Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goodiebag met Eten | Too Good To Go : Deel 2

Too Good To Go, Recensie, Goodiebag met eten

Mijn hemel, deel 1 van mijn verhaal over Too Good To Go was echt lang. Dat gaan we niet nog een keer doen. Vandaag minder geouwehoer over gevoelens, en meer informatie over eten. We gaan meteen door naar de tweede locatie waar ik terecht kwam…

2. Suburban Chef

Too Good To Go, Ervaring, Review, Suburban Chef, Arnhem

Blijkbaar herstelde ik toch snel van mijn ‘eerste keer’ in hotel Haarhuis, want die avond durfde ik het nogmaals een Too Good To Gootje te doen. Bij de traiteur. Dat was wat minder ongemakkelijk dan die ochtend, maar echt een succes… mwoah. De zaak zag er leuk en gezellig uit met allerlei zitjes, een vitrine met mooi licht (niet zo snackbar-achtig maar gewoon mooi) en een aantal mensen die nog zaten te eten.  Het meisje achter de balie reageerde nogal verward toen ik haar vertelde over de app, waarna ze een plastic bak bakte, daar wat in schepte en die aan me overhandigde. Dat was het. Binnen 1 minuut stond ik buiten.

Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar ik hoopte eigenlijk gewoon op allemaal leuke, knusse, milieuvriendelijke, papieren tasjes met allerlei verschillende, gezellige, kleine bakjes met hapjes.  Maar nee. Helaas.

De buit:  1x Pompoenstoof met Quinoa en Herfstgroenten van €14,99 voor €4,99*

Als er een moment komt in mijn leven dat ik dagelijks €15,- kan uitgeven aan het afhalen van avondeten voor 1 persoon, dan… dan… dan zou ik dat niet aan eten uitgeven maar het geld bij elkaar leggen en wekelijks een massage boeken.

Ik moet wel zeggen, ondanks dat ik de oorspronkelijke prijs* er niet voor zou betalen, het was heel erg lekker. Echt heel erg lekker. En dat zonder vlees!

*Volgens de website kost dit gerecht ‘maar’ €10,-. Vreemd…

3. Rawsome

Too Good To Go, Ervaring, Review, Rawsome, ArnhemToen ik een dag later binnenkwam bij Rawsome was ik erg benieuwd; er stonden allemaal lekkere soepen en ik had het idee dat het nog best een succes zou kunnen gaan worden. Helaas. De dame liep met me mee naar de koelvitrine, mompelde net iets te luid “Ja, deze is alleen vandaag nog houdbaar!”, en liet me twee flessen sap uitkiezen.

(Die flessen sap waren vast de beste keuze vanuit het voedsel-verspillings-uitgangspunt, maar ik had gewoon gehoopt op eten zodat ik niet meer zou hoeven koken die dag. Die soep zag er lekker uit en ja, ik hoopte gewoon op de jackpot.)

De buit: 2 flessen sap van €11,99 voor €4,49

Ik schrik van de oorspronkelijke waarde van mijn ‘buit’. Wat een hoop geld, €11,99 voor 1,5 liter gezonde drank. Dat zou ik er nooit aan uitgeven. De sapjes smaakten ok, er zaten natuurlijk veel groenten in (hou ik niet zo van) en ik vertrouw erop dat ik er vast heel gezond van ben geworden. Maar ik was niet echt onder de indruk.

4. Traiteur de Oorsprong

Too Good To Go, Ervaring, Review, Traiteur de Oorsprong, ArnhemNa drie keer ‘niet echt op mijn gemak zijn’ begon het bijna te wennen, en dus ging ik met een ‘natgemaakte borst’ en wederom bewapend met plastic bakken naar deze traiteur. En dáár was het fijn! Een totaal andere traiteur dan de andere, want dit was echt een plek waar je alleen maar eten kon afhalen. Geen gezellige zitjes dus, maar, wél vriendelijk personeel. De eigenaar straalde, er werd een praatje gemaakt en uiteindelijk kreeg ik maar liefst drie bakken eten mee!

De buit: 3 stampotten van €14,99 voor €4,99

Drie bakken met eten. Drie keer avondeten zonder ook maar een vinger uit te hoeven steken. Ik was blij. Wel een beetje minder blij toen ik zag dat het alleen stampotten waren, waarvan twee zonder vlees, maar alsnog blij. Dit was absoluut de moeite waard.

5. De Voedselbank

Terwijl ik klaar zat om een vijfde locatie te zoeken voor nóg een Magic Box zag ik op een site voor bloggers een oproep. Er werden mensen gevraagd om vrijwillig te schrijven over de Voedselbank. Dat raakte me. Ik moet als ZZP’er echt wel goed opletten wat er financieel gebeurt, maar ik leef niet onder de armoedegrens. Met kerst vorig jaar kon ik het me zelfs veroorloven om mezelf zowel een HelloFresh ontbijtbox, fruitbox, én gewone maaltijdbox cadeau te doen.

Dit in tegenstelling tot meer dan een miljoen mensen in Nederland. Voor hen geen Too Good Too Go voor de lol, geen fancy Hello Fresh of Marley Spoon box, maar een box van de Voedselbank. Boxen die – zoals de Voedselbank zelf noemt – geen overbodige luxe zijn, maar voorzien in een levensbehoefte.

In plaats van een vijfde review te schrijven doneer ik dus zometeen een maaltijdbox aan de Voedselbank. Wil jij dat ook doen? Het kan super makkelijk met een ‘Tikkie’ via hun website.

Mijn Conclusie over Too Good To Go

Daar kan ik kort over zijn. (Geniet daarvan, want ik ben niet zo vaak kort.) Het is idee is top, de uitvoering verschilt per locatie.

Ik zelf zal niet zo veel gebruik meer maken van de app; ik word nerveus van nog een extra keer ‘ergens op tijd te moeten zijn’, vind het belangrijk om met mijn onregelmatige werk een duidelijke eet-planning te hebben én ik wil gewoon invloed hebben op de producten die ik eet. (*kuch* volkoren brood in plaats van boterkoek en croissants voor mijn ontbijt.)

Heb je vragen? Stel ze gerust, hieronder, of op een van mijn social media kanalen!

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Shirley
19 oktober 2018 22:09

Wat een mooi initiatief van de Voedselbank! Ik heb 3 keer iets bij Too Good To Go besteld en gelukkig was het nooit ongemakkelijk. Alle keren stond er eigenlijk al een tasje klaar. Bij de saladebar dacht ik dat ik een zak soep had gekregen, maar nadat ik de instructies had uitgevoerd bleek het een stamppot te zijn, haha. Omdat ik maar alleen woon, weet ik niet altijd of ik iets op krijg. Bij de bakker iets halen, is wat dat betreft ideaal, want daar kan vaak wel wat van ingevroren worden.

Rachel
21 oktober 2018 11:14

Wauw wat fijn en goed dat je dit deelt zeg!

gea
gea
26 oktober 2018 21:51

Wat een leuk artikel om te lezen, kende het nog niet.

6
0
Ga naar de reacties!x