Search
Close this search box.

Films van de Afgelopen Tijd #4 (met o.a.The Meg en Christopher Robin)

Popcorn, Bioscoop, Recensie, Films van de Afgelopen Tijd, 4

Ja hoor, daar is tie weer. De blog waar heel Nederland naar uit kijkt. Ik bespreek wat films met je!

The Meg

Waar het over gaat

Een onderzeeer wordt aangevallen door een haai-achtige verschijning.

Mijn ervaring

Hier zou ik nooit in m’n eentje naar toe gaan. Ik hou van toffe 3D, maar alles wat onder water zit kan me eerlijk gezegd gestolen worden. Ik hou van dieren met vier poten en een vacht, en de rest vind ik over het algemeen vies en eng. En ik heb geen plezier in de confrontatie met enge dingen. Maar, toen mijn vrienden ‘em wilden zien was ik de beroerdste niet en besloot ik toch mee te gaan.

En daar ben ik blij om. Ik vond het echt te gek. Hij was wel zo spannend dat ik af en toe mijn 3D-bril afzette, maar niet zo spannend dat ik er chagrijnig van werd. Geweldig gemaakt, sympathieke spelers en goede grappen. Als je nog een bioscoopbon hebt liggen zou ik ‘em zeker voor deze film gebruiken.

Kleine tip voor de gevoelige mensen onder ons: als je ook zo benauwd word van onder-water-scene’s moet je even tegen je hersenen zeggen: “Tof dat je meeleeft brein, maar zij zijn onder water, ik niet. Dus mijn lichaam kan zonder problemen zuurstof binnenhalen en het is niet nodig om me zo in de situatie te verplaatsen.” Of ben ik de enige die een fysieke reactie krijgt op onder-water-scene’s?

De ervaringen van mijn Bios-Buddies

Bios-Buddy 1 (Man, 35): Special effects zijn vet en de verhaallijn is tof!

Bios-Buddy 2 (Vrouw, 29): Een film met een betere verhaallijn dan verwacht, het gaat niet alleen om schrikmomenten en ik moest zelfs best wat lachen!

Een aanrader voor

Avondje weg met vrienden of je partner. Of wie dan ook. Ik zou bijvoorbeeld ook mijn vader mee willen nemen, die volgends mij al 10 jaar geen bioscoop heeft gezien, zodat hij echt goed de intense belevenis van bijvoorbeeld 3D en Dolby Atmos kan ervaren.

Score:

Voor thuis 7/10 voor in de bios 9/10

Christopher Robin

Waar het over gaat

Christopher Robin (in Nederland ‘Janneman Robinson’ genoemd), het jongetje uit de Winnie The Pooh boeken, wordt volwassen. Hij verliest zijn dierenvrienden – en daarmee een deel van wie hij is – uit het oog. (Dat heb ik mooi omschreven al zeg ik het zelf.)

Mijn ervaring

Dit was – shame on me – mijn eerste kennismaking met Winnie The Pooh en het smaakt naar meer! Wat een lekker rustige film. Geen hysterische shots en flauwe grappen maar gewoon een vriendelijk verhaal. Door de beelden in de natuur en het niet-glamoureuze uiterlijk van de poppen zijn sommige scenes bijna sprookjesachtig te noemen.

Hoewel de film zich niet in het heden afspeelt zullen veel mensen zich herkennen in het personage van Ewan McGregor, die zich mee laat slepen door drukte op het werk en het alsmaar willen presteren. Knap hoe Disney, zonder belerend over te komen, je aan het denken zet door de luchtige en wijze opmerkingen van een stel dieren.

Een aanrader voor

Als je vrienden wil laten inzien dat ze te hard werken,  maar ze er niet mee durft te confronteren. En als je van ‘lieve, zachte films’ houdt.

Score:

8/10

En dan nog even kort…

Mamma Mia 2: Here We Go Again

Het vervolg op Mamma Mia zag ik een paar weken terug bij de Pathé Ladies Night. Omdat die avond al een hele happening was, kan ik niet echt een objectieve mening geven. Wat ik me nog herinner is het volgende: veel lekker zomerse beelden, ik werd er vrolijk van en Cher had van mij weg mogen blijven.

Midnight in Paris

Deze film uit 2011 nam ik mee van de DVD-afdeling op de sportschool. Hoewel ik niet dol ben op Owen Wilson (ik weet niet, het is ook niet eerlijk, maar iets aan hem irriteert me altijd) ben ik wel dol op de film. Niet door het verhaal, niet omdat ik heel hard heb gelachen, maar gewoon omdat de sfeer Frans is. Ik kan het niet anders zeggen maar: ‘Midnight in Paris’ voelt als een warme handdoek die om je heen wordt geslagen na een regenachtige fietstocht’. (Ik ben echt in mijn element vandaag.)

Tot de volgende keer maar weer!

Liefs,

Anne

/// Disclaimer ///

Het is Pathé helaas nog niet opgevallen dat ik zo enthousiast schrijf over de films die ze draaien. Daarom nog steeds geen gesponsorde snoepzak voor mij. Wat wél tof was is dat ik, als trotse bezitter van hun Pathé Unlimited Abonnement, gratis een enorme bak met popcorn kon ophalen voor mijn verjaardag. Leuk toch?!

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Jessica J.
29 augustus 2018 09:52

Ik wil Christopher Robin zó graag zien! Lijkt me echt een prachtige film. Love Winnie the Pooh!

3
0
Ga naar de reacties!x