Search
Close this search box.

Favorieten & Ontdekkingen | April en Mei 2019

Favorieten en Ontdekkingen, April en Mei 2019

Het is alweer eind Mei! Hoogste tijd om de Favorieten & Ontdekkingen van afgelopen maanden weer in kaart te brengen.

Favorieten

Londen

Of nouja, de trip met mijn collega’s en studenten naar Londen. Londen op zich doet me niet bijzonder veel. Maar wat was het fijn om eindelijk echt aandacht en tijd te hebben om ‘de mens achter de student’ te leren kennen. Om eindelijk weer tijd door te brengen met die collega die zo leuk is maar zo hard werkt dat er bijna geen tijd is om bij te kletsen en de collega die ik voorheen alleen in de lift zag ook eens te leren kennen.

Wat hoogtepunten van Londen: de karaoke-avond (mijn eerste keer!), de speelgoedwinkel in Londen waar een Gouden Snaai rondvloog, de prijs van lelijke kleding raden in een duur warenhuis en de eekhoorn die een nootje uit mijn hand pakte.

Thermosbeker

Voor een paar euro waren in een klap een hoop problemen opgelost. Door deze beker dronk ik meer dan ooit, bespaarde ik geld op drankjes bij tankstations én had ik ook tijdens mijn werk en op de bank nooit meer koude thee. Helaas gaf-ie me er ook een probleem bij, namelijk toen ik ‘em omgooide en mijn laptop verdronk in een halve liter kamillethee. (Inmiddels is-ie weer uit coma, met dank aan Pro Repairs. #nospon)

De blog van Hugo

In Mei waren de voorstellingen van Jabber, de musicalgroep uit Arnhem waar ik Vocal Coach was. Op de dag van de premiere plaatste Hugo, een van de spelers deze blog die ik met tranen in mijn ogen heb gelezen.

Film: The Hundred-Foot Journey
Fontaineblue, Anne, April 2019
Klimmen ja. Ik heb buiten geboulderd en dat was echt te gek!

Na een hele dag buiten te hebben geklommen en geleefd (jep, inclusief floepsen) was het tijd voor wat luxe. Opgefrommeld in de bus van R. maakten we een 4g-hotspot van zijn telefoon en keken zo – midden in het bos van Frankrijk – deze film op mijn iPad.

En wat een topfilm. Feelgood zonder dat het zo’n standaard ‘feel-good-Mamma-Mia-vibe’ heeft. Van begin tot het einde van genoten.

Overigens zagen we datzelfde weekend ook ‘Click’, een Adam Sandler film die op het eerste gezicht ‘gewoon grappig’ leek, maar die uiteindelijk echt indruk heeft gemaakt. Ook een aanrader dus!

De avond dat ik ging eten bij een Turks gezin

Misschien wel mijn grootste favoriet van afgelopen weken. Zo bijzonder dat er een aparte blog over komt.

Ontdekkingen

De Kringloop

Na steeds meer enthousiaste verhalen te hebben gehoord ben ik er maar eens een kijkje gaan nemen. De kringloopwinkel. Wat een belevenis, tientallen vierkante meters met zooi en dan urenlang zoeken tot je de schat hebt gevonden.

“One woman’s trash is another woman’s treasure.” zegt Charlotte in een aflevering van Sex and the City. Ze heeft het dan over mannen, maar misschien gaat dat voor bovenstaande spullen ook wel op. Dus, iemand interesse in een ingelijste foto van een gezin wat ‘ie niet kent?

Zelf Popcorn maken

Zo dus! Binnenkort ga ik het ook proberen met chocola, met honing/pindakaas, met kerrie/zout/knofloop/cayennepeper, poedersuiker/kaneel en chocolade/pindakaas. Misschien is het dan alleen weer een wat minder gezonde snack.

Wat me verder bij is gebleven van April en Mei 2019

(Wellicht minder interessant voor jullie, maar ik vind het leuk om er bij stil te staan.)

✦ Eieren schilderen tijdens het paasontbijt. ✦ Ik mocht een lammetje aaien bij (ex-)leerling Joke. ✦ Het weekend klimmen met R. in Frankrijk. ✦ De sensationele bekentenis op mijn blog. ✦ Dat l’Oreal Paris blijkbaar gewoon even 200 miljoen kon missen voor het renoveren van de Notre Dame. ✦ Het gezicht van vriendin I. toen ik haar op haar verjaardag een reusachtige ballon bracht in het ziekenhuis. ✦ Het leegruimen van mijn lesruimte in Arnhem. ✦ De training die ik volgde bij Omdenken. ✦ Ik begon met coachen van een groep 8 musical. ✦ Op de fiets naar mijn ouders met Pasen. ✦ Er liep een man tegen een reclamebord aan omdat hij naar me zat te staren en dat was goed voor mijn ego. ✦

Ik ben nog niet klaar…
Favorieten-en-Ontdekkingen-April-en-Mei-2019-Guilty-Treasure
Eind Mei, opnames voor Guilty Treasure.

De dag waarop ik twee keer sportte omdat ik daarmee de afwas kon uitstellen. ✦ Het laatste seizoen van Game of Thrones. ✦ Dat ik een lesruimte vond. ✦ De dagtraining van NLP die ik volgde. ✦ Ik liep een ontmoeting met Def Rhymz mis.Dat ik me ondanks alle leuke dingen heel erg rot heb gevoeld omdat er zoveel in het leven zo wankel leek. ✦ Niet uitgenodigd worden voor een auditie die ik zo graag wilde doen. ✦ Dat ik mocht eten bij Turkse mensen die ik niet kende. ✦ De aanrijding die ik had. ✦ De nieuwe Aladdin film! ✦ Dat mijn moeder tijdens die film ineens vroeg: “Maar An, zijn de mensen dan wél echt?!” ✦

Waarom je je kan verheugen op Juni 2019

  • Er worden veel leuke dingen georganiseerd! Zoals een Sprookjesfestival (waar ik te zien ben als Zeemeermin), maar ook het Jazzfestival in Breda dit weekend.
  • De meeste muziekscholen en theatergroepen hebben deze maand hun eindvoorstellingen, ook leuk om te zien!
  • Omdat ik denk (maar vooral hoop) dat in juni misschien de drie pasgeboren tijgerwelpjes in de Beekse Bergen voor het publiek zichtbaar zullen zijn!

Ik verheug me heel erg op komende maand. Het is een luxe om te kunnen zeggen, maar ik kan niet wachten tot ik weer meer kan werken. Zaterdag opent eindelijk mijn praktijk en ik heb heel veel zin om er aan de slag te gaan!

Daarnaast staan er in juni een aantal leuke optredens in m’n agenda én kan ik jullie waarschijnlijk een nieuwe video van Guilty Treasure laten zien. En, binnenkort ga ik een yogales volgen bij een kattencafé en ook dat lijkt me enorm leuke belevenis.

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
1
0
Ga naar de reacties!x