Search
Close this search box.

3 tips die me zo’n 10 uur per maand besparen

3 tips die me zo'n 10 uur per maand besparen (Blog)

Tijd voor een praktisch verhaal. Zoals je misschien weet, heb ik AD(H)D en noem ik mezelf – in de fases dat ik lekker in mijn vel zit – ook wel ‘de meest efficiënte AD(H)D’er van Nederland’.

Ik zal je zeggen, dat heeft me een hoop moeite gekost en er was zelfs een periode dat ik dacht ‘ik ga al mijn tips mooi niet met andere mensen delen, want als zij ze óók gaan gebruiken, worden zij óók weer efficiënter en loop ik straks weer achter!’

Maar goed. Ik deel ze toch maar. 3 tips die me zo’n 10 uur per maand besparen.

1. Gebruik een app als ‘TextExpander’

Ik betaal maandelijks zo’n €4,- voor een app die ‘TextExpander’ heet en in 3 tellen al mijn veelgebruikte teksten kan invoegen. Heb ik bijvoorbeeld een voice-over ingesproken en wil ik om een review vragen, dan hoef ik dus niet wéér eerst te zoeken naar de links naar mijn Google reviews én de Facebook recensies en de LinkedIn aanbevelingen, nee. Ik typ gewoon de shortcode ‘;review’ in en TextExpander voegt automatisch de tekst in, inclusief alle linkjes.

Op zo’n zelfde manier heb ik een shortcode voor een engelse tekst waarmee ik adverteerders afwijs die blogs op mijn website willen zetten, een shortcode met de info voor leerlingen die last-minute hun zangles willen annuleren en een shortcode voor een vriendelijk berichtje berichtje als ik mezelf weer uit een WhatsAppgroep wil verwijderen. (Een berichtje waarmee ik hopelijk duidelijk maak dat het niks persoonlijks is. Een beetje ‘het ligt niet aan jou, het ligt aan mij’. Heb ook gewoon een hekel aan WhatsAppgroepen.)

2. Luister in plaats van dat je kijkt

Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik een groot fan ben van het programma ‘The Bachelor’, waarin een stuk of 20 kandidaten strijden om 1 vrijgezel. Het is walgelijk, het is gescript, het is nep en toch wil ik me elke keer helemaal mee laten slepen door romantiek en sprookjesachtigheid. En elke keer opnieuw denk ik ook ‘ja maar, DIT keer is het échte liefde, dat weet ik zeker’.

Dankzij het wereldwijde web, stopt het niet bij de wekelijkse aflevering, maar kan ik óók nog interviews beluisteren met de afvallers van de week op YouTube. En dat niet alleen, er zijn zelfs versiercoaches die video’s maken waarin ze de flirttechnieken van de kandidaten bespreken. Genoeg content om ehm, nooit meer van de bank af te hoeven komen.

De aflevering zelf, daar wil ik geen seconde van missen, nog niet eens met m’n ogen knipperen. Maar die interviews, die hebben mijn volle aandacht niet nodig. En dus luister ik alles waarbij het niet noodzakelijk is dat ik kijk en koppel het aan een andere activiteit.

Sterker nog, ik verheugde me tijdens het laatste seizoen – met Sylvia Geersen als Bachelorette, die uiteindelijke eindigde met een charmante Bredanaar, en ik weet zeker dat het echte liefde is, nu echt -bijna op het schoonmaken, ‘want tijdens het schoonmaken, mag ik weer een interview luisteren‘.

(Wel goed om in de gaten te houden dat je een combinatie maakt met luisteren en ‘een activiteit die behoorlijk op de automatische piloot gaat’, zodat je je brein niet kapot multi-taskt. Mark Tichelaar weet daar in dit boek mooie dingen over te vertellen, maar heb het boek uitgeleend dus weet niet meer precies hoe het zat.)

3. Zorg dat je nooit 3x dezelfde vraag hoeft te beantwoorden

Ik geef je een voorbeeld. Als mijn leerlingen die zangles bij me volgen, de les in Breda willen volgen (ik geef ook online zangles) dan kunnen ze in de tuin bij mijn lespraktijk parkeren. Je moet dan een steegje in en niemand begreep dat en dat resulteerde in een gestresst telefoongesprek met vrijwel iedereen die naar mijn locatie kwam. Niet leuk voor hen, zonde van mijn tijd en dus krijgt iedereen die naar mijn locatie komt inmiddels automatisch een linkje genaamd ‘hier zie je in 30 seconden hoe en waar je kan parkeren’. Als mensen daarop klikken, zien ze mij in een poging tot gracieus achteruit inparkeren, gefilmd vanuit verschillende hoeken, zodat zij precies weten hoe ze kunnen parkeren.

Daarnaast heb ik ook een enoooooooorme FAQ-pagina op mijn website waar ik – volgens mij – echt élke vraag over mijn zanglessen, muziek en zang-workshops én mijn voice-over-werk beantwoord. En om het helemaal af te maken, is er inmiddels zelfs een favorietenpagina. Iedereen die me vraagt ‘welke lippenstift gebruik je’ (zo’n 15x per jaar), ‘welke ukelele raad je aan voor beginners’ (zo’n 30x per jaar) en ‘ik ga naar Breda, heb je nog aanraders’ (zo’n 20 per jaar), verwijs ik door naar die pagina.

Handig toch?

Size does matter, Bubbelen Screenshot
Een screenshot uit een van m’n online trainingen. Dit kan mensen al oproepen tot ‘hoe maak je je online trainingen’, ‘welke lippenstift is dat’ en ‘voor voor merk ukeleles gebruik je’. En die vragen beantwoord ik dus allemaal hier.

4. Nog een bonustip

Als je iets wil leren, denk daar dan eens strategisch over na. Soms lijkt iets de beste optie te zijn omdat je in verhouding veel krijgt voor het bedrag dat je betaalt, maar vergeet niet dat je naast geld ook altijd tijd investeert.

Als ik mijn saxofoon als voorbeeld neem (die op een rare manier in mijn bezit kwam en waar ik nog geen fatsoenlijk geluid uit kan krijgen), dan kán ik me natuurlijk inschrijven voor een beginnerscursus op een muziekschool voor een jaar lang les in een groep. Of ik kan zoeken op YouTube, dat is nog gratis ook. Maar waarschijnlijk haal ik het snelste resultaat als ik volgende week een privéles boek bij een saxofoondocent, die ik concreet mijn vragen kan stellen. Kost misschien wat meer geld, maar bespaart me een hoop tijd.

(Natuurlijk maak ik nu een bruggetje naar mijn eigen aanbod, haha.)

Als JIJ nou je stem beter wil leren gebruiken óf willen leren zingen, en je wil én tijd én geld besparen dan wil ik je nog even laten weten dat je NU de kans hebt om – tot 21 mei 2023 – voor slechts € 14,- (ik weet het, ik ben gek) mijn nieuwe online trainingen te pre-orderen. In zowel ‘Schaamteloos en Slim Spreken voor Vrouwelijke Ondernemers‘ als ‘Beter Zingen in 10 Dagen‘, geef ik je naast korte speelse en inspirerende uitleg, vooral ook concrete tips die op korte termijn het verschil maken. Geen urenlang gemekker dus, maar precies de info die jij nodig hebt om vooruitgang te boeken.

Liever een keertje indivueel werken zodat je écht alleen info krijgt die voor jou relevant is? Stuur me gerust een berichtje.

Houdoe en veel liefs,

Anne Ermens

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x