Search
Close this search box.

Heeuuul veeuul verhuistips en klustips

Heeuuul veeuul verhuistips en klustips (B)

Woensdag tekenden mijn vriend en ik voor ons koophuis en vandaag, vrijdag, starten we met klussen. Hoe erg ik ook uitkijk naar het wonen in ‘ons huis’, van klussen heb ik weinig kaas gegeten. Het was dus hoogste tijd om mijn Instagramnetwerk te vragen om hun beste klustips en verhuistips!

Tussendoor gooi ik er trouwens wat linkjes naar bol.com in, naar dingen die handig zijn/lijken of dingen die ik op mijn verlanglijstje heb staan. Leuk ter inspiratie voor jou en ik maak er ook Affiliate-linkjes van, zodat ik er misschien een klein beetje commissie aan verdien als jij iets bestelt. (Kost jou natuurlijk geen cent extra.)

Oke. Daar gaan we:

1. Neem een klantenkaart

De meest gegeven tip: neem alle bouwmarkt passen en klantenkaarten die er maar te vinden zijn. Het zou meeeega-veel korting moeten opleveren. Met de Praxis-app schijn je bijvoorbeeld altijd 40% korting op verf te krijgen.

2. Gebruik ‘verhuistassen’ en een steekwagen

Ik had er nog nooit van gehoord, maar ze schijnen te bestaan: ‘verhuistassen‘. Een soort extra sterkte, grote, boodschappentassen met ritsen en stevige hengels die iets van 30/40 kilo zouden moeten kunnen tillen.

Ook een steekwagentje is een dikke vette aanrader, scheelt een hoop heen-en-weer-lopen.

3. Doe inspiratie op op Instagram

Mensen tipten mij:

 • Look a like interieur
 • De Schilderhulp
 • Living by Lotty
 • Circulairchic
 • Conny van Hees/Huis van Hees
 • Bloomingspaces
 • Doortje Kruisheer

4. Zoek op Marktplaats naar tweedehands spullen

Marktplaats staat vol met heeeuul veeeuuul spullen. Je kan ook een zoekopdracht opslaan, zodat je een melding krijgt als er nieuwe dingen zijn geplaatst. Ik krijg nu bijvoorbeeld een mailtje als er nieuwe banken binnen een straal van 15 kilometer van Breda te koop zijn gezet. (Met hoe Kroepoek onze huidige bank heeft afgeragd, ga ik no way een nieuwe bank kopen.)

Tips voor verhuizen (blog)
Ze lijkt zo lief, maar het schuim komt inmiddels uit onze bank door die grijpgrage klauwen van haar.

5. Laat mooie en (te) dure verf mengen

Van meerdere mensen hoorde ik de tip: kies een kleur van Farrow & Ball verf en laat die kleur bij een bouwmarkt mengen. Normaal ben ik niet zo’n fan van ‘namaak’, maar hier kan mijn geweten goed mee dealen. Ik vind niet dat je een alleenrecht kan hebben op een kleur, toch?

Andere tips rondom verf:

 • Labpaint voor prachtige kleuren
 • De kleur ‘Classic Car’ van Flexa (die dan helaas wel weer een hoop lagen nodig heeft)
 • De kleur ‘Koord’ van het huismerk verf ‘Perfection’ van de Praxis (schijnt ook nog eens hele fijne verf te zijn)
 • De muurverf van Karwei/VTwonen in ‘Moss Green’
 • Kruislings schilderen met speciale kalkverf; ‘Gamma Wood Wall Krijtverf Tender Terra’

En, zo benadrukte iedereen; betaal nooit de volle mep voor verf. Het is altijd wel ergens in de aanbieding. Maarrrr, duurdere merken op natuurlijke basis zijn het geld helemaal waard, zie Lieske, die enthousiast was over ‘Pure & Original’, ‘Lab Paint’ en ‘Little Greene’.

6. De ‘goede’ volgorde

Een van de dingen die me stress geven is ‘de goede volgorde’. Ik vind het al zo overweldigend allemaal en moet er dus niet aan denken dat we dingen inefficiënt doen en het nóg meer tijd en moeite kost. Daar kreeg ik gelukkig advies over:

 • ‘Als je iets met de vloer wil doen, doe het vóór je meubels verhuist, de rest kan later!’
 • ‘Hang pas dingen op als je er even woont. Na een paar weken wennen wil je soms nog e.e.a verplaatsen.’
 • ‘Ga er eerst een tijdje wonen om de lichtinval te ervaren, wat zijn fijne looproutes, waar zou je de keuken juist wel of niet willen en in welke hoek zou de bank het fijnste staan. Voel wat de ziel van het huis wil, jullie moeten elkaar leren kennen, afstemmen, het huis voorbereiden op de verbouwing en als je iets niet weet: vraag het aan het huis, dan komt het beate antwoord vanzelf…’

7. Investeer in goed materiaal

Laat je goed informeren en investeer in kwalitatief goede verf en kwasten/rollers. Deze tip neem ik zeker mee want ik neig toch snel naar ‘ja maar, bij de Action hebben ze dit toch ook?!’

8. Enigzins ontspannen blijven tijdens het verhuizen

 • ‘Zorg dat je meteen echt in je bed kunt slapen in een opgeruimde (zooi op een andere plek zetten) slaapkamer. Houd dus beddengoed bij de hand. En verhuiskleding in manden of dozen die meteen in de kast kunnen, hangkleding op hangers’
 • ‘Wij hebben eerst een maand geklust en geverfd in ons huis en toen we echt over gingen heb ik meteen de gezellige lampen bij de bank neergezet zodat het de eerste avond meteen al even knus op de bank zitten was, ook al stonden er overal nog dozen.’
 • ‘Zorg dat je zo snel mogelijk een waterkoker en koffiezetapparaat in huis hebt voor alle klussers’

9. Maak contact met de buren

 • ‘Mocht je gaan verbouwen, dan deze tip: doe een kaartje (bijvoorbeeld met foto van jullie en Kroepoek) in de bus bij de buren met dat jullie daar komen wonen, maar dat er wat verbouwd gaat worden. Dat jullie er alles aan doen om geen overlast te veroorzaken, maar mocht dit wel zo zijn dat ze zeker even binnen mogen lopen of kunnen bellen naar een van jullie nummers. Dan hebben mensen meteen alle begrip, zien ze wie er komen wonen en komen ze graag een praatje maken.’
 • ‘Vraag aan aantal mensen in de straat wat ze missen of zoo blij zijn dat ze het hebben. Wat ze anders zouden doen als ze nu zouden komen wonen. Bijv. De zon op de achterkant is zo heet dat je airco op die kamer moet hebben of slaap juist aan voor of achterkant ivm lawaai X of Y. Dan kan je zelf kijken wat je belangrijk vindt en wil doen, maar veel mensen kunnen wel iets verzinnen.’

10. Laat PostNL je adreswijzigingen fiksen en post doorsturen

Voor een paar euro per week, stuurt PostNL je post door. Je kan als je dit aanvraagt ook meteen je adreswijziging bij heeeuul veel bedrijven en instanties doorgeven. Superhandig om dat allemaal in een keer te doen, voor die paar euro bespaart dat een hoop tijd.

Voor sommige bedrijven zijn nog wat extra gegevens nodig, maar dat laat PostNl je dan gewoon weten.

BELANGRIJK:

 • Als je een gechipt huisdier hebt, zoek dan wel ook even op hoe en waar je je adreswijziging door moet geven, zodat je weggelopen of verdwaalde harige vriend weer naar het juiste adres teruggebracht kan worden.
 • Blijkbaar moet je je adreswijziging ook nog altijd zelf aan de Belastingdienst doorgeven.

11. Spullen verhuizen

Je schijnt op Marktplaats ook makkelijk aan stevige verhuisdozen te komen. Scheelt toch weer een paar tientjes! Volgens ‘mijn mensen’ op Insta is het echt goed om niet zomaar dozen van de Action of bouwmarkt te kopen, die zijn blijkbaar echt niet stevig genoeg. Ook bij verhuisbedrijven schijn je stevige nieuwe of tweedehands dozen te kunnen kopen (en weer terug verkopen).Lenneke tipte ook nog om bananendozen van de supermarkt te gebruiken!

Verder kreeg ik het advies om het aantal dozen wat je nodig denkt te hebben keer 2 te kopen. (Maar ik ben eigenwijs en denk dat wij niet zoveel dozen nodig hebben, haha.)

Als laatste werd genoemd: huur een verhuislift.

12. Laat de boel controleren

 • ‘Tip is vooral: “Wij zijn na de bouwkundige keuring nog een keer gaan kijken met een familielid dat er veel verstand van heeft en die kwam ook met een hele todolist voor ons (elektra niet goed, ketel gecheckt etc.), dus nog een keer langs met een deskundige derde is echt aan te raden, want dat is anders dan zo’n keuring.’
 • ‘Als het een huis op de begane grond is zorg dan dat de bouwkundige tijdens de keuring ook in de kruipruimte onder het huis kan (wij vroegen de verkoper voorafgaand aan de keuring hier voor te zorgen). Bij onze keuring bleek namelijk dat er een lekkage probleem was wat we anders niet hadden ontdekt.’

13. Zorg voor overzicht

Deze tip komt van mij. Zorg. Voor. Overzicht.

Ik word gek als ik het niet kan overzien en overzicht houden is in deze situatie een flinke uitdaging. Twee dingen die helpen:

 • Mijn familie – en die van mijn vriend – is megabetrokken. Geweldig, een luxe én overweldigend. Toen beide families op de 1e avond kwamen kijken en mijn vriend aan het werk was, kreeg iedereen een stapel post-its en een pen in handen geduwd met daarbij de vraag: plak alsjeblieft zo veel mogelijk tips, adviezen en ideeën in de kamers. Op die manier hoefde niemand zich in te houden maar werd niet alles in mijn hoofd gepropt. Een dag later hebben mijn vriend en ik samen, kamer voor kamer alle suggesties uitgewerkt. Topsysteem.
 • Elke dag als er mensen komen klussen, hangt er een whiteboardvel (je hebt hele handige losse whiteboard-vellen, die gewoon zonder lijm aan gladde oppervlaktes blijven kleven). Daarom zetten we met een stift alle klussen die dag gedaan moeten worden.

14. Nog wat andere losse tips

 • ‘Vansloophout in Rucphen’
 • ‘Zorg dat je het telefoonnummer van de oude bewoners hebt, zodat je die kan bellen met vragen’
 • ‘Bedenk snel wat voor verf of vloer je nodig hebt en hou bouwmarkten in de gaten voor korting’
 • ‘Ga naar de Verfkoning in Breda, voor een goede prijs-kwaliteit-verhouding’
 • ‘Haal verduisterende rolgordijnen bij de Hornbach, daar hebben ze heel veel maten’
 • ‘Haal je tegels bij een outlet, dat scheelt een hoop geld’
 • ‘Alles kost geld en dat klinkt logisch maar er zijn allemaal kosten waar veel mensen niet over nadenken. En alles is 500 euro haha. Notaris, bouwkundige keuring, adviseur x etc.’
 • ‘Bezoek Biggelaar in Breda voor stijladvies’
 • ‘Zet alle afspraken die je maakt met bouwlui of winkels zwart op wit (mail telt ook)’
 • ‘Als je nieuwe planten wil, bestel dan een ‘Kneuzenbox”
 • ‘Doe mee met winacties om bijvoorbeeld verf te winnen’
 • ‘Vergeet niet een rook en koolmonoxide-melder te kopen!’
 • Je mag aansluitingen van lampen blijkbaar niet gewoon laten hangen, daar moet je een ‘kroonsteentje’ aan laten zitten. Als de draadjes los hangen en contact maken, kan je huis blijkbaar in de fik vliegen. Jep.

Mocht je ook aan het verhuizen en/of klussen zijn, dan hoop ik dat je hier wat aan hebt. Deel ook gerust je eigen klustips en verhuistips in de reacties onder deze blog.

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S. Of er ook nog gewerkt wordt

Nou, een beetje minder. Ik heb mezelf een aantal dagen vrij gegeven in het systeem waarin mijn leerlingen hun zanglessen plannen. Verder staan er nog een aantal optredens als Zingende Zeemeermin en boekingen voor muziek en zang-workshops op de planning, maar zelf organiseer ik voorlopig even niks. Als je een berichtje wil wanneer ik weer wat openbare workshops op de planning staan, laat je mailadres hier dan even achter! (Je kan het ook aanvinken als je een berichtje wil ontvangen als mijn online training over stemgebruik en zingen weer te bestellen zijn, ik verwacht dit najaar.)

Deze zomer staat dus vooral in het teken van klussen en verhuizen! Als je vragen hebt, mag je altijd contact met me opnemen, inmiddels heb ik 2 VA’s (virtual assistents) die terwijl ik een muur aan het schilderen ben, zorgen dat je snel reactie krijgt. Voor voice-over-klussen en workshops ben ik sowieso de hele tijd te boeken.

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x