Search
Close this search box.

Favorieten & Ontdekkingen | December 2018

Favorieten en Ontdekkingen, December 2018

Favorieten

Google Home Mini

Ze doet het licht voor me aan, speelt muziek af als ik er om vraag en weet me zelfs te vertellen hoe laat de supermarkt morgen open gaat. De schat. Mocht je het niet kennen: een Google Home is een speaker die al je ‘slimme’ apparaten met elkaar verbindt. En dat is meteen ook het risico, want hoe meer toffe apparatuur je hebt (zoals een Nest verwarmingssysteem, robotstofzuiger, slimme deurbel) hoe leuker het wordt. En dus wil ik nu ook deze oven, zodat ik vanaf de bank kan vragen of-ie alvast wil voorverwarmen.

Kerst

Je hebt niks aan deze favoriet, hij is niet in de winkel te koop. Maar kerst 2018 was absoluut een favoriet van december. Wat heb ik genoten.

Hieronder een klein filmpje van Kerstavond met vrienden. Er werd goddelijk gegeten, de sfeer was top, en S. dwong ons moedigde ons aan om te zingen (en filmde het stiekem). En zingen, dat deden we: minstens een uur lang kwam het hele Disneyrepertoire voorbij. Belangrijk detail: ik had de mooiste rok van de wereld aan waarvan je op 0.23 een glimp kan opvangen.

Ook eerste kerstdag, waarbij we hebben ge-gourmet met mijn familie (inclusief baby) was heerlijk. Elk jaar drukt mijn moeder ons op het hart: “Alleen komen als je wil he, voel je niet verplicht hoor!” En elk jaar vertel ik haar dat ik niks liever doe dan tijd doorbrengen met mijn familie, terwijl ik een stuk of tien van mijn moeders zelfgemaakt slavinkjes naar binnen werk met de Douwe Egberts Kerst-CD op de achtergrond.

Tweede kerstdag was chill, na een rondje Makro aten we – in dezelfde onesies – pannekoeken en kindersuprise-eieren terwijl we Game of Thrones keken. Kortom: kerst 2018 was de ultieme combinatie van ontspanning, muziek, fantastisch eten, rust en gezelligheid.

Mary Poppins Returns

In de herfst en winter kost alles meer moeite. Zelfs van de bank afkomen om naar de bioscoop te rijden is een flinke opgave. Wat ben ik blij dat ik mezelf naar buiten heb geschopt om ‘Mary Poppins Returns’ te gaan bekijken. Echt een heerlijke, ouderwetse en ontroerende Disneyfilm. Zo mooi dat ik ‘em binnenkort nóg een keer wil gaan kijken.

Rolo-Koekjes
Favorieten December 2018, Koekjes bakken

In december bakte ik koekjes waarbij ik gebruik maakte van dit recept. Ze waren hemels, ook al zagen ze er niet zo kerstboom-achtig uit als ik had gehoopt.

Ontdekkingen

Aansteker

Dit is echt een ‘lifechanging’ ontdekking voor me. Als je een aansteker hebt met zo’n wieltje dan kan je dat wieltje gewoon los laten terwijl je het knopje omlaag drukt! En als je de hoek van je hand veranderd dan komt de vlam ook niet naar je toe, maar gaat ie van je af!

Ik heb dit dus altijd fout gedaan. Ik geloof zelfs dat ik wel eens een pizza heb besteld omdat ik mijn lange aansteker kwijt was en ik er – met zo’n ‘wieltjes-aansteker’ bij m’n gasfornuis – gewoon niet uit kwam zonder mijn vingers compleet te verbranden.

Ik overwoog overigens het verschil te filmen maar mijn handen zitten vol blaren van het boulderen (kom ik misschien nog op terug). Hier in ieder geval een filmpje van iemand die ik niet ken. Hij laat zien hoe het dus wél moet.

Zoekwoorden

Er is iemand op mijn site gekomen omdat hij zocht op ‘man kijkt in een blote kont van een vrouw’. Top.

Wat me verder bij is gebleven van December 2018

(Wellicht minder interessant voor jullie, maar ik vind het leuk om er bij stil te staan.)

Favorieten December 2018, Kattencafé
In het Kattencafé

✦ Tim hielp me met het verbeteren van mijn Nederlands voor een blog die binnenkort online komt. ✦ Dat ik met Karin naar het kattencafé ging en bang was voor de naaktkat. ✦ Ik liet mijn eerste tatoeage zetten. ✦ Jullie reacties op mijn enquete. ✦ Dat ik twee kerstpakketten kreeg: eentje won ik, de ander kreeg ik van collega W, superlief. ✦ De vleesetende plant die in het kerstpakket zat en ik uiterst fascinerend vind. ✦ Uitgenodigd worden bij soort van via-via-vrienden voor een Sinterklaasspel. ✦ 24 uur offline. ✦ Galgje spelen tussen 2 sets door bij een optreden. ✦ Bowlen met Guilty Treasure.

Waarom je je op Januari kan verheugen:

Het is al 11 dagen januari als deze blog online komt. En tot nu toe gaat het een beetje moeizaam allemaal. (De auto waar ik over vertelde is inmiddels ook nog total loss verklaard dus dat maakt het er niet makkelijker op.)

Maar, laten we zorgen dat januari ons niet klein krijgt!

Nu wilde ik een lijstje met leuke dingen voor januari. Maar eigenlijk komt ik niet verder dan dat het 21 januari Nationale Knuffeldag is en op 24 januari Nationale Pindakaasdag. Doe ermee wat je wil… En probeer er ondertussen toch maar het beste van te maken met soep, kaarsjes en dekentjes.

Gek Einde

Misschien een gek einde van deze blog maar ik kan het niet laten. Ik denk dat het duidelijk is dat ik wel eens lekkerder in mijn vel heb gezeten, ondanks de goede omstandigheden waarin ik me bevind. Je kan je voorstellen dat mensen die al problemen hebben, eenzaam zijn, veel stress ervaren, het nog een stuk zwaarder hebben.

Maandag 21 januari is het Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Ik kan natuurlijk niks van jullie – mijn lezers – vragen, maar denk er eens over na of je die dag, of de dagen eromheen, iets minder deprimerend kan maken voor een ander. Door bijvoorbeeld je eenzame oom te eten te vragen, je verhuisde vriendin een brief te sturen of die irritante collega gewoon eens vriendelijk te vragen hoe zijn weekend was.

Enne, als je nog leuke dingen weet om je op te verheugen in januari dan hoor ik het natuurlijk graag!

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x