Search
Close this search box.

Over de man die niet onder de indruk was van mijn sportprestaties

Over de man die niet onder de indruk was van mijn sportprestaties (blog)

Even een mini-blogje over de man die niet onder de indruk was van mijn sportprestaties. Omdat ik het zo tekenend vond voor hoe we ons zo blind staren op succes en altijd maar ‘meer’ en ‘beter’ willen.

Komt-ie:

Eergisteren in de boulderhal. Een man kwam dichterbij staan en keek vertederd naar me.

‘Je bent zeker pas begonnen hè?!’

‘Nee meneer, ik kom hier al twee jaar.’

Het was pijnlijk stil. Hij leek geschrokken.

‘Train je dan wel regelmatig genoeg?’

‘Ik kom hier niet wekelijks nee. Soms weken niet. En ik train ook geen uren.’

‘Als je beter wil klimmen, zal je toch vaker moeten trainen.’

‘Dat weet ik hoor meneer, maar ik hoef niet beter te worden.’

Hij krabde zichzelf op z’n hoofd.

‘Ik ben al trots, als ik überhaupt hier naartoe kom’, vervolgde ik, ‘met de auto, want als ik ook nog eens moet fietsen ligt de drempel nóg hoger. Ik vind het tof dat ik merk dat m’n armen sterker worden. Dat ik plezier heb in bewegen. En dat ik vooruit ben gegaan, want wat ik nu kan, kon ik twee jaar geleden nog niet.’

‘Ja maar, als je vaker en langer zou trainen, zou je meer vooruit gaan.’

‘Dat klopt, maar ik vind dat niet belangrijk genoeg.’

Niet iedereen heeft altijd het verlangen overal de beste in te zijn. Voor sommige mensen gaat het gewoon om doen, om ervaren, om vooruitgang. Voor sommige mensen is een klein stapje al een enorme overwinning.

Het hoeft niet perfect te worden om de moeite waard te zijn.

Houdoe en veel liefs,

Anne

P.S.

Voor mensen die graag op speelse wijze leren, zonder dat ze gedrillt en afgeblaft worden, staan er een hoop toffe, openbare activiteiten op mijn planning, zoals een zangavond in Disney-thema en een workshop Ukelele & Zang. Neem even een kijkje in mijn agenda als je meer wil weten!

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
8 mei 2022 09:42

Haaaa, go jij! Je hebt zo gelijk!

(En ooit kom ik naar zo’n workshop van jou, als ik weer tijd heb voor mezelf ;))

Lisette
Lisette
10 mei 2022 11:08

Wat een mooi stukje, dankjewel!

4
0
Ga naar de reacties!x