Search
Close this search box.

Favorieten & Ontdekkingen | Maart 2019

Favorieten en Ontdekkingen, Maart 2019

Het is de hoogste tijd voor mijn Favorieten & Ontdekkingen van de afgelopen maand!

Favorieten

Facebookevenementen

Natuurlijk is Facebook de duivel…privacy…gegevens…zoiets. Ik weet er het fijne niet van, daarvoor moet je op een andere blog zijn.

Facebook is bij namelijk favoriet. En wel om de evenementen-functie, waarbij je super makkelijk ziet wat er allemaal te doen is in de buurt. Ideaal voor als je erop uit wil, maar geen zin hebt om 20 sites te bekijken.

Ik ontdekte hoeveel ‘innerlijke-vrijheid’-achtige workshops er wel niet worden gegeven. En dat er ook spelletjesavonden zijn. Dat er zelfs wandelingen worden georganiseerd.

En zo belandde ik op een vrijdagavond op een Game of Thrones Pubquiz in Breda. Ons team won helaas niet – het winnende team heette geloof ik ‘de Stannis Schoppers’ – maar het was wel een hele leuke avond.

De collega die mijn afwas deed
Verhuizen, Photo by chuttersnap on Unsplash

Hoewel ik overwoog mijn verhuizing bij mijn favorieten te zetten, heb ik die toch weer weggehaald. Want eerlijk is eerlijk, door de verhuizing was Maart een intense maand waarin ik veel hoestte, zuchtte, snotterde, in de auto zat, logeerde, af en toe huilde, een leven probeerde op te bouwen in Breda en tegelijkertijd probeerde volledig te functioneren op mijn werk in Arnhem.

Toen ik op een donderdagavond rond 21.30 mijn jas dichtknoopte en op het punt stond om eindelijk van Arnhem naar Breda te vertrekken, kwam ik tot de vervelende ontdekking dat de aanrecht nog volstond. “Ohja, nog even afwassen”, mompelde ik.

En toen sprak mijn collega de magische woorden:

“Laat maar joh, ga maar. Ik doe de afwas wel.”

Als ik een beetje meer energie had gehad, had ik hem omhelsd. Echt waar, dit soort dingen zijn zo ontzettend fijn! Dat iemand opmerkt dat ie je kan helpen met zoiets kleins, en dat dan ook doet. Het zijn écht ‘de kleine dingen die het doen’.

René van Qverde

Deze man is favoriet terwijl ik hem niet ken. Dit is wat er gebeurde:

Nadat ik stoer en zelfstandig de olie had bijgevuld gaf mijn auto ineens allerlei irritante meldingen. Over de olie. Vriend van mijn ex en auto-adviseur I. (eigenlijk ook een favoriet) appte ‘met die melding in je dashboard kan je écht je auto niet gebruiken hoor’ en ik geloofde hem niet want hij houdt me altijd voor de gek en ik besloot er dit keer niet in te trappen.

We belden en toen we uiteindelijk tot de conclusie kwamen dat ik de dop er niet op had gedraaid en deze waarschijnlijk ergens op de A27 zou liggen, kreeg ik op mijn kop. Mijn creatieve ingeving om de boel met aluminiumfolie af te dekken werd bruut afgewezen en ik zou pas weer mogen rijden met een nieuwe dop.

Ik ontdekte vlot daarna dat Apple niet het enige bedrijf is dat alleen functioneert met hun eigen op maat gemaakt accessoires . Ook in de autowereld moet je voor een Alfa-auto een speciale Alfa-olie-dop aanschaffen. En dat ging minder simpel dan verwacht.

Gelukkig was daar René. Want René verkocht niet alleen mijn Alfa-olie-dop in zijn webshop – dat rijmt -, hij was op dat moment precies de man die ik nodig had. Hij belde me terug om te zeggen dat ik, als ik wilde diezelfde avond nog de dop op zou kunnen komen halen, zodat ik niet zo lang zou hoeven wachten. Hij gaf me een strenge, maar vriendelijke preek over hoe ik zou moeten handelen als ik de dop had. En hij belde me om te zeggen dat ik de verkeerde dop had besteld, waarna hij mijn bestelling wijzigde.

Ik ben daar superblij mee. Waar ik in januari extreem genaaid werd door een dealer in Arnhem en besloot dat alle mensen uit de autobranche inderdaad allemaal ellendelingen zijn, bewees René het tegendeel.

Konijnenopvang
Favorieten en Ontdekkingen, Dieren, Konijn in het gras, Photo by Waranya Mooldee on Unsplash

Tijdens een rondleiding door Breda door vriendin K. werd onze aandacht getrokken door een winkelpand met een bizarre inrichting vol kooien, hooi en een soort groene ‘rode loper’. Wat bleek, het was een konijnenopvang.

Bij Chews & Shelter komen konijnen terecht waar mensen niet meer voor kunnen zorgen. (Bijvoorbeeld door tijdelijke gedragsproblemen die vaak ontstaan vanuit verkeerde verwachtingen van de eigenaren.)

Nu ben ik zelf niet echt een konijnenmens, maar de dame die we spraken in deze opvang sprak zo vol liefde over die beestjes dat ik er bijna een stuk of zes had gekocht. En dat had ook daadwerkelijk kunnen doen, want natuurlijk is het de bedoeling dat de konijnen uiteindelijk weer uit de opvang gaan om een lang en gelukkig nieuw leven tegemoet te gaan bij een volgende eigenaar.

Een heel mooi initiatief en daarom mijn favoriet. (Overigens geven ze ook workshops over konijnen, met speciale konijnen-gedragstherapeuten. Superleuk!)

Ontdekkingen

Too Good to Go

De app van Too Good to Go ontdekte ik al eerder, toen schreef ik er al een blog over. Na mijn ervaringen destijds deed ik er niet zoveel mee, maar, ‘nieuwe woonplaats, nieuwe kans’ en zo herontdekte ik de app in Maart.

Op de foto’s zie je mijn ‘buit’. Waarom ik bij de Shell ook een microvezeldoekje kreeg is mij een raadsel, maar ach, altijd handig.

Biesbosch

Het lijkt wel alsof ik in elke Favorieten & Ontdekkingen een topografische ontdekking doe. Dit keer kwam ik erachter dat de Biesbosch helemaal niet bij Den Bosch ligt. Dat leek me altijd heel erg logisch, ik bedoel, Bies – BOSCH, Den – BOSCH… dat hoort bij elkaar. Niet dus.

Wat me verder bij is gebleven van Maart 2019

(Wellicht minder interessant voor jullie, maar ik vind het leuk om er bij stil te staan.)

In de krant, Photo by Roman Kraft on Unsplash

✦ Een winterbarbecue in de regen. ✦ Ik stond in de krant. ✦ Lesgeven aan kleuters. ✦ Een van de kleuters die Henk heet en het meest stralende gezicht heeft wat ik ooit heb gezien. ✦ Ik bleef ergens logeren en werd wakker ‘gekotst’ door mijn aangeschoten vriendin. ✦ Eindelijk weer eens in mijn eentje naar de bios. ✦ Een rondleiding door Breda krijgen door niemand minder dan mijn eigen vader. ✦ Baby-zwemmen. Jep. ✦ De kinderen van mijn vrienden die ruzie maakten wie er naast mij mochten zitten tijdens het ontbijt. ✦ Die avond waarbij de maan door de mist scheen en ik een soort sprookjesachtige ervaring had op de snelweg. ✦ Mijn eerste pianoles in tijden. ✦ Dat de pianoleraar zei dat ik een ‘lekkere groove’ had. ✦ Ik begon met het uitwerken van mijn nieuwe Workshop. ✦ Ik kreeg een appelflap van een leerling.

Waarom je je kan verheugen op April 2019

  • Dombo draait in de bioscoop! Ik heb ‘em inmiddels al gezien en vond het prachtig. Ontzettend knap gemaakt.
  • Het wordt lente!!! Mijn Birkenstocks staan zich al te verheugen in mijn schoenenkast, wetende dat ze de komende maanden niet van mijn voeten zijn af te slaan!
  • Het is Museumweek van 8 t/m 14 april. (Dat doet me eraan denken dat ik eigenlijk elke maand naar een museum wilde gaan. Oeps. )
  • Op 14 April start het nieuwe seizoen van Game of Thrones! Die White Walkers interesseren me eerlijk gezegd niet zoveel, ik hoop vooral dat Jaime zijn zus vermoordt en dat doet tijdens een enorm lange scene met prachtige dialogen.
  • Koningsdag, mocht je daarvan houden.
  • Pasen! Ik overweeg nog om alle 50 paaseitjes van Jamin te proeven onder het mom van ‘leuk voor op mijn blog’, maar eerlijk gezegd betwijfel ik of daar ook maar iemand op zit te wachten. Maar ik zoek gewoon een excuus om 50 paaseitjes te eten.

Dat was ‘em weer!

Liefs,

Anne

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
1
0
Ga naar de reacties!x