Search
Close this search box.

Crisis #1, Waarin ik eigenlijk gewoon instort

Geheim, Photo by Matt Artz on Unsplash

Deze blog is onderdeel van ‘De Crisis van 2019‘. Lees alsjeblieft deze blog eerst voor meer informatie.

Zondagmiddag 14 Juli. Ik rij in mijn auto naar huis en er is een weg afgesloten. Ik rij om en verkeerd. Ik rij verder en eindig wederom bij de weg die is afgesloten.

En ik huil.

“Ik wil naar rechts!” roep ik hardop tegen de wereld, “Ik wil verdomme naar rechts!”

De tranen stromen over mijn wangen. Ik ben boos. Zo overweldigend boos. Boos op de wereld die soms zo ontzettend tegenvalt. Boos omdat mijn printer nog steeds niet werkt. Omdat een hele goede zangeres vertelde dat ze nul zelfvertrouwen had omdat ze de dag ervoor werd afgezeken op een auditie en ik dat zo oneerlijk vind. Boos omdat een vriendin van me zo graag kinderen wil en het maar niet lukt. Ik ben boos omdat een man die ik niet eens kende me beledigde en kleineerde.

Boos op mezelf omdat ik heel veel heb om dankbaar voor te zijn en dus eigenlijk niet vind dat ik zo boos mag doen. Omdat ik al bijna 50 blogconcepten klaar heb staan die ik maar niet af krijg omdat ik niet zo goed weet wat ik er nou écht mee wil vertellen. Boos op Disney omdat ze doen alsof het leven op een gegeven moment gewoon ‘happy’ eindigt en het vanaf dan allemaal leuk is. Terwijl dat niet zo is. Het wordt nooit alleen maar leuk. Ik ben boos omdat ik aan het beeld voldoe van de dertiger met een quarterlife-crisis.

Ik ben boos, bang, enorm teleurgesteld en doodmoe. Van grote tegenslagen, kleine tegenslagen en het elke keer maar opnieuw overeind moeten krabbelen.

Ik vertrek

‘Ik ga weg’, denk ik, ‘ik pak mijn spullen en ga gewoon. Weg van alle verwachtingen en teleurstellingen. Ik neem mijn laptop mee en ga gewoon rijden, en af en toe stop ik en dan schrijf ik een blog. Dan word ik het dappere meisje dat gewoon vertrok en als een soort Pocahontas ging waar de wind haar heen bracht.’

Tegelijkertijd weet ik. Als ik dat doe dan ben ik niet het dappere meisje. Dan ben ik de zoveelste persoon die haar eigen shit niet aangaat en vlucht.

En nu?

Wanneer ik dit schrijf weet ik niet hoe dit verhaal gaat eindigen. Echt niet. Maar ik weet wel dat het verteld moet worden. En dat ik moet zorgen dat het ‘happy’ eindigt. Niet met een prins die me redt of omdat er een goede fee verschijnt, maar omdat ik mezelf weer bij elkaar raap en zorg dat het goed komt.

Dat klinkt zelfstandig en onafhankelijk en dat is het ook.

Tegelijkertijd is het walgelijk nuchter en niet romantisch.

Het is een reusachtige verantwoordelijkheid.

Vanavond huil ik nog en mag ik mezelf verdrinken in deze put van zelfmedelijden. Maar vanaf morgen ga ik de strijd aan. (Dit is inmiddels te lezen in deze blog.)

Liefs,

Anne

Disclaimer:

Er is geen reden om je grote zorgen om me te maken. Ik heb mensen die voor me klaarstaan en ik heb ook absoluut het vermogen hulp in te schakelen als dat nodig zou zijn. Ik weet nog niet helemaal hoe, maar dit verhaal heeft een mooi einde. Misschien geen sprookjesachtig Disney-einde, maar wel een hoopvol en fijn einde.

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x