Search
Close this search box.

Favorieten & Ontdekkingen | Juni 2019

Favorieten en Ontdekkingen, Juni 2019

Door omstandigheden iets later dan gepland, hieronder vind je mijn Favorieten en Ontdekkingen van de maand Juni! Er waren overigens nog meer favorieten, die schreef ik in deze blog. Wil je de Favorieten & Ontdekkingen van vorige maand zien, dan moet je hier wezen.

Favorieten

Mijn lesruimte

Vanaf 1 juni kon ik terecht in mijn nieuwe lesruimte en begon ik, na een maand geen les te hebben gegeven, eindelijk weer! De ruimte is heerlijk groot, dankzij de vloerbedekking geef ik lekker les op blote voeten en in de pauze kan ik zelfs in de tuin gaan zitten chillen. En – niet geheel onbelangrijk bij zangles – de akoestiek is ook top!

(Sterker nog, de akoestiek is zo top dat ik ineens de intense behoefte voelde mijn dwarsfluit na jaren weer onder het stof vandaan te toveren en een poging te doen. Niet extreem succesvol, dus ik hou het bij zingen.)

Bioscoop Stoelen

Dikke favoriet. De nieuwe stoelen in de Pathé bioscoop in Breda. De foto zegt genoeg.

Mijn Studenten van Aventus

In Juni werkte ik voor het laatst in Zutphen, met mijn studenten van de opleiding Moderne Dans. Eerlijk, deze opleiding en studenten hebben me, zeker toen ik net begon, behoorlijk wat slapeloze nachten opgeleverd. Ik heb me best wel eens afgevraagd: ‘was dit wel zo’n goed idee?’

Terugkijkend kan ik zeggen: ‘ja, dat was het zeker’. Niet alleen heb ik ze vakinhoudelijk een hoop bij kunnen brengen, sommige studenten hebben me zelfs laten merken dat ik meer voor ze heb kunnen betekenen. En als dikke vette bonus heb ik dankzij het werken met hen, tijdens de leuke momenten – maar vooral ook de momenten waarop ze onuitstaanbaar waren – steeds beter geleerd wie ik ben en wil zijn als docent.

De Solo van Rowin

Aansluitend op mijn vorige favoriet: de solo van Rowin. En dat is interessant, want eerlijk: ik krijg soms namelijk nogal de kriebels van moderne dans an sich. Ik mis vaak een maatsoort en word een beetje nerveus van bewegingen die ik ervaar als ‘gefrummel’.

De dans van eerstejaars Rowin vond ik mooi, prachtig zelfs. En daarom deel ik ‘em – met zijn toestemming -, inclusief de mooie toelichting die hij op Facebook gaf.

“Mijn danssolo is iets wat ik zelf heb gemaakt, mijn verhaal en waar ik trots op ben. Perfectie, iedereen streeft erna of wil het zijn. Maar wat als je denkt dat je niet perfect bent en uit dat zogenaamde “plaatje” valt. We denken in hokjes. Perfectie is perceptie, hoe jij het voor je ziet.

Alles lijkt zo perfect wat we bijvoorbeeld tegenkomen op social media. Iedereen doet eraan mee, ik ook. Maar wat als ik zeg dat niet alles zo perfect is. Ik ben drie jaar lang gepest, omdat ik homo ben. Mensen zien dat niet als perfect. Je wordt uitgescholden en bedreigt. Ik werd bang. Zo bang dat ik niet meer dingen durfde wat ik altijd deed en dat je niet meer weet wie je moet vertrouwen. Niet meer weten wat je moet doen. Ik ben bang om opnieuw gepest te worden. Het gebeurt hopelijk nooit meer, maar de angst blijft er wel.

Onzekerheid is een factor. Ook in het vak wat ik kies als artiest. Mensen zien de leuke kanten: de optredens, de gezelligheid en denken dat we even een nummertje zingen of dansen. Maar het is gewoon keihard werken en ik ben trots op wat ik doe en wat ik heb bereikt.

Ik ga volgend jaar mijn dromen achterna. Zo ga ik volgend jaar het mooie musicalvak studeren in Zwolle!
En sta ik bijvoorbeeld nu 6 keer in de week op Vliegveld Twenthe te spelen in de uitverkochte shows van Hanna van Hendrik

We willen allemaal iets bereiken. Is het als mens of misschien dus als artiest. Ik hoop door dit te schrijven dat je nadenkt niet op te geven wat je dromen zijn. Dat je zorgt dat er altijd een kaars brandt waardoor je ergens in die donkere tunnel licht ziet.

Dus wees je eigen perfectie en wees trots op jezelf en wat je doet, ook al vind iemand anders dat niet perfect. Als jij er gelukkig van wordt is het perfect genoeg. “

Mooi he?!

Ontdekkingen

Baai in Breda

Nu al mijn favoriete plek om te chillen deze zomer. Baai in Breda, waar je aan het water kan zitten, bootjes kan huren en zelfs kan jeu de boulen en pingpongen voor het echt ‘Camping-in-Frankrijk-gevoel’. Als ze Guilty Treasure nu eens gaan boeken is het helemaal compleet.

Tommie & Sofie

Oudklasgenoot Marieke vertelde maanden geleden al eens dat ze onderdeel was van een duo voor kinderen, Tommie & Sofie. In Juni keek ik er een filmpje van en ontdekte ik dat ze dat echt enorm leuk doen. Ik ben absoluut niet de doelgroep, maar ik wilde ze alsnog even noemen op mijn blog. Misschien dat jullie kinderen, oppaskinderen, buurmeisjes of leerlingen hebben die wél de doelgroep zijn!

Wat me verder bij is gebleven van Juni 2019

✦ Mijn relatie ging uit. ✦ Rupsen ✦ Met A. en mijn vader naar het Jazzfestival. ✦ Afspreken met mijn ‘MAF-familie’. ✦ Per ongeluk flirten met 21-jarigen. ✦ Voor het eerst bier gooien. ✦ De hele nacht dansen in de stad. ✦ B. zei “Je ex moet zich de ballen uit zijn broek schamen dat-ie je heeft laten gaan.” ✦ Er werd een soort oneerbaar voorstel gedaan. ✦ Jochem van Gelder wist mijn naam toen hij een evenement presenteerde waar ik moest optreden met Charmony. ✦

En…

✦ Ik werd – vanwege het testosterontekort in mijn leven – in een appgroep toegevoegd waarin hele lompe mannengrappen en vieze plaatjes worden gepost. ✦ Ik kreeg ineens een rol in een musical. ✦ Dat ik als getuige werd gevraagd door mijn toekomstige schoonbroer. ✦ Ik ging zwemmen met een nieuwe vriendin. ✦ Wekelijks logeren en gezellig autoritten met een oude vriendin. ✦ De hele nacht dansen in de stad. ✦ Voor het eerst in mijn leven ‘hulp voor mijn bedrijf’. ✦ Optreden als Zeemeermin op een Sprookjesfestival. ✦

Fragment als Zeemeermin op het Sprookjesfestival.

Waarom je je kan verheugen op Juli 2019

  • De remake van The Lion King komt 17 Juli uit in de bioscoop!
  • Voor de meeste mensen komt de vakantie eraan!

Dit was ‘em weer. Tot de volgende blog!

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
11 juli 2019 19:54

The Lion King wil ik sowieso zien! Je hebt weer van alles meegemaakt afgelopen maand 🙂

Desirée
Desirée
13 juli 2019 08:59

Hoi Anne,

Wat jammer dat de relatie uit is. Dan was het not meant to be. Ergens is er zeker iemand die van jou zal houden en jou zal waarderen om wie je bent en wat je doet.
Maar weinig mensen zullen zo’n afwisselend , muzikaal , beetje chaotisch maar creatief leven hebben als jij. Daar moet je van een partner wel de ruimte voor krijgen.

Succes met al jouw werkzaamheden en uitstapjes.

4
0
Ga naar de reacties!x