Zoek
Sluit dit zoekvak.

9 Aanraders in Arnhem

Aanraders in Arnhem, Foto Park Westerveld

Ik was al begonnen met het schrijven van deze blog, maar toen kwamen er ineens allerlei gevoelens naar boven. Die las je een tijdje terug. Maar vandaag, vandaag wil ik je gewoon 9 Aanraders in Arnhem geven. Niet alleen handig voor een weekendje weg, maar juist ook als je in Arnhem woont of naar Arnhem gaat verhuizen. Alles wat ik noem is op basis van mijn eigen ervaring, ik word niet gesponsord.

En kijk! Net als in mijn blogs over Breda heb ik weer een kaart gemaakt zodat je snel kan navigeren naar mijn Aanraders in Arnhem! Zie je dat ik zelfs de icoontjes heb aangepast? En je kan de lagen selecteren! Zodat je kan filteren op tips voor een leuke dag of voor praktische tips voor bewoners. Geweldig toch?!

Voor een leuke dag in Arnhem

1. Buiten een drankje drinken bij Brasserie De Boerderij

Deze ontdekte ik dankzij een Tinderdate. Ik was hier nog nooit geweest, omdat mijn vrienden op een of andere manier de voorkeur geven aan Café Vrijdag. Ook een prima tent, maar waarom zou je aan een drukke weg met knipperende lantaarnpalen gaan zitten als je ook in het bos, aan het water kan zitten? Dat laatste kan dus bij Brasserie de Boerderij.

2. Naar dierentuin Burgers’ Zoo

Zo’n fijne plek. Alleen al de temperatuur in de Bush, heerlijk is het! Ik heb jarenlang een abonnement gehad, en ga dat ook echt missen. (Misschien moet ik maar een Efteling-abo nemen om de pijn te verzachten…)

Bovenstaande foto’s komen zoals je ziet aan de kwaliteit uit mijn privécollectie. Die foto van de tijgers is het meest bijzonder: de twee ‘kleintjes’ zijn de tweeling die in 2013 werd geboren. De eerste dag dat ze naar buiten mochten rende ik er als een soort 13-jarige Justin Bieber-fan naartoe om een glimp van ze op te vangen. Die dag kon ik geen foto van ze maken, maar een paar maanden later leek het alsof ze speciaal voor me poseerden. Prachtig toch?!

3. Zwemmen bij de Rijkerswoerdse Plassen

Als deze zomer weer zo verrekte warm wordt als die van afgelopen jaar kan je je vakantie naar Turkije wel annuleren. Pak gewoon je fiets en leg je handdoek neer bij de Rijkerwoerdse Plassen. Wil je verder fietsen, dan kan je ook terecht bij recreatiegebied Rhederlaag. Haal dan ook meteen een ijsje bij ‘Ijs & Zo’ in Lathum!

4. Borrelen bij Caspar

Echt een lekkere plek voor de vrijdagmiddagborrel. Lekkere hapjes, in de zomer de mogelijkheid om heerlijk buiten te zitten, maar vooral: heel erg vriendelijk personeel. Dit is echt zo’n plek waar je heen moet als je je thuis wil voelen, maar geen zin hebt om zelf je drinken te pakken en voor je gasten te zorgen.

5. Genieten van het uitzicht op de Posbank
Aanraders in Arnhem, Posbank
De Posbank is mooier dan op deze foto. Ik maak gewoon niet zulke mooie foto’s.

De Posbank ontdekte ik echt veel te laat, namelijk in 2018 dankzij mijn vakantievriendje. Waarom had niemand me eerder verteld dat er zo’n stukje paradijs in mijn omgeving was? Blijkbaar kan je hier ook scooters huren, dus ik denk dat ik deze zomer maar een vakantie in Arnhem plan zodat ik dat nog eens kan doen.

Naast de Posbank in de buurt heeft Arnhem natuurlijk ook het Sonsbeekpark in het centrum. Daarnaast vond ik ooit ‘Park Westerveld’, die zie je ook op de foto helemaal bovenaan deze blog.

6. Hardlopen bij de John Frostbrug

Ik maak geen grapjes. Natuurlijk heb ik een haat-liefdeverhouding met hardlopen, maar wat een genot was het om binnen een paar honderd meter in zo’n mooie omgeving te kunnen lopen. Afgelopen jaar had ik helemaal de dag van mijn leven want toen stond Bløf me langs de route toe te zingen.

Ik ben even het archief ingedoken en in bovenstaand filmpje zie je wat van de route. Je kan het geluid uitzetten, want ik klets nogal een hoop tijdens het rennen.
7. Lunchen bij Arneym

Voor iedereen met keuzestress. Bij Arneym kies je meerdere kleine gerechtjes, zo hoef je niet te kiezen wat je wil én is het ook geen enorme ramp als je iets nieuws probeert wat je eigenlijk toch best wel smerig vindt.  Dat is me overigens nog nooit gebeurd bij Arneym, maar gewoon een soort basisangst als ik nieuwe gerechten probeer.

Bestel sowieso de frietjes met kruidenmayonaise en de salade met kip!

Eerlijk is eerlijk, Arneym is een favoriet, maar ik hoop wel dat ze extra personeel gaan aannemen. De laatste paar keren was het zo druk dat het personeel het niet aan leek te kunnen én (logisch) ook wat humeuriger leek. Later toegevoegd: blijkbaar hadden ze het zelf ook door, op Facebook staat inmiddels een vacature.

8. Bezoeken van de Sonsbeekmarkt

De Sonsbeekmarkt is de ideale plek voor wanneer je een ‘Anne-dag’ hebt. Het is geen gewone markt waar mensen in je oren staan te tetteren hoe goedkoop hun aardbeien wel niet zijn, nee.

Het is zo’n markt waarbij je een kwartier met de trotse eigenaresse van een kraampje staat te babbelen over haar zelfgemaakte jam. Waar je rustig naar zelfgemaakte taartjes kan kijken zonder dat er een verkoper in je nek zit te hijgen. Een plek waar je bij een kraampje een kopje thee haalt waarna je lekker naast de herten in het gras gaat zitten om het op te drinken.

(Voor de duidelijkheid. Je zit niet echt náást een hert. Er zit wel gewoon een hek tussen. De wereld is natuurlijk geen Disneyfilm lieve lezers.)

9. Ontbijten bij Anne & Max
Aanraders in Arnhem, Anne & Max
Ontbijt bij Anne & Max

Ze zeggen dat ‘overdaad schaadt’, maar in dit geval gaat dat niet op. Bij Anne & Max at ik op mijn verjaardag Het Meest Goddelijke Ontbijt Ooit.

Daarnaast is het personeel vriendelijk en kan je gewoon lekker rustig zitten. Fijne plek ook om even bij te tanken tijdens het shoppen!

Nog twee bonustips:
  • Een ‘Broodje Zuid’ eten bij ‘Broodje Zuid’, bij het Shell tankstation. Echt lekkere verse broodjes!
  • De DM drogist in Duitsland, waar je vanuit Arnhem binnen een half uur bent. Je kan er al je cosmetica veel voordeliger inslaan: haarverf, deo, scheermesjes, make-up, het scheelt echt een hoop!

Handig als je in Arnhem woont of gaat wonen

Ik ben heel blij geweest met:
  • De dierenartsen van Dierenkliniek Velperweg, die altijd goed hebben gezorgd voor Kroepoek en haar hebben overladen met complimentjes over haar mooie vacht en originele naam. Terecht natuurlijk, maar toch.
  • Agnes van Fysio Arnhem – Therapeutisch Centrum Parkstraat, die naast fysiotherapie ook ‘craniosacrale therapie’ geeft. Iets wat ik nog niet echt kan omschrijven, maar wat me wél erg heeft geholpen.
  • Gitaarles bij Danny Maaskamp. Als ik door had gezet was ik vast enorm goed geworden. Het lag niet aan hem, maar aan mij.
  • Kapsalon La Coupe, waar ik altijd goed ben geholpen én waar ik me nooit ongemakkelijk heb gevoeld. Dit in tegenstelling tot een hoop andere kapperszaken met Veel Valse Vrouwen.
  • Logopedisten Myrthe en Loes van Loes Selten, Instituut voor Stem en Keel, die niet alleen mijn leerlingen en studenten hebben geholpen, maar ook mijzelf.
  • Sportschool Indoor Action, de enige sportschool waar ik het volhield. (Geloof me, ik heb er 5 geprobeerd in Arnhem. En zelfs bij een gewerkt! Maar dat is een ander verhaal.)
  • Shiatsu bij Hannah. Hoe ze het doet is me niet helemaal helder, maar ik voel me altijd zowel energieker als rustiger wanneer ik bij haar vandaan kom. En dat is heerlijk. Je kan bij haar trouwens ook terecht voor Yoga!

Afscheid…

Natuurlijk ga ik nog veel meer missen. Vrienden, bekenden, collega’s maar ook leerlingen. Uiteindelijk zijn zij de échte aanraders in Arnhem en omgeving: de mensen die hebben gezorgd voor zoveel mooie momenten en herinneringen.

Goed. Voordat het wederom een sentimentele boel wordt hier ga ik afsluiten. Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn tips. Heb je aanvullingen? Laat het me dan weten in een reactie, leuk!

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Sylvia
14 maart 2019 19:26

Jammer dat je uit Arnhem vertrekt! Super aardig dat je ons genoemd hebt! Succes Anne!

Villasappho
2 april 2019 15:18

Ik kom zo graag in de omgeving van Arnhem, steden ben ik minder fan van. Maar ik ga je rijtje zeker opslaan.

4
0
Ga naar de reacties!x