Zoek
Sluit dit zoekvak.

Favorieten | The Breakup Edition

Liefdesverdriet, Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Als je iets ‘Limited Edition’, ‘Special Edition’, of iets in die trant noemt, dan lijkt het meteen extra bijzonder. En deze editie van mijn favorieten ís ook extra bijzonder, aangezien hij tot stand kwam in samenwerking met liefdesverdriet.

(Het is dus wat mij betreft ook écht een eenmalige editie.)

Mocht je overigens net op deze site komen omdat je op zoek was naar zangles, vergeet je daar dan niet voor aan te melden! En, lees ook dit nog even door, voordat je verder leest op mijn blog.

Dus…Liefdesverdriet

Tja. Ik kan proberen er omheen te draaien, maar het is eigenlijk heel overzichtelijk. Mijn vriend is mijn vriend niet meer. Afgelopen dagen waren intens. Het deed en doet allemaal verrekte veel pijn. (Ik wil dat toch gewoon even benoemen, want het slaat nergens op er luchtig en nonchalant over te doen.)

Maar, ik wil er nu verder niet op in gaan. Ik wil in gaan op de zaken die me blij hebben gemaakt de afgelopen dagen, dingen die me hebben geholpen, kortom: mijn Favorieten.

Churros
Daaronder liggen ze. Vier stuks puur geluk.

Dit lijkt een grap maar ik ben bloedserieus. Maandagavond had ik een moment van intens geluk. Een moment waarop alles fijn was, er geen pijn was, het eigenlijk leek alsof er zelfs geen oorlog meer was op de wereld en alles perfect was.

En dat was het moment dat ik bij Foodshed in Rotterdam de Parmezaan Churro met Lardo en Parmezaan Schuim in mijn mond stak. Ik weet dat ik soms overdrijf, maar echt, dit is het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. De smaak, textuur, het was goddelijk. Goddelijk.

Sport

Op de echt korte termijn is sport natuurlijk nooit een favoriet. Het betekent namelijk dat je moe wordt, elke keer om moet kleden, je gaat stinken en wordt vaak ook nog geconfronteerd wordt met dingen die nog niet helemaal lukken of altijd beter kunnen.

Maar op een iets langere termijn is sport wél favoriet. Omdat je je naderhand altijd fitter, trotser en sterker voelt. En bovendien omdat je, als je in beweging bent, letterlijk en figuurlijk niet meer klem zit, niet meer vast zit.

Quotes

Het internet staat vol met quotes en de leukste bewaar ik altijd in een mapje. Daar zitten dingen tussen die luchtig zijn, zoals deze:

En daar zitten ook dingen tussen die ik eigenlijk gewoon een beetje klef en zweverig vind. En toch moet ik toegeven dat ik juist aan die, half-spirituele wierook-achtige quotes een hele hoop heb. Zoals deze:

De mensen om me heen

Meteen op de Dag van de Ellende deelde ik. En niet bepaald zuinig ook. Hoewel ik geen onderdeel ben van een hechte vriendengroep, heb ik wel een hele hoop mensen met wie ik goed contact heb. Misschien niet wekelijks, maar wel echt goed contact. En deze mensen werden ingelicht. Sommige belden me onmiddellijk, boden aan hun afspraken af te zeggen en naar me toe te komen, sleurden me mee naar het bos en zorgden dat ik mijn brood opat, anderen stuurden berichtjes en vrolijke kattenfoto’s. Zelfs de man van een oudklasgenoot stuurde dat hij hoorde wat er gebeurd was, en benadrukte nog even dat mijn ex een pannekoek is. En dat is toch altijd goed om te horen.

Onder het mom ‘wie niet waagt, wie niet wint’, benaderde ik ook de twee meiden die ik nog maar net had leren kennen in Breda. Ze stonden dezelfde avond op de stoep, de een met gebak en de ander met een boek over liefdesverdriet waarvan ze dacht dat het me misschien zou steunen.

En daar blijft het niet bij, nee. Ook de dag daarna kreeg ik s’ochtends berichtjes ‘of ik wel al ontbeten had’, in de avond telefoontjes om te vragen hoe het ging, mocht ik bij mensen mee-eten, haalde mijn schoonbroer de kast bij de Ikea die ik met mijn ex zou halen omdat ik ‘em zelf niet kon tillen, en nadat ik ook op Instagram ‘de Grote Onthulling’ had gedaan was er, naast alle andere (vage) bekenden en onbekende volgers zelfs een studente die me een berichtje stuurde om me een hart onder de riem te steken.

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ zeggen ze. Ik heb ze allebei, en nog meer dan dat. En daar ben ik mega dankbaar voor.

Mijn eigen tips (en de toevoegingen van anderen)

Ik schreef er natuurlijk eerder over, over liefdesverdriet. Maar liefst acht tips gaf ik, in de hoop daar anderen mee te helpen. En ik moet je zeggen, het zijn echt goede tips.

Natuurlijk zorgen ze niet meteen dat al het verdriet verdwijnt. En natuurlijk heb ik dus ook voor de zekerheid nog even rondgevraagd of mensen niet tóch nog een andere Gouden Tip voor me hadden. (Jaja, ik weet dat het tijd kost, maar aangezien ik geen boeddha ben heb ook ik gewoon een natuurlijke weerstand tegen pijn.)

Dit waren de reacties:

Tips van anderen voor Liefdesverdriet
De Gouden Tips tegen Liefdesverdriet van mijn Instagram-Achterban, bestaande uit leerlingen, vrienden en mensen die ik niet eens ken!
En dan waren er nog deze Favorieten:
Kroepoek, Steun en Toeverlaat in tijden van Liefdesverdriet
  • Kroepoek: Kijk naar de foto. Dit heeft verder geen uitleg nodig.
  • Lampen: Soms is geluk wel te koop. Niet alleen in de vorm van Churros, maar ook in de vorm van lampen. Bij de Ikea kocht ik een aantal nep-Hue-lampen, en inmiddels ziet nu ook mijn slaapkamer er dankzij het geweldige lichtplan uit als het decor van de Lion King.
  • Mijn werk: Zondag was ik Zeemeermin. En hoe rot je je ook voelt, wanneer je bedekt bent met glitters en een schelpen-BH, een staart om je benen hebt en in de zon zingt terwijl kinderen je ademloos aankijken, dan kan je niet anders dan je stukken beter voelen. (Filmpje zien? Dat kan!)
  • Spelletjes: Het spelen van spelletjes is de beste en wellicht meest gezonde manier om ‘in het moment te leven’ en het verleden en de toekomst compleet los te laten. (Hangt wel af van welk spel, een eeuwigdurend potje Monopoly is ellende, maar ik speelde Halli Galli en Exploding Kittens, simpele spellen waar je je gewoon als een bezetene moet concentreren.)
  • De Zon: Omdat het, als de zon schijnt, toch altijd voelt alsof de wereld haar armen om je heen slaat.
  • Een werkgeraleerd iets wat ik niet aan zag komen: … en daarover wordt deze week meer duidelijk, ik verwacht er binnenkort meer over te vertellen.

Dit waren ze! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, en er misschien zelf ook wat aan hebt, of je nu liefdesverdriet hebt of op een andere manier ‘in de shit zit’. Ik heb er in ieder geval met plezier over geschreven.

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
12 juni 2019 08:58

Aaah, dat is niet leuk 🙁 Maar wel superfijn dat je zo veel lieve mensen om je heen hebt!

Saskia
12 juni 2019 12:49

Mooie quotes, ik hou daar altijd van. Och en nooit leuk zo’n breakup. <3 Knuffel!

Wendy
12 juni 2019 13:20

Wat naar! Al is dit wel een heel fijn artikel geworden, zo. 🙂 Hopelijk laat de zon zich snel weer zien, want dit weer is ronduit blegh.

Liefs terug,
Wendy

6
0
Ga naar de reacties!x