Search
Close this search box.

De 11 vragen die mijn baas me wekelijks stelt

De 11 vragen die mijn baas me wekelijks stelt (B)

Nadat ik in 2010 afstudeerde aan het Conservatorium, ben ik los gegaan. Zo heb ik onder andere één zelfgeschreven lied (over mijn poes Kroepoek) uitgebracht, blogs geschreven over mijn datingleven, maandenlang als Zumba-instructrice gewerkt en spontaan een cursus gemaakt over ‘hoe je je eigen GIFjes kan maken’. Daarnaast ben ik ooit in een veel te bloot kostuum door een stuk karton heen gerend om de ‘Doldwaze Dagen’ van de Bijenkorf te openen, gaf ik les in ‘jezelf presenteren’ op een MBO, maakte ik wat websites voor andere mensen en creëerde ik spontaan een activistisch kunstwerk.

Je kan dus wel stellen dat ik als ‘zelfstandig ondernemer’, érg zelfstandig ben en precies doe waar ik zin in heb. Kei-leuk allemaal. En tegelijkertijd ook dodelijk vermoeiend, want ondertussen wil ik vooral de belangrijkste dingen doen; het geven van zanglessen en workshops en het doen van voice-over-werk.

‘Had ik maar een baas’, wenste ik soms, ‘iemand die precies zou weten wat goed voor me is en welke impulsen ik wel en welke impulsen ik vooral gewoon ook even lekker niet moet volgen. Iemand de me complimentjes geeft en iemand die zorgt dat ik op het juiste spoor blijf.’

Nu staan de coaches natuurlijk voor me in de rij (niet specifiek omdat ik nou zo bijzonder ben, maar gewoon omdat er veel coaches zijn). Maar ik besloot: ik ga dat varkentje mooi eens even zelf wassen. Vanaf nu, ga ik wekelijks vergaderen. Vergaderen met mij.

En dat deed ik. Ik deelde er laatst al iets over op social media en omdat mensen erg nieuwsgierig waren, neem ik je vandaag mee in zo’n vergadering. Ik noem gewoon alle vragen op die ik langsga, bespreek de antwoorden kort met je en… nouja, wat jij er dan verder mee doet, dat moet je lekker zelf weten. Maar het kan nooit kwaad om even mee te vergaderen en te bedenken hoe jij de vragen zou beantwoorden!

1. Hoe is je energieniveau op dit moment als je het een cijfer tussen de 1 en 10 moet geven en waarom is dat zo?

Een 4, ik voel me gammel en moet waken voor het september-instort-moment. Elke keer zijn er in het begin van een nieuw schooljaar teveel leuke, toffe dingen die ik wil doen. En te veel leuk, is alsnog teveel. Zoals ik iemand ooit hoorde zeggen; ‘puppy’s zijn ook leuk, maar je dood laten knuffelen door 2000 puppy’s, is ook niet meer leuk.’

2. Hoe enthousiast ben je over de afgelopen week? 

Kei-enthousiast. Ik heb het idee dat ik niet alleen ‘onderhoud-dingen’ heb gedaan, maar ook stappen vooruit heb gezet.

3. Heb je de Drie Belangrijkste Dingen die je bedacht voor afgelopen week ook daadwerkelijk gedaan? 

Ja! Ik heb m’n voice-over-demo’s verstuurd, eindelijk mijn Instagram-Facebook-en-LinkedIn berichten bijgewerkt én m’n zangavond en workshops goed voorbereid.

4. Heb je je tijd goed ingeschat?

Deze moet ik uitleggen. Ik zet vaak een timer aan en dat bedenk ik hoeveel tijd een klus mag kosten. Dus bijvoorbeeld ‘blog schrijven, maximaal 45 minuten’. Meestal ontdek ik dan dat ik er veel langer over doe en door daar bewust van te worden, hoop ik daar beter in te worden. Maar het is nogal confronterend, dus afgelopen week heb ik mezelf gewoon geen maximale tijd gegeven, dan kon ik het ook niet verkeerd inschatten.

5. Welke activiteiten/mensen/dingen hebben tijd en energie gekost, maar niet genoeg opgeleverd?

Het lezen van boze berichten op Facebook over activistische onderwerpen zoals ‘dat we nu een zwarte Ariel hebben’. Daar moet ik gewoon mee stoppen, want sommige mensen willen gewoon niet naar een ander luisteren, het heeft dan geen in daar energie in te steken.

6. Welke activiteiten/mensen/dingen waren achteraf essentieel voor je geluk, productiviteit, focus en energie?

Dat was absoluut het toegeven aan de herfst. Pompoenrecepten koken – dit is een aanrader – kaarsjes aan, thee drinken, onder een dekentje liggen, kortom: gewoon toegeven aan het feit dat de zomer voorbij is en de schoonheid van het nieuwe seizoen omarmen.

7. Welke blinde vlekken of grote verrassingen waren er en wat heb je daarvan geleerd?

De tragedie met de beamer.

Je moet weten; als ik een zangavond in Breda organiseer – zo’n avond waarbij mensen ongeacht hun talent of ervaring lekker komen zingen in een thema, zoals ‘ABBA’ of ‘Disney’ – dan zit ik achter de piano. Ik begeleid dan vanaf de tekst en noten op mijn iPad en die worden via een blitse verbinding ook naar de beamer gestuurd, zodat alle deelnemers lekker in een rechte, open houding kunnen zingen en er ook geen 30 bomen gekapt moeten worden voor het maken van printjes die dan toch weer weggegooid worden.

Top. Behalve dat het niet werkte, omdat ik tijdelijk op een andere computer werkte. En dus ben ik er afgelopen week zo’n 8 uur mee bezig geweest en heb mijn leven ervoor geriskeerd door op een wiebelige trap op een wiebelige tafel te klimmen met VGA en HDMI kabels in mijn hand.

Wat ik daarvan leer? Zorgen dat ik altijd een pakket met tekstboekjes bij me heb van ‘algemene liedjes’, zodat ik in het ergste geval, als alles technisch tegenzit, alsnog repertoire heb om te zingen. En daarnaast: sparen voor een eigen beamer.

8. Waar ben je trots op, wat was je grootste overwinning of prestatie?

Ik heb eindelijk, eindelijk, eindelijk, mijn voice-over/stemacteerdemo’s opgestuurd naar de allerspannenste studio’s, namelijk de studio’s die stemmen casten voor Disney! (Als je benieuwd bent, kan je ze hier luisteren.)

9. Ben je nog ‘in alignment’ met je grote doelen?

Elk jaar kies ik een groot doel en ik check dus ook wekelijks of ik nog op het goede spoor zit met dat doel. Dat is niet extreem obsessief hoor, een doel mag namelijk ook gewoon veranderen. Ik ga op deze vraag overigens niet in nu, dat komt later misschien wel.

10. Welke drie dingen wil je doen om van de komende week een succes te maken?

Nieuwe liedjes en teksten voor de Zingende Zeemeerminnen voorbereiden, lid worden van de sportschool en een boek lezen. Geen grootste dingen dus, want ik wil vooral weer een beetje opladen.

11. Welk hoogtepunt staat er op de planning voor komende week?

Dat is het optreden met de Zingende Zeemeerminnen! Morgen, zaterdag 24 september 2022, treed ik op met de Zingende Zeemeerminnen in Arnhem, tijdens het WK Volleybal. In een voorstelling voor het hele gezin van zo’n 20 minuten, speel ik de rol van ‘Zeemeermin’, ‘koning’, ‘kikker’ én ‘de baby’. Mocht je benieuwd, kom gerust kijken!

Dat was ‘em voor vandaag, leuk als je me laat weten of je er iets aan hebt gehad! En goed om te weten; een deel van deze vragen is geïnspireerd op het boek ‘Grip‘, van Rick Pastoor. Zeker een aanrader om te lezen als je ook wat slimmer wil werken.

Houdoe en veel liefs,

Anne Ermens

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x