Search
Close this search box.

In je blote kont

In je blote kont, Douchen, Douche, Water, In je blootje

Oktober 2018: Waarschijnlijk lees je deze oude blog door de titel. Maar het is echt niet zo’n goed verhaal. (En ik gebruik tegenwoordige en verleden tijd door elkaar wat ook niet handig leest). En er staan ook geen pikante foto’s bij. Lees liever de blogs waar ik trots op ben, zoals deze.

Om mijn leven te beteren ben ik sinds kort weer lid van de sportschool. Ik ben niet alleen lid, ik gá ook daadwerkelijk, en daar ben ik enorm trots op.

Vanochtend ging ik weer. Ik was al helemaal trots op mijn planning, want ik had het goed uitgedacht:

08.00 Op en ontbijten

08.30 Vertrek (op de fiets!!!) naar sportschool

09.00 Les Yoga

10.00 Douchen en daarna meteen door (weer op de fiets!!!) naar m’n studio/lesruimte/praktijkruimte/werkhok (ik heb de juiste term nog niet gevonden) om een repetitie voor te bereiden.

En dan van daar uit uiteindelijk weer (op de fiets!!!) door naar de Jacobiberg om daar tot 21.00 zangles te geven en daarna (op de fiets!!!) naar huis te gaan.

Op die manier zou ik productief, sportief en bovendien ook schoon zijn, en daarnaast al fietsend van de zon kunnen genieten.

Douchen

Maar. Dat douchen. Dat vind ik dus wel echt een ding. Om daar in je blote niksie te gaan staan. En nog erger, om door de ruimte te lopen richting de douche. Met allemaal mensen om je heen die je niet kent (of misschien nog erger, mensen die je wél kent), en spiegels.

Ik weet het, we hebben allemaal een lichaam, je moet dankbaar en blij zijn als je gezond bent en gewoon 10 vingers en 10 tenen hebt, en niemand kijkt.

Niemand kijkt

HAHAHA! Geloven jullie dat? Dat niemand kijkt? Dat is echt de standaardzin die men zegt over dit soort ‘blote-kont-situaties’. Nudistenstranden, sauna’s, douchen na het sporten; “Nee hoor, niemand kijkt, je bent helemaal niet bezig met het lichaam van de ander”. Nou mensen, al ben ik de enige op de wereld die het toe durft te geven; ik kijk wel. Want ik kijk de hele dag. Dat wil niet zeggen dat ik hele gemene of intieme gedachten heb, ik neem gewoon waar wat ik zie. Als je kleding aan hebt, maar ook als je dat niet hebt. En eigenlijk trekt het wanneer je niks aan hebt tóch nog wat meer de aandacht. Niet omdat het vies is of raar, maar gewoon omdat het ongebruikelijk is.

En dus

En dus ging mijn yogales alles behalve ontspannen. Want ik wist dat het zo zou gaan gebeuren. Voor de eerste keer. (Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat ik afgelopen 10 jaar al eerder in m’n blote niksie door een kleedkamer ben gehuppeld). Het hielp niet dat ik -zoals ik eerder vertelde- geen ruimte kan inschatten, en er dus ook pas op locatie achterkwam dat die superlichte en handige microvezel handdoek niet mijn volledige lichaam kon bedekken. Het woord ‘keuzestress’ is nog nooit zo van toepassing geweest.Hoop

Gelukkig is er hoop. Een andere dame die staat te douchen is wél op haar gemak, ze begint zelfs tegen me te babbelen over het water dat ze zo warm vindt. Ik hakkel als een 11-jarige jongen die voor het eerst een meisje benadert. “Uhm. Warm. Ja. Douche. Uhuh. Water.” Uit de douche gekomen ontvouwt een ander blote dame haar enorme toilettas en begint zich ijverig in te smeren met bodylotion. Ik kijk en leer. Of eigenlijk, ik probeer niet te kijken, maar wel te leren. De eerste stap is gezet.

Liefs,

Anne

Ps 1: Als je me ooit tegen komt op in zo’n situatie, maak dan een grapje om me te helpen.

Ps 2: Dat meisje op de foto, dat ben ik uiteraard niet. Komt gewoon lekker van het internet af.

Ps 3: In de ‘footer’ (dat betekent ‘het onderste gedeelte van een webpagina) zie je nu een Instagramfeed, ziet er fraai uit toch?! Behalve als je niet van katten houdt. Ik hou niet van selfies en het is dus de feed van mijn kat ‘Kroepoek’. Ja, mijn kat heeft Instagram, ja ik weet dat het belachelijk is, maar ik schaam me er niet voldoende voor om het te gaan verbergen. (Inmiddels is Kroepoek vanwege de prestatiedruk gestopt met haar Instagramaccount.)

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Margo
Margo
23 mei 2017 12:56

Dat van de afgelopen tien jaar klopt niet want wij zijn samen naar de sauna geweest!

Marinke
Marinke
23 mei 2017 15:53

Haha leuk stukkie. En ja inderdaad ik kijk ook altijd 🙂
Maar je bent naast je zusje ook 1keer met mij naar de sauna geweest, in je nakie. Was je (zeker in t begin) ook niet echt ontspannen onder.

ilse
ilse
25 mei 2017 08:58

An toch, wat heerlijk dat gebrabbel van jou te lezen. Ik heb ervan genoten en zie het al helemaal voor me (zonder jou naakt voor te stellen dan haha). Natuurlijk kijkt men, maar volgens mij heb jij geen hangborsten tot aan je knieën en geen overhamgende buik. Dus denk volgende keer gewoon…. mensen kijk maar naar mij, want zoiets moois zie je niet vaak ? En misschien word je wel een beetje boos als ze niet kijken…. Hihi

6
0
Ga naar de reacties!x