Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn materialistische verlanglijstje voor dit jaar

Verlanglijstje 2018, Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Ja, ik ben maar gewoon duidelijk in de titel, want dan weet je meteen dat het in deze blog gewoon gaat over spullen en niet om mijn verlanglijstje met activistische wensen zoals ‘wereldvrede’ en ‘gelijkheid’.

Dit jaar vier ik – als dat tenminste mag van ‘de baas van het land’ – Sinterklaas met mijn zusje en haar gezin, mijn vriend en mijn ouders. Daarbij trekken we lootjes, schrijven we voor die persoon een gedicht en geven we hem/haar voor zo’n € 25,- aan cadeautjes. Bij mijn vriend thuis wordt er ook aan cadeautjes gedaan, maar dan met kerst. We zijn daar met zeven personen in totaal en de ‘regels’ zijn daar niet echt concreet. Iedereen maakt gewoon een verlanglijstje en geeft elkaar dingen.

Okidoki, daar gaan we:

Mijn Verlanglijstje van 2021

1. Boek met Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Aangezien ik drie kleine nichtjes heb, graag voorlees én wil dat ze niet alleen maar meekrijgen dat meisjes ‘lief, meegaand, zacht en verzorgend moeten zijn’, wil ik dit boek graag hebben. Er staan 100 voorleesverhalen in over vrouwen die de wereld hebben veranderd, als schrijfster, piraat of wiskundige. Bovendien zijn de illustraties gemaakt door 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld.

2. Het antiracismehandboek

Waar ik 5 jaar geleden nog moeite had met ‘het gedoe om zwarte piet’ en dacht dat ik geen racist was (omdat ik bijvoorbeeld niet actief zwarte mensen in elkaar sla, dat was namelijk mijn idee bij een racist), heb ik flink bijgeleerd. En rondom dit thema geldt helaas: hoe meer je leert, hoe zwaarder het wordt. Want er is Heel Veel Oneerlijkheid.

Tijd voor verandering, tijd om nog meer te leren en hopelijk ook als antiracist mijn steentje bij te kunnen dragen.

(De schrijfster, Chanel Lodik, deelt ontzettend veel gratis informatie op haar Instagramkanaal. Pijnlijk confronterend, maar wel heel erg waardevol om te volgen.)

3. Spinnenvanger

Ik mag dan wel mijn therapie hebben afgerond, maar dat wil niet zeggen dat die achtpotige ellendelingen en ik nu ineens dikke vrienden zijn. Maar waar ik normaal de stofzuiger pakte en ze bruut vermoorde – vaak zoog ik daarna nog waspoeder op om zeker te weten dat ze écht morsdood zouden gaan – lijkt het me wel wat om ze in de toekomst liefdevol naar buiten te verplaatsen.

4. Een eier-kook-ei

Zo’n ei dat je bij je andere eieren in de pan gooit om in de gaten te houden hoe hard of zacht gekookt de eieren zijn. 10 jaar geleden had ik er ook een en heb ik er bijna het hele appartementencomplex mee af laten fikken. (Ik was aan het bellen terwijl de eieren in de pan zaten. Na 50 minuten was er een hoop water verdampt, het plastic ei verschrompeld, de pan zwart en stond de hele keuken onder de rook.) Maar inmiddels ben ik hersteld van dat trauma en vertrouw ik erop dat ik nu, op mijn 33e, weer klaar ben voor een nieuw eier-kook-ei.

5. Wax Melts Brander

Hoe knus is deze wax melt brander? Én mooi én functioneel, want je gooit daarboven in dus een ‘wax melt’, een stukje was met geur, waardoor je hele kamer lekker gaat ruiken.

Overigens vind ik echt dat het knus maken van mijn huis, hét verschil maakt qua neerslachtigheid in de herfst en winter. Met lekkere warme, kruidige geuren, kaarslicht, en de open haard aan (of nouja, een video van een open haard) is alles meteen weer goed. Zeker als je er de kerstcd van Frank Sinatra aan toevoegt.

Over kerst gesproken, ik geef een zangworkshop in kerstthema. Kan je boeken voor je gezelschap, maar je kan ook mee doen op mijn locatie. Sterker nog, je kan deelname aan de workshop cadeau geven! Hier lees je meer.

6. Wax Melts en Geurkaarsen

Ja en in zo’n ding, moet dan een ‘wax melt’. Ik heb eigenlijk alleen een hekel aan hele erge vanille geuren, voor de rest ben ik vrij snel blij: kruidige, warme houtachtige geuren vind ik lekker in de winter, maar zo’n frisse, schone waspoederachtige geur vind ik ook heerlijk. Op mijn verlanglijstje heb ik ook geurkaarten gezet en dan het liefst van Yankee Candles of Woodwick, omdat die beide echt hele goede geuren hebben én omdat Woodwick vaak ook zo’n lekkere, knetterende lont heeft voor het open-haard-effect.

7. Herbruikbaar boterhamzakje

Ik hou van brood. In de ochtend twee volkoren boterhammen en in de middag twee. Standaard. Elke dag. En nou weet ik niet precies hoe het zit met plastic en duurzaamheid, maar ik weet wel dat ik best wat boterhammenzakjes verslind. En dat zal niet al te best zijn voor het milieu. Aangezien dit zakje makkelijk af te wassen is en ook gewoon in de wasmachine kan, lijkt me dat ideaal.

Verlanglijstje, herbruikbare bamboe wattenschijfjes

8. Herbruikbare bamboe wattenschijfjes

Ik denk dat ik al minstens 15 jaar vrijwel dagelijks make-up draag. En het er braaf s’avonds afhaal, met minstens twee wattenschijfjes. (Eentje om de hardnekkige oogmake-up eraf te boenen, eentje om met miccelair water de restjes weg te halen.) Dat zijn dus minstens 10950 wettenschijfjes tot nu toe… Best veel. Ook tijd om deze duurzamere optie eens te onderzoeken.

Zo’n bamboe wattenschijfje kan dus gewoon in de wasmachine. In deze set zitten er 16, met een waszakje én een knus houdertje. Leuk toch?

9. Oplaadbare fietslampjes

Een heel sexy cadeau is het niet, maar nuttig is het wel: fietslampjes die je kan opladen met een USB-aansluiting. Ook met het oog op duurzaamheid: ik weet dat ik met dit soort lampjes waarschijnlijk én langer doe én zuiniger ben dan met al die € 3,- lampjes van de Action die ik er al doorheen heb gejast.

Bestek om mee te nemen

10. Bestek om makkelijk mee te nemen. (En minstens zo belangrijk: een rietje.)

Het gaat er gewoon om dat voorkomen wordt dat ik ooit nog met een papperig kartonnen rietje hoef te drinken. Of met zo’n stalen gevaarte, waarbij het toch altijd voelt alsof er een tandarts in je mond zit te porren. Datzelfde geldt voor bestek, ik krijg echt de rilling van mijn tanden over een houten vork. (Ik krijg al rillingen terwijl ik het typ.)

En verder vraag ik…

  • Kruidnoten in vreemde smaken. Ik hoorde ergens al over ‘Pumpkin Spice kruidnoten’ en ‘Choco Bubble Gum kruidnoten’. Klinkt geweldig en het lijkt me ook zo leuk om het heel chic om dan een aantal soorten in bakjes te doen als er visite is. Een soort wijnproeverij maar dan met kruidnoten.
  • De kattenadventkalender van de Action. Is geloof ik een paar euro en zit vol met kattensnoepjes. Superleuk!
  • De kattenstoel van de Action. Een stoel, echt zo’n mooie luxe, maar dan heel klein en laag. Speciaal voor katten. Ik heb er helaas geen foto van gemaakt in de winkel, maar je zou ‘em echt moeten zien. Hij is geweldig.

En, doe jij ook wat met cadeautjes? Staat er iets specifieks op jouw verlanglijstje?

Houdoe en veel liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
25 november 2021 21:38

Mooi lijstje zo! Ik vind dat eier-kook-ei echt een briljante uitvinding. Qua bestek om mee te nemen – ik deel je gruwel voor papieren rietjes en trouwens ook voor houten lepels – vind ik zo’n spork altijd wel heel handig, dan heb je 3 in 1.

Ik kwam er trouwens via je nieuwsbrief achter dat je weer nieuwe posts online had, want via Bloglovin heb ik de laatste weken niks binnen zien komen helaas.

2
0
Ga naar de reacties!x