Search
Close this search box.

Geprobeerd #4 met de Curly Girl Methode, Zoutdeo en Flink (boodschappen binnen 10 minuten)

Review, ervaring Curly Girl Methode, Deodorant, Geprobeerd

Afgelopen tijd probeerde ik de Curly Girl Methode, Zoutdeodorant en Flink (een app waarbij beloofd wordt dat je boodschappen binnen 10 minuten worden bezorgd). Ik vind het tijd dat ik mijn ervaringen met je deel!

Zoutdeodorant van Happy Earth

Review Happy Earth Zoutdeo, Zout Deodorant, Geprobeerd
Ik heb zowel ‘de steen’ (die zit onder het kurk) als de spray geprobeerd.

Wat is het

Deo. Maar geen gewone deo, nee, het is hypo-allergeen, geurloos, natuurlijk, duurzaam en plasticvrij. Je koopt het als een ‘stuk steen in een houdertje’. Bij gebruik maak je de steen nat en wrijft ermee onder je oksel. De zoutkristallen die je ermee aanbrengt, zouden de bacteriën bestrijden die normaal verantwoordelijk zijn voor je zweetgeur. (Er zijn overigens ook zoutdeo’s in een spray-flacon, mocht je het idee van die steen niet zo tof vinden.)

Wat kost het

Momenteel €8,50 bij Etos voor 2 stuks

Mijn ervaring

Ik begon vol vertrouwen aan dit avontuur. Al wrijvend met die steen onder mijn oksel, bedacht ik dat ik misschien wel mijn hele badkamerinhoud kon gaan vervangen door natuurlijke producten. Ik zou misschien zelfs ook mijn eigen zeep kunnen gaan maken en alles in mooie apothekersflessen uitstallen. Misschien zou ik zelf mijn zoutdeodorant mooi kunnen uitstallen op een gouden schaal, omringd door mijn anderen aura-verbeterende edelstenen en kristallen!

De voorpret was eerlijk gezegd het leukste gedeelte van de deo, want verder werkte het voor geen meter. Hoewel ik de eerste dag enthousiast riep: ‘ruik eens aan mijn oksel, ik stink niet naar zweet’, moest ik nadat mijn vriend zijn wenkbrauwen optrok, toch toegeven dat ik niet helemaal geurloos was. Nee, mijn zweet rook niet zoals ik gewend was, maar mijn oksel was zeker niet geurloos te noemen. Het was nog steeds vies. Muffer vies. Maar nog steeds vies. Bovendien had ik het idee dat de deo het zweet een beetje blokkeerde, waardoor het zich ging verplaatsen: het was alsof mijn nek en die plek onder je BH meer zweet produceerden in de dagen dat ik de deo gebruikte.

Nope. Dit doen we niet meer. Ik ga weer gewoon terug naar mijn oude vertrouwde Nivearoller.

Cijfer

Een 2. Voor het idee. Want het idee was leuk.

De Curly Girl Methode (CG Methode)

Review, ervaring Curly Girl Methode, Deodorant, Geprobeerd
Voor wie het zicht afvraagt: nee, het is geen microfoon, het is geen boormachine, het is een föhn met een diffuser!

Wat is het

De Curly Girl Methode (ook wel ‘CG Methode’ of ‘CGM’) is een methode waarmee je de natuurlijke krul uit je haar tevoorschijn tovert. Door middel van een haarroutine met zo veel mogelijk natuurlijke producten, zo min mogelijk borstelen (en nog duizend andere regels) zou je haar zo gezond moeten worden, dat je natuurlijke krul prachtig tot z’n recht komt.

Wat kost het

Dat verschilt. Er zijn budgetvriendelijke drogisterijproducten die je kan gebruiken – zoals de kindershampoo van Schwarzkopf van €3,- – maar mijn kapper adviseerde me een gel van €29,-. Ik zet hieronder even een lijst van wat ik gebruik:

  • De shampoo van Schwarzkopf om te wassen.
  • Een leave-in conditioner van Aunt Jackie’s om te verzorgen.
  • Dit masker van L’Oréal om het nog meer te verzorgen (soms als masker, maar ook een beetje gemengd met water in een plantenspuit voor de zogenaamde ‘refresh’ op dag 2 en 3.)
  • Deze gel (ik moet officieel ‘snot’ zeggen) van Creme of Nature om een cast te maken (oftewel, ‘een krokant laagje’ om de krul, zodat-ie z’n vorm behoudt).
  • Een van de t-shirts van mijn vriend om te ‘ploppen’. (Dat is het wegsteken van je haar om de droogtijd te verminderen en de krul nog wat meer te activeren. Hier zie je perfect hoe het in z’n werk gaat.)
  • Deze föhn met diffuser van Babyliss om de droogtijd te verminderen.
  • Een satijnen kussensloop om te voorkomen dat mijn haar wordt verpest als ik slaap.
  • Haar wat geknipt is door een zogenaamde krullenkapper. Ik ging naar PureLou.

Mijn ervaring

De Curly Girl Methode was voor mij een beetje zoals Game of Thrones: ik wist nog niet zeker of het de moeite waard was, of dat ik liever had gehad dat ik er nooit aan was begonnen.

Want naast allerlei producten, heb je Heel Erg Veel Geduld nodig. Geduld om de krullen te laten drogen. Geduld om wéér nieuwe producten uit te proberen. Nog meer geduld om al die informatie op internet en de Curly-Girl-Facebook-groep door te lezen. Het doorzettingsvermogen om uit de buurt van je haarborstel te blijven. De puf om in je blote billen op de badmat te gaan zitten om je haar in een mooie ‘plop’ te vouwen. De time-management-skills om op het juiste moment je haren te wassen zodat de krul mooi kan drogen, maar je niet als een soort Roy Donders op je werk komt.

Mensen die een hond hebben, zeggen dat dat zwaar is. Mensen die kinderen hebben, zeggen dat dát nog zwaarder is. Geloof me, de Curly Girl Methode. Die is pas zwaar.

Maar. Als ik naar de foto’s kijk, gebeurt er wel wat. Als mijn haar en ik een Facebookstatus zouden hebben, zou het zijn: ‘het is ingewikkeld’. Maar het werkt wel. Nee, ik heb nog niet die enorme bos krullen van Shakira waar ik op hoop, maar het gaat de goede kant op.

Cijfer

7. Ik heb er vertrouwen in.

Review Flink Boodschappen, Geprobeerd
Niet geheel onbelangrijk: de boodschappen worden bezorgd in een kartonnen tas.

Wat is het

Het is de droom van iedereen die boodschappen doet, boodschappen vergeet, bewust geen snacks koopt en daar s’avonds spijt van heeft, maar dan ook weer te lui is om de deur uit te gaan… Met Flink bestel je hangend vanaf de bank met de afstandsbediening in je ene hand en je mobiel in de andere, je boodschappen. En ze beloven dat ze binnen 10 minuten voor je deur staan om alles af te leveren.

Wat kost het

Oké, per product betaal je misschien €0,05 tot €0,50 cent meer. En je betaalt €1,80 bezorgkosten. Dus ja, je moet er wat voor over hebben. Maar soms is het het helemaal waard om je niet te hoeven verplaatsen. Handig ten opzichte van andere bezorgdiensten: er is geen minimum-bestelbedrag!

Het is overigens een slim verdienmodel van het bedrijf hoor, want als je bestelt, heb je waarschijnlijk niet door dat de producten iets duurder zijn dan normaal. (Mijn reep Tony’s kostte bijvoorbeeld €2,99 bij Flink in plaats van €2,86 bij de Jumbo.) Bovendien zijn er alleen maar A-merken beschikbaar. Je bent dus wel écht een stuk meer geld kwijt dan wanneer je je jezelf naar de Aldi sleept en daar je mandje vol stopt met Sjakie’s Chocolade voor €1,79 per reep.

Als je wil, kan je trouwens de kortingscode FIRST gebruiken om €5 korting te krijgen op je eerste bestelling van meer dan €15 bij Flink. Momenteel is dat mogelijk in Breda, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Delft, Tilburg en Den Haag.

Mijn ervaring

Ik was al enthousiast voor het begon, sterker nog: ik stond op de wachtlijst om zodra Flink naar Breda kwam, meteen bericht te krijgen. Dat bericht kwam – met een kortingscode – precies op het goede moment: ik lag de Bachelor te kijken in mijn badjas en er was geen chocola.

Na het downloaden van de app, kon ik gemakkelijk van alles in mijn digitale winkelmandje stoppen en afrekenen. Er waren wel wat minpunten:, het assortiment was nog niet legendarisch, het afrekenen minder soepel dan gehoopt (het werkt nog niet met Apple Pay of iDeal, dus ik heb via Paypal betaalt) en het was ook niet helemaal duidelijk hoe ik mijn adres door kon geven (we wonen in een flat, maar de app maakt gebruik van je locatie, dus ik heb in de opmerkingen maar duidelijk mijn adres vermeld).

Vol verwachting klopte mijn hart: Breda is groot en er zijn kruispunten (kuch, Konijnenberg/Backer en Ruebweg) waar je rustig 10 minuten staat te wachten voor je door kan met leven.

Nog geen kwartier later wordt er aangebeld. Mijn bestelling is er! De bezorgers hebben een elektrische fiets, zo vertelt de bezorger me terwijl ik hem een beetje angstig zie terugdeinzen voor mijn enthousiasme. Maar toch, wat een prestatie! Geweldig! (En minstens zo geweldig is, dat mijn bestelling niet alleen compleet is, maar dat ze er per ongeluk ook nog een extra reep chocola en een extra fles frisdrank bij hebben gedaan.)

Cijfer

Een dikke vette 9!

Dat was ‘em!

Jij nog opvallende dingen ontdekt afgelopen tijd? Of enorme miskopen gedaan? Laat gerust een reactie achter, leuk!

Houdoe en groetjes!

Anne

P.S.

Totaal iets anders, maar vorige week schreef ik ook een blog, namelijk over het hebben van (zan)gtalent!

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
29 juni 2021 09:31

Haha, heerlijk dit! Wel echt zonde dat die zoutdeo niet bleek te werken, want van het idee werd ik ook wel enthousiast. Ik vind je krullen wel oprecht indrukwekkend. Echt mooi! Zelf weet ik dat ik gewoon veel te lui ben om mijn haarroutine uit te breiden, dus ik hou het maar bij twee keer per week wassen en elke ochtend borstelen.

9 Lives, Cats, Etc
4 juli 2021 21:26

Wat een leuke oprechte review. Ooit ook een paar keer een diffuser gebruikt. Het resultaat was mooi de eerste 2 uur, daarna zag niet echt uit. Uiteraard spelen de producten die je gebruikt ook een rol.
Mooie kat zeg!

2
0
Ga naar de reacties!x