooral heel lief en aardig voor jezelf zijn en genieten van fijne dingen en heel veel kopjes van kroepoek.Hoe verstandig is het dat je goed voor jezelf zorgt. En de ‘oude’ Anne is volgens mij al helemaal goed (op basis van blogs en instagram dan ;-)), daar hoeft toch niet nog een verbeterde versie van te komen. Dan leg je de lat voor alle Anne’s veel te hoog 😉

Shirley
3 maart 2021 08:16

Zorg goed voor jezelf en neem de tijd. Wees vooral niet te streng voor jezelf.

Wendy
3 maart 2021 08:50

Eén woord: sterkte!

Johanna
Johanna
3 maart 2021 09:47

Dat doe je goed. Ik merk ook vaak net te laat dat ik in een sleur terecht ben gekomen, en dan de energie eruitgaat zonder opgeladen te worden. Ook mijn oplossing is dan agenda aanpassen en rust nemen. Voor mij is het extreem belangrijk dat ik mijn klanten met 100% inzet behandel. Dus succes ermee.

Audrey
3 maart 2021 10:03

Ik wil je alleen maar even een flinke virtuele knuffel geven!

Jeroen Stafleu
Jeroen Stafleu
3 maart 2021 10:15

Dikke knuf en lekker bijkomen bezige bij.

Dominique ~ The Monkey and the Elephant

Wat goed dat je aan de bel trekt en naar je lichaam luistert, heel knap! Succes en sterkte de komende tijd. <3

Desiré
Desiré
3 maart 2021 11:35

En daarom zing ik met jou <3 Behalve dat je kei goeie zangdocente bent, ben je kei mooi mens die kei goed bezig is. Echt een KEI. Sterkte Anne. Take your time xx

René
René
3 maart 2021 12:00

Alle goeds!

Ilse
Ilse
3 maart 2021 14:22

Precies aan, volg je gevoel en doe de dingen waar je blij van wordt. Xx

Luus
3 maart 2021 15:53

Ik volg je nog maar kort, maar wilde toch even zeggen; zorg goed voor jezelf! Je bent de enige die het dat kan doen 🙂 En dat boek staat ook op mijn verlanglijstje. Het is zo mooi!

Romy Veldhorst-Beumer
Romy Veldhorst-Beumer
3 maart 2021 16:03

Zorg goed voor jezelf lieve Anne! Raak je mooie ik en lijf niet uit het oog!

Saskia
10 april 2021 20:47

Neem tijd voor jezelf <3

15
0
Ga naar de reacties!x