Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bang

Mondkapje, 2020, Augustus (bang)

Het is 21 september, dik een half jaar nadat de corona-maatregelen van start gingen. Ik ben er al zo aangewend, maar tegelijkertijd ook zo bang. Afgelopen half uur tikte ik driftig op m’n telefoon aan een facebook-post. Toen ik het terug las, ontdekte ik dat het per ongeluk een mini-blog was geworden.. Dus hier is-ie, ook voor jullie:

Dag lieve mensen.

Even ter herinnering: er zijn heel veel mensen bang nu.

Bang om onderdeel te zijn van een bizar spel van de overheid. Of juist bang om bang te worden gemaakt door zogenaamde complottheorieën. Bang dat hun longen nooit meer zo worden als voor corona. Bang om ziek te worden door het dragen van mondkapjes. Om ziek te worden door het niet dragen van mondkapjes. Bang dat sommige artsen misschien minder betrouwbaar zouden kunnen zijn dan we altijd gedacht hadden. Of juist dat artsen die een bijdrage willen leveren, de mond wordt gesnoerd.

Mondkapje, 2020, Augustus (bang)

Bang om te niezen in een supermarkt. Bang om afhankelijk te worden van financiële steun vanuit de regering. Of juist om niet genoeg steun te krijgen vanuit de regering. Bang dat andere mensen zich niet aan de regels houden en daardoor de situatie erger maken. Bang dat, als iedereen zich zo strikt aan de regels houdt, dit ons juist zwakker maakt.

Ik ben ook bang.

Omdat ik het idee heb dat, wat ik ook doe, er mensen zijn die me naïef en dom vinden. Het lijkt alsof we het eigenlijk alleen maar verkeerd kan doen.

Bang omdat ik weet dat ik zelf moet uitzoeken hoe ik er allemaal over denk, dat ik zelf mijn eigen waarheid moet vormgeven, maar bang ben dat ik misschien fouten maak.

En bang, omdat ik niet weet hoe ik met het onderwerp om moet gaan zonder óf mijn kop in het zand te steken, óf er 24/7 mee bezig te zijn en al mijn energie erdoor op te laten slokken.

Mensen zijn bang.

Zorg voor jezelf. Zorg voor elkaar.

Liefs,

Anne

P.s.

Mijn weekoverzicht komt later. Hoewel mijn laptop vrijdag gerepareerd was, legde hij zondag weer het loodje. (Inmiddels staat-ie online.)

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x