Zoek
Sluit dit zoekvak.

Social Media dieet & Aanraders

Social Media dieet, Telefoon, Instagram, Influencer, Photo by Freshh Connection on Unsplash

Ik ben op dieet. Op Social Media dieet. Want er is teveel leuks.

Dat probleem had ik overigens eerder ook met films en series. Want -zeker sinds Netflix – stikt het gewoon van ‘heel veel leuks’ en kan je gerust een 40-urige werkweek vullen met het staren naar je beeldscherm.

Inmiddels ben ik gelukkig zover dat ik na de opmerking “Oh An, je moet echt Gilmore Girls kijken, echt iets voor jou!”, niet meer meteen Gilmore Girls ga kijken. In plaats daarvan zeg ik wijs: “Bedankt voor de tip, maar er is teveel leuks en ik heb me er bij neergelegd dat ik niet alles kan bekijken wat men me aanraadt.

En dus heb ik nu twee series gekozen die ik met liefde volg, namelijk de neusjes van de zalm van de Nederlandse Televisiewereld: Expeditie Robinson en Hollands Next Topmodel*. En daar blijft het bij.

*Ik ben trouwens voor Hugo en Silke, jullie?

Goed. Aangezien de schermtijd op mijn iPad nogal uit de hand begon te lopen en ik soms betwijfel of ik de 8000 mB van mijn Sim Only abonnement er nog niet doorheen heb gejast, besloot ik wederom: het is ook hierin tijd om op dieet te gaan. Per medium mocht ik nog maar een beperkt aantal ‘dingen’ volgen. En het leek me leuk daar wat favorieten van te delen.

Instagrammers (max. 100)

Op Instagram is Tom (@strongville_tom) groot favoriet. Hij post over voeding en sport. Niet perse iets waar ik van hou. Tenminste. Ik hou wel van voeding, maar dan meer van pepernoten en bugles gevuld met kaas.

Ok.

Terug naar Tom. Hij is fijn om te volgen omdat ‘ie slimme dingen zegt over gezond leven. Zonder hem zou ik dagelijks kokhalzend twee eetlepels appelazijn wegwerken, omdat ‘een of andere influencer had gezegd dat dat goed is’. Ik trap in alles, maar Tom is mijn geweten. Als ik ooit een personal trainer wil, dan wordt hij het.

Mignon met haar zelfgemaakt maandverband-kostuum. Lees vooral ook haar onderschrift.

En dan hebben we nog Mignon (@mignonnus). Ze is slim, enorm temperamentvol en heerlijk eerlijk. Ze post over kunst, over gelijkheid en over taboes. De hoeveelheid informatie die ze geeft – en de hoeveelheid stories – zijn soms nogal overweldigend maar ik vind het vaak erg waardevol, leerzaam (en entertainend) om ze met volle aandacht te bekijken en beluisteren.

Facebook ( max. 50)

Van de pagina ‘This is Pawsome’ deel ik regelmatig dingen. Zoals de post over een eekhoorntje met een teddy-beer. ‘This is Pawsome’ staat vol met schattige dierenfoto’s en lieve verhalen over bijvoorbeeld een vrouw die 450 jasjes breidde voor zwerfhonden.

Daarnaast volg ik met een soort ongemakkelijk plezier ‘Fran Tielemans’. Ze schrijft spirituele dingen als:

“Deze Mercurius retro (sinds 31/10) is wel intens geweest. Door de Schorpioen-invloed ervan is het mogelijk dat je de voorbije weken verbaasd merkte dat je nog diéper in die innerlijke wateren indaalde.”

Heftig he?! Ik kan ook niet met alles wat, maar op een of andere manier is het toch altijd fijn en steunend om te lezen.

YouTubers (max. 10)

Hoewel mensen zeggen dat ‘bloggen dood is’ en alles om video draait, ben ik geen enorme YouTube-kijker. Toch zijn er twee favoriete kanalen die ik in de gaten hou, namelijk die van Coolblue en die van Bonnie.

Bonnie vlogt op haar kanaal Boncolor en ik vind haar gewoon heerlijk. Omdat ze razend enthousiast kan zijn over kleine dingen, zoals het vinden van een euro op straat. Omdat ze verjaardagskaarten schrijft namens haar katten aan haar vriend. En dat zelfs doet met haar ‘verkeerde hand’, zodat het er extra klungelig uitziet. Omdat ze dingen zegt als: “Ik hou echt heel erg veel van laatjes” , dol is op adventskalenders en ze haar kerstboom een naam geeft. Omdat haar vriend Nick, haar vrienden en ouders ook allemaal zulke vriendelijke mensen zijn. Gewoon, omdat ik een warm gevoel van binnen krijg als ik de vlogs kijk.

https://youtu.be/lhwCeYRsqiE?t=765
Als je wil weten hoe de kerstboom van Bonnie en Nick dit jaar heet…

En dan als tegenhanger even iets ruigers. ‘Coolblue‘. Die ken je wel, van die blauwe dozen met grappige teksten. Hun filmpjes gaan over gadgets en daar hou ik van. Zo brachten ze verslag uit van IFA (’the world’s leading trade show for consumer electronics and home appliances’) en reviewen ze gadgets als drones en wearables. Ik ben er dol op.

Podcasts (max. 10)

Podcasts zijn hip. Over die van ‘Omdenken‘ schreef ik in 2018 al, en nog steeds is dat een van mijn favorieten.

Ook luister ik regelmatig naar de meiden van ‘Damn, Honey’. Hun podcasts hebben onderwerpen als ‘niet-moeder-zijn’, ‘het taboe op poepen’ en feminisme. Eerlijk, soms maken ze me zo bewust van dingen dat ik het leven steeds ingewikkelder vind worden, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik zoveel van ze kan leren.

Blogs (max. 15)

Ik denk dat ik al dik 15 jaar blogs lees. Dat begon met ‘Miss Lipgloss’ en ‘Beautygloss’; websites waarop meiden krultangen en lippenstiften uitprobeerden. Geweldig vond ik het. Inmiddels lees ik liever persoonlijke blogs. Die van Lenneke, Freelennse, is een van mijn favorieten, ze schrijft lekker persoonlijk en heeft veel humor. Ook Last days of Spring, de blog van Marlous vind ik is een favoriet, haar wekelijkse dagboeken lezen lekker weg en ze maakt prachtige foto’s.

Eigenlijk zijn dit soort vrouwen gewoon ‘denkbeeldige’ vriendinnen. Vriendinnen die niet zeuren als je 3 maanden niks van je laat horen. Die me nooit confronteren met mezelf. Lekker makkelijk dus en op een of andere manier een waardevolle toevoeging aan mijn échte vriendinnen.

En dat lijkt me wel genoeg

Wat een hoop he?! Ik ben wel benieuwd, volgen jullie ook zo veel mensen en wie zijn jullie favorieten?

Liefs,

Anne

Enne, voor wie zich afvraagt wat dat allemaal kost…

Soms vergeet ik dat er lezers zijn (kuch, mijn ouders), die niet zijn opgegroeid met al deze nieuwe media. Of mensen van mijn leeftijd (kuch, M.), die het gewoon nog niet allemaal snappen. Voor die mensen heb ik leuk nieuws: alles waar ik over vertel is gratis. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon/tablet/computer en een werkende internetverbinding. Dat kan met Wifi, maar ook ‘gewoon’ over een mobiele internetverbinding. En dat kost helemaal niet veel meer: waar je in 2011 nog zo’n €55,- betaalde per GB, ben je nu nog geen tientje kwijt. Zeker met een Sim Only abonnement is dat allemaal goed te doen. Het volgen van accounts is ook helemaal niet zo ingewikkeld, er is vast een buurjongen of nichtje dat het je in 10 minuten heeft uitgelegd.

In deze blog is een samenwerking verwerkt. Dit heeft verder geen enkele invloed op het verhaal.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Jenn
13 december 2019 10:01

Ik volg best veel blogs, daar ga ik mezelf ook geen ‘dieet’ voor opleggen. Verder ben ik vrij actief op Twitter. Facebook heb ik vooral om ondanks de afstand contact te houden met vrienden in het buitenland, en verder doe ik daar maar weinig mee. (Oke, candycrush!!) Ik vind het voor mezelf wel meevallen. Ik heb geen meldingen op mijn telefoon aan staan, ben nergens obsessed mee en kan prima een paar dagen helemaal offline zijn.

Audrey
13 december 2019 10:21

Ik volg wel veel blogs – veel te gezellig om te missen! – maar ik beperk me wel tot een stuk of 5 podcasts en 3 YouTube-kanalen, waarvan ik dan weer niet eens alles kijk. En social media… tja. Wel vrij veel accounts, maar mijn telefoon gewoon wegleggen voor een aantal uur gaat steeds beter.

Lenneke
13 december 2019 11:07

Nawhhh, zo lief dat je me noemt! En hóe! Dank je welllll.

6
0
Ga naar de reacties!x