Zoek
Sluit dit zoekvak.

Organiseren kun je van mij leren | Deel 3: Anne-Dag

Anne-dag, Hangmat, Chillen, Photo by Drew Coffman on Unsplash

Mocht je er op hopen, ik heb geen grappig verhaal vandaag waarin ik je meeneem in een ongemakkelijke situatie of iets dergelijks. Ik weet dat jullie daarvan houden, maar helaas pindakaas. Vandaag ga ik het hebben over ‘Anne-dag’.

‘Anne-dag’

Ja. Duizend maal beter dan ‘Wisseldag’, waar ik je eerder over vertelde, is ‘Anne-Dag’. Als ik je iets mag aanraden in het leven is het ‘Anne-Dag’.

Of nouja, als je Wilma heet is het natuurlijk ‘Wilma-Dag’. Waar het om gaat is dat het jouw dag is en je de hele dag precies doet waar je zin in hebt. (En daarbij hou je natuurlijk de standaard normen en waarden in je achterhoofd. Niemand zit erop te wachten dat je in je nakie in een restaurant gaat zitten of een Happy-Hardcore feest geeft op een begraafplaats. )

Wat is belangrijk

  • Je maakt geen enkele afspraak op deze dag, óók geen leuke. Zo hoef je aan niemands verwachtingen te voldoen.
  • Je bereidt de dag voor zodat je er optimaal van kan genieten. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat mijn huis pico bello in orde is en mijn planning voor de dag daarna klaar ligt. Op die manier raak ik niet afgeleid door gedachten als ‘ik moet niet vergeten Marieke terug te bellen’ én kan ik gewoon mijn impuls volgen om brownies te bakken, zonder de oven te moeten bevrijden van een beschimmelde pizza.
  • Neem de tijd om te bedenken wat je écht wil, hou er desnoods een lijstje van bij op je telefoon. Zo bedacht ik me ooit eens dat het me leuk leek om de fiets te pakken en dan gewoon maar te fietsen. Dat soort plannetjes zijn zonde om te vergeten: het is jammer als je uiteindelijk op de automatische piloot Netflix aanzet en weer een dag wegzapt.

Voorbeeld van ‘Anne-Dag’

Anne-dag, Ontbijt met Kroepoek de Poes
Ontbijt met Kroepoek op het balkon.

09.10 Wakker geworden zonder wekker, uitgebreid ontbijt gemaakt en lekker opgegeten met Kroepoek op het balkon.

10.40 Op de fiets naar het park gegaan voor een les Yoga in de frisse buitenlucht.

12.10 Zin om mijn moeder te bellen. Mijn geliefde Airpods ingedaan en al wandelend door het park bijgekletst met mijn moeder.

12.25 Rondje gelopen over de Sonsbeekmarkt met allemaal knusse kraampjes.

12.50 Een bekende tegengekomen, yogamatje weer uitgerold in het gras en lekker een kopje thee gedronken.

13.30 Spontaan zin om in mijn bikini in de zon te liggen, snel thuis omgekleed en aan de Rijn gaan liggen met een boek.

14.45 Helemaal klaar met de hitte, thuis gedoucht met mijn Dure Douchespullen voor Speciale Gelegenheden, gordijnen dichtgedaan en aflevering Modern Family gekeken.

15.35 Overwogen de telefoon niet op te nemen omdat ik lekker in mijn plakboek bezig was. Toch opgenomen: ik werd uitgenodigd voor een barbecue.

16.30 Besloten dat ik geen zin had om me op te maken voor de barbecue en in plaats daarvan op mijn vloerkleed gaan liggen en met Kroepoek gespeeld.

17.00 Vertrokken naar Barbecue.

21.00 Naar huis gegaan omdat ik geen zin meer had om naar mijn eigen geklets te luisteren.

21.30 Begonnen aan een aflevering van mijn Guilty Pleasure: ‘Een nacht met mijn Ex’. (Ik plaats expres geen link, het is echt fout.)

21.45 ‘Een nacht met mijn Ex’ uitgezet en outfits klaargelegd voor komende dagen.

22.30 ‘Een nacht met mijn Ex’ toch nog afgekeken en gaan slapen.

Heerlijk

Het heerlijke is dat, omdat niks moet, ik door een ‘Anne-Dag’ vaak ineens juist zin krijg om allerlei dingen te doen. En als ik dan iets nuttigs doe, ben ik extra blij dat het gedaan is. Ik hoef niet te haasten. Niet op tijd te komen. En ik word ook bewuster van de dingen die me gelukkig maken, of me doen ontspannen.

Nu is het voor mij redelijk makkelijk: ik kan soms schuiven met mijn planning als ZZPer, heb (nog) geen verplichtingen qua schoonfamilie en ik heb ook alleen maar een kat om voor te zorgen. Toch hoop ik dat ik, hoe de toekomst er ook uit ziet, ik in ieder geval maandelijks zo’n dag kan inplannen.

Ik ben benieuwd of jullie de luxe hebben om dit soort dagen in te plannen, en hoe jullie deze inrichten! Laat het me gerust weten in een reactie, leuk!

Liefs,

Anne

P.S. Deel 4 van deze categorie blogs al gelezen?

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Soek
26 november 2019 20:50

Heerlijk. Leuk dat je het omschreven hebt. Ja, ik weet het, ik reageer op een oude blog waar ik via je eerste blog terechtkom haha. Ik heb zeker 2 keer per week zo’n dan als deze, en straks met mijn andere baan helaas maar 1 want in het weekend is iedereen in huis en heb ik geen echte me-time. Heb je in het weekend niet 2 dagen dat je dit ook kan doen of ben je dan ook druk met dingen? 1 keer in de maand is wel erg weinig 🙂

2
0
Ga naar de reacties!x