Search
Close this search box.

Favorieten & Ontdekkingen | Juli 2018

Favorieten en Ontdekkingen, Juli 2018

Een jaar geleden schreef ik de laatste blog over Willekeurige Inzichten en Ontdekkingen, waarin ik dingen kwijt kon die op zichzelf niet perse  ‘blog-waardig’ waren maar toch besproken moesten worden. Tijd voor een versie van afgelopen tijd!

Favorieten

Telefoonhouder

Ok. Het ziet er niet hip uit. Misschien voelde ik me de eerste keer zelfs een beetje gegeneerd. Maar deze telefoonhouder voor op de fiets is echt mijn grote favoriet van deze maand. Als ik een foto wilde maken had ik m’n telefoon zo bij de hand, en tijdens Expeditie Breda kon ik met twee handen aan het stuur Google Maps bekijken. Ik kocht ‘em kocht bij de So Low, voor €4,99.

Hue* Dimmer

Voor €25,- werd mijn leven nog een beetje makkelijker. Naast dat ik het licht kan bedienen met mijn horloge, telefoon, tablet, door het parkeren van mijn auto of het aanspreken van Siri, is er nu nóg een manier. Een knop voor aan de muur waar je op kan drukken. Een lichtknop. Wat een uitvinding!

Nee maar even zonder grappen. Ik wil niet de hele tijd op m’n apparaten zitten om het licht te bedienen. Met dit ding heb ik mijn favoriete Hue-lichtstanden met een druk op de knop voor elkaar. Wat wil een mens nog meer.

*Hue is de slimme verlichting van Philips. Ik ben er dol op. Ze mogen me sponsoren. Bel me jongens. *Tot die tijd plaats ik hier als het lukt mijn allereerste Affiliate Link.*(Gelukt!) Dat doen professionele bloggers ook. Het houdt in dat als je die Dimmer koopt, ik daar misschien €0,005 voor krijg, zonder dat het jou iets kost. Toch een leuk idee. 

Ontdekkingen

Planten leven

Planten leven. Dat heb ik ooit geleerd. Maar toen ik bij wijze van een experiment mijn stervende plant water gaf, zag ik ‘em voor mijn ogen tot leven komen. Bi-zar. Ik heb het toen nog een keer zover laten komen, zodat ik foto’s kon maken. Dat is vast niet goed voor mijn karma, maar ik beloof dat ik het niet meer zal doen.

Heel veel speeksel

In tijdschrift ‘Linda‘, nummer 167 las ik dat je mond dagelijks 1 liter speeksel produceert. Nooit geweten. Misschien verklaart dat waarom ik mensen zo vaak op de grond zie tuffen. (Wat mij betreft hou je overigens je speeksel gewoon in je eigen lichaam. Ik vind het dumpen van je speeksel op straat namelijk net zoiets als plassen op straat. Dat doe je alleen in hele, hele hoge nood, als er echt geen andere mogelijkheid is en het een zaak van leven of dood is.)

Beestjes in je lichaam

Van een ander literair hoogstandje, het Zomerboek van de Flair & Viva, leerde ik dat er een vlieg is, de ‘Toemboevlieg’, die eitjes legt in natte kleding of beddegoed. Als je hiermee met je huid in contact komt, komen de eitjes IN JE HUID!  En leven ze dus IN JOU! Zorg dat de stoffen die je gebruikt droog zijn en heet gestreken, zodat je niet een broedmachine bent voor vliegen-eitjes.

Boete voor openbare activiteiten

In het zelfde Zomerboek las ik dat je niet zomaar buiten aan elkaar mag zitten friemelen. In Bloemendaal blijk je er nog makkelijk mee te weg komen, met een boete van dik €400,-. Op Cyprus zijn ze echter iets minder begripvol, je kan er zelfs 2 jaar gevangenisstraf voor krijgen. Hiermee wil ik niet zeggen dat dit belangrijke informatie is voor mij (Hallo, meelezende ouders van leerlingen), maar misschien wel voor mijn lezers.

Wat me verder bij is gebleven van Juli 2018

(Wellicht minder interessant voor jullie, maar ik vind het leuk om er bij stil te staan.)

Favorieten en Ontdekkingen, Juli 2018, Babyshower, Roze
Het Babyshower-Buffet

✦ Het Leerlingenconcert voor mijn zangles-leerlingen wat ik helemaal in m’n uppie organiseerde. ✦ De onredelijke huilbui omdat ik bang was familie teleur te stellen. ✦ Na het optreden  op Zeemeerminnenkamp nog even bij de deelnemers in hun huisje kijken. ✦ Het heerlijk optreden als Zingende Zeemeermin bij de Marine en onderweg meezingen met de Spice Girls. ✦ In tranen terug in de auto zitten na een ander optreden, niet omdat het slecht ging, maar omdat ik me slecht voelde. ✦ Mezelf een beetje tipsy op Instagram zetten na de Ladies Night. ✦ De Babyshower van mijn zusje en voor het eerst aan haar zwangere buik mogen voelen. ✦

✦ Dat ik ook in een hele ongemakkelijke situatie eerlijk was. ✦ Al die heerlijke stukken fietsen in de zon. ✦ Het weigeren van een Musicaloptreden omdat de opdrachtgever wensen had die in mijn ogen onrealistisch waren. ✦ Dat er daadwerkelijk mensen reageerden op mijn Win-actie. ✦ Dat ik niet de discipline heb maar één Twix-ijsje te eten. ✦ Een samenwerking stopzetten waar ik heel veel energie in had gestopt. ✦ Eindelijk de auto laten wassen, wat een luxe. ✦ Als een aapje geklommen geboulderd! ✦  Breda ontdekken. 

Tot de volgende keer maar weer,

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x