Search
Close this search box.

De Dansende President en het Draad in het Tapijt

De Dansende President en het Draad in het Tapijt (Blog)

Van de week zat ik te Googlen op Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy, oftewel: de president van de Oekraïne. Nou ben ik altijd een beetje terughoudend als het gaat om mijn mening over politiek, want eerlijk gezegd lijkt het me een DRAMA om een land te moeten besturen, maar ik kan in ieder geval noemen dat ik deze Volodymyr altijd wel sympathiek en ontwapenend over vind komen. 

Wat je misschien niet weet is dat deze charmante man, met zijn baardje, zijn gezellige truien en vesten en een lengte van 1.67 (1 cm kleiner dan ik), komiek is geweest. Sterker nog, naast dat hij toerde met een cabaretprogramma, deed hij ook mee aan ‘Dancing with the Stars’ (hij won zelfs!) en was hij de stem van beertje Paddington in de Oekraïense nasynchronisatie van mijn lievelingsfilm ‘Beertje Paddington’, zowel de 1e als de 2e film. 

En nu probeert hij een land te redden.

Hij is een van die mensen waarvan je denkt ‘waarom kan jij zoveel?’ Iemand waardoor je jezelf bijna af zou vragen ‘wat ben ik eigenlijk aan het aanrommelen met mijn leven, het is 14.20 en ik heb nog niet eens mijn tanden gepoetst’.

Mocht je dat gevoel kennen, dan heb ik een tip voor je. Hou je vast. Je bent gewoon ‘een draadje in het tapijt’.

‘Je bent gewoon een draadje in het tapijt’.

Ok. Ik zal het even toelichten. Ken je de film ‘Prince of Egypt’, over Mozes? Je weet wel, die ‘gast uit de bijbel’. (Het is niet dat ik oneerbiedig ben, ik vind het gewoon comfortabel om te doen alsof het gewoon iemand is die mijn buurjongen had kunnen zijn.) 

In de film – die naast Beertje Paddington een van mijn lievelingsfilms is – verlaat Mozes het hof van de Farao, waar hij opgroeide, omdat hij per ongeluk iemand doodde. Hij vlucht de woestijn in, waar hij liefdevol wordt opgevangen door een groep die geen idee heeft wie hij is. In de avond wordt er zelfs feest gevierd ter ere van zijn komst. Vol schaamte stamelt Mozes; ’ik heb nog nooit iets gedaan wat eervol is’.

En dan begint een lied... Je moet het absoluut even opzoeken, want ik beloof je: het redt je uit je diepste krochten van onzekerheid. Het is het antwoord op de zoektocht naar de reden van ons bestaan. Nouja, misschien overdrijf ik, maar mij geeft het hoop, licht en troost.

In het engels heet het lied ‘Look through heavens eyes’ en misschien verwacht je dat ik nu ga zingen, maar ik deel gewoon even een stukje van de Nederlandse vertaling met je:

Een kleine draad in een weefgetouw
Ook al is hij wonderschoon
Ziet zelf niet wat zijn plaats is
In het grote ontwerppatroon
Vele stenen vormen de hoge berg
Ook al lijk één steen de top
Maar wat zou die steen zijn zonder
alle stenen onderop?
Dus wat is het leven van iemand waard
Wie weet waar dat uit blijkt?
Dat kan niemand zien van een plek op aard
En het wordt pas gezien
Voor wie vanuit de hemel kijkt

uit de film ‘Prince of Egypt’

Ik heb hier vrij weinig aan toe te voegen. Omarm het draadje dat je bent in het grote tapijt en maak er een mooie week van. Ook als je geen levens redt of tv-programma’s wint. Ga ik nu mijn tanden poetsen.

Houdoe en veel liefs,

Anne Ermens

Oeh, wacht, nog even dit

Naast mijn (meestal) stralende aanwezigheid online, zijn er nog wat andere manieren waarop ik deze maand, mei 2023, waarde probeer toe te voegen.

  • Op vrijdag 19 mei kan je meedoen met de Zangavond in Breda. Een hele avond schaamteloos zingen met een groep van zo’n 20 mensen, zónder dat je je voor hoeft te bereiden of talent of ervaring hoeft te hebben. Het thema is ‘Girlpower’ en een kaartje kost € 20,-.
  • Denk je ‘ja, houdoe, ik kan niet zingen’ of ‘no way Jose, dat durf ik niet’, dan ben je nog niet van me af. Op zaterdag 20 mei geef ik namelijk de workshop ‘Zang voor mensen die niet Durven of Kunnen Zingen’, die inmiddels al wat levens heeft verandert… Je hebt de vrij zeldzame kans om nog een kaartje te bemachtigen, want deze workshop geef ik niet vaak en ik weet niet of en wanneer ik ‘em nog eens doe. En twijfel je? Je mag me altijd een berichtje sturen!

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x