Search
Close this search box.

Je iPhone camera als webcam gebruiken (+ hele vette instellingen)

Je iPhone camera als webcam gebruiken (werkt als een trein) (Blog)

Geen idee waarom ik hier nog NIEMAND over had gehoord: je kan je iPhone als webcam gebruiken en het werkt FANTASTISCH! Vanaf nu geen gedoe met externe webcams meer tijdens bijvoorbeeld online zanglessen. Gewoon in 10 seconden bevestigen, klikken en klaar. Het werkt snel, makkelijk én bespaarde me de kosten van een ‘échte camera’.

Kijk, dit is het verschil

Hieronder zie je me, in een slecht verlichte woonkamer, switchen tussen de webcam van m’n laptop en de camera van mijn telefoon. (En je ziet mijn mond ook open vallen van verbazing, haha.)

Bizar he?!

Oke. Je wil dit vast ook, dus ik leg je even uit hoe het werkt.

iPhone camera als webcam gebruiken doe je zo

  • Zorg dat je iPhone en Apple computer allebei zijn verbonden met dezelfde WiFi
  • Verbind je iPhone en Apple computer met bluetooth
  • Log op je iPhone en Apple computer met hetzelfde Apple ID
  • Controleer op je iPhone of de continuiteits-camera aanstaat (via instellingen, algemeen, AirPlay en Handoff
  • Zorg dat de apparaten dicht bij elkaar staan
  • Als je een video-programma opent, zoals Zoom of FaceTime, verschijnt je telefoon automatisch als camera-optie in je instellingen

That’s it! Kind kan de was doen!

En dan is dit óók nog mogelijk

Je kan het zo instellen, dat je camera je volgt als je beweegt. Zónder dat de camera beweegt. Proberen? Kies het video-effect ‘middelpunt’. Ik vind het een wonder:

Ook tof, het video-effect ‘bureauweergave’, waardoor het lijkt alsof je van bovenaf filmt. Nogmaals, zónder dat je iPhone van positie is veranderd. Is het niet bizar?

Waar je die instellingen vindt? Rechtsboven je menubalk, in het ‘bedieningspaneel’!

Je iPhone camera als webcam gebruiken (b)

Dit kocht ik om mijn iPhone camera als webcam gebruiken

Mijn iPhone 11 Pro en MacBook Pro had ik al. (Er is geen weg meer terug voor mij, Apple heeft me volledig in zijn macht.) Om het mezelf makkelijk te maken en niet afhankelijk te zijn van ‘of er een statief met telefoonhouder in de buurt is’, kocht ik ook:

Dat was ‘em

Tja, zo simpel is het dus.

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S.

Mocht je balen van dit blogje omdat je eigenlijk nét zin had in een blog vol gevoelens en verhalen, dan heb je geluk: er verscheen heeeeel veel in die categorie online de laatste tijd. Bijvoorbeeld over mijn vakantieliefde. Misschien nog leuker: je kan ze ook als podcast beluisteren én inmiddels zelfs op YouTube bekijken. (Chill, want die ga ik vanaf nu óók met mijn iPhone als webcam filmen!)

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x