Zoek
Sluit dit zoekvak.

Favorieten & Ontdekkingen | Januari en Februari 2019

Favorieten en Ontdekkingen, Januari 2019, Februari 2019

Zo! Tijdens het verhuizen heb ik toch wat vrije minuten gevonden – waarin ik eigenlijk mijn administratie en mail bij had moeten werken – en dus kon ik eindelijk weer eens een Favorieten & Ontdekkingen-blog schrijven. Komt-ie:

Favorieten

Makkelijke Wentelteefjes

Op een rommelige dag, waarop ik alleen oud brood, wat boter en geen beleg in huis had, ontdekte ik het volgende. Door oud brood in de broodrooster te stoppen, het te besmeren met boter en het daarna te bestrooien met kaneel en suiker heb je een superknapperig wentelteefje! Lekkerder dan die zompige zooi en het scheelt ook nog eens een hoop tijd en afwas.

Boeken Lezen

Een van mijn goede voornemens was om meer te gaan lezen, namelijk, elke maand een boek. Daar hou ik me aan, en het bevalt me prima. Ik leg de lat ook vooral niet te hoog: het hoeven absoluut geen dikke literaire hoogstandjes te zijn.

Zo las ik in Januari ‘De jongen in de gestreepte pyjama’. Een aangrijpend verhaal over een vriendschap tussen twee kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Februari las ik wat vrolijkers, namelijk ‘Stampen en zingen’, met column-achtige verhalen van een muziekdocent over zijn eindexamenklas. Een luchtig boek, maar wel eentje die bijzonder genoeg was om nog een keer te gaan lezen. De schrijver sprak zo liefdevol en eerlijk over zijn leerlingen en zijn vak, ik heb meerdere keren gedacht: ‘ik hoop dat ik net zo’n docent ben als hij’.

Skaten

Hoewel ik nog steeds niet kan remmen ben ik met veel plezier door Arnhem gerold afgelopen maanden. Ik ben ook echt van plan mijn skate-kwaliteiten verder te gaan ontwikkelen zodat ik, wanneer mijn fiets weer eens gejat wordt, ik nog een ander sportief vervoersmiddel heb waarmee ik me door de stad kan verplaatsen. (Een skateboard en eenwieler lijken me ook tof overigens, maar daar heb ik wat minder vertrouwen in.)

Ontdekkingen

Game of Thrones

Ik deed een niet-zo-leuke ontdekking toen ik de seizoenen van GoT herkeek.

Net na de Red Wedding zit er iemand op een paard, met een wolvenkop op. De eerste keer dat ik dat zag, dacht ik in mijn kinderlijke naïviteit dat het gewoon een man was met een papier-maché wolvenmasker op. En dat vond ik al heftig. Helaas kwam ik er bij het herkijken achter dat het lichaam op het paard van Rob Stark is, waarbij zijn eigen onthoofde hoofd is verwisselde met het onthoofde koppie van zijn eigen wolf.

Zo bruut. Hoe kán iemand zoiets bedenken. Ik kan er echt niet bij. Walgelijk. Ik probeer er niet aan te denken, maar in inmiddels zie ik zelfs voor me dat ze het kleine koppie van mijn Kroepoek op mijn lichaam zouden zetten en me dan ook zo op een paard door de stad zouden laten rijden. Vreselijk.

Het Geslachtsdeel van een Schildpad

Terwijl ik begin met schrijven van deze ontdekking vraag ik me spontaan weer af of het écht een goed idee was om mijn zakelijke website en blog samen te voegen

Ik geloof dat we het over het programma ‘Pimp my Ride’ hadden, een programma waarbij auto’s werden omgetoverd tot supervette voertuigen met uitklapbare DJ-tafels of kapsalons, toen me werd verteld over iets anders uitklapbaars. Namelijk. De penis van een schildpad. Voor wie het wil, hieronder een filmpje. Je weet niet wat je ziet.

Overigens hoorde ik op Q-music ook dat een clownvis (de Finding Nemo vis) van geslacht verandert op het moment dat het vrouwtje van een groep overlijdt. Ook interessant. Maar toch niet zo interessant als deze schildpad.

Werelddelen

Deze ontdekking is niet zo slim, maar toch wel het hoogepunt van mijn ontdekkingen afgelopen tijd. Ik ontdekte namelijk dat werelddelen niet gescheiden zijn door zeeën en oceanen en je dus in principe met de fiets naar China zou kunnen gaan.

Op een of andere manier had ik ooit bedacht dat elk continent een eigen werelddeel had en andersom. Niet dus. Fijn om hier toch nog op mijn 30e achter te komen.

Wat me verder bij is gebleven van Januari en Februari 2019

(Wellicht minder interessant voor jullie, maar ik vind het leuk om er bij stil te staan.)

Wie had dat gedacht? Op 26 februari buiten eten! Wat een geluksdag was dit!

✦ Het begeleiden van een huwelijksaanzoek!* ✦ Het avontuur met mijn vriend. ✦ Die goddelijke maandag in Februari waarop het zo lekker warm was. ✦ Dat ik twee dagen heel moeilijk deed om niks en heel veel moest huilen. ✦ Het stoppen met anneover.nl. ✦ Afgewezen worden voor een woning omdat de eigenaar iemand wilde die meer zekerheid en inkomen had dan ik als ZZP’er. ✦ Onverwacht tóch een roos krijgen op Valentijnsdag! ✦ Een bezoekje aan het hoofdkantoor van de Glamour. ✦

En er is meer:

✦ De cursus boulderen die ik deed. ✦ De blog over de muziekwereld waar ik zo hard mijn best op had gedaan.✦ Dat mijn auto total loss werd verklaard bij een dealer, maar er uiteindelijk niks aan de hand bleek te zijn. ✦ Dat de kans vrij groot is dat de dealer dat zelf ook wist, maar gewoon geld aan me wilde verdienen. ✦ Hoe mijn gezonde en sportieve levensstijl weer instortte eind februari. ✦ Een hoge hartslag vanwege het zoeken van woningen en het regelen van alle papieren daarvoor nodig zijn. ✦ Spontaan na het werk langsgaan bij vriendin G. ✦ Dat ik uiteindelijk tóch ineens een woning vond en inmiddels aan het verhuizen ben. ✦ Een bezoekje aan het hoofdkantoor van de Glamour. ✦ Een hoge hartslag vanwege het zoeken van woningen en het regelen van alle papieren daarvoor nodig zijn. ✦ Spontaan na het werk langsgaan bij vriendin G. ✦ Dat ik uiteindelijk tóch ineens een woning vond en inmiddels aan het verhuizen ben. ✦

*Ja echt! G. vroeg me hem te helpen met het nummer wat hij tijdens zijn aanzoek wilde zingen voor zijn vriend. Na twee lessen vroeg hij of ik hem ook op het ‘moment suprême’ kon begeleiden op de piano. Mijn antwoord? ‘Ja ik wil’ natuurlijk!

Dat was ‘em weer!

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Naomi
10 maart 2019 13:20

Oh, de jongen in de gestreepte pyjama. Die vind ik zo mooi, maar ook zo aangrijpend! En hoe gaaf om deel uit te mogen maken van een huwelijksaanzoek.

2
0
Ga naar de reacties!x